Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Seres 3

De beste laadoplossingen voor uw Seres 3

Laadpaal advies over uw Seres 3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Seres 3

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Seres 3? Bij Laaddirect vindt u niet alleen een breed en divers aanbod van A-merk laadoplossingen, óók vindt u hier al het aankoopadvies dat u nodig heeft om een goed geïnformeerde keuze te maken. De Seres 3 is een elektrische SUV van Chinese makelij, waarbij het design en de ontwikkeling vanuit de VS wordt aangestuurd. Seres is nog een vrij onbekende naam op de Europese markt, maar elders in de wereld heeft het Chinese merk al een aanzienlijk marktaandeel veroverd. De verwachting is dat de Seres 3 in Nederland ook steeds populairder zal worden. Dit vanwege zijn aantrekkelijke prijs gecombineerd met een rijke uitrusting, prima rijgedrag en respectabele actieradius.

Leverbaar in één uitvoering

Vooralsnog is de Seres 3 verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Comfort en de Luxury. Deze verschillen uitsluitend van elkaar op gebied van uitrustingsniveau. De Comfort is het basismodel, terwijl de Luxury met allerlei extra’s, zoals 360-graden camera’s, dashcam, verwarmde voorstoelen, cruise control en een panoramadak is uitgerust. Beide uitvoeringen hebben een maximaal vermogen van 120 kW, een 52,5 kWh accupakket en een AC-lader met een laadcapaciteit van 6,6 kW. De laadaansluiting is een standaard Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering  Accu           AC-laadvermogen  Aansluiting
Seres 3 Comfort 52,5 kWh 6,6 kW Type 2
Seres 3 Luxury 52,5 kWh 6,6 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte lader voor de Seres 3: let op laadvermogen en elektrische aansluiting

Welke lader is geschikt voor de Seres 3? Dit hangt vooral af van het laadvermogen en de benodigde elektriciteitsaansluiting. Aangezien de Seres 3 over 6,6 kW aan AC-laadvermogen beschikt, heeft u minimaal een 1-fase 32A aansluiting nodig. Hiermee weet u zeker dat u uw Seres 3 zo snel mogelijk oplaadt.

Kiezen tussen een laadpaal of wandlader

In tegenstelling tot wat sommigen denken verschillen laadpalen en wandladers nauwelijks van elkaar. Hét grote verschil zit in de wijze en plek van montage. De één wordt op een losstaande paal gemonteerd, terwijl de ander tegen een wand wordt geplaatst. Welke u moet kiezen? Bepaal dit door te kijken naar de plek waar u uw Seres 3 wilt parkeren en opladen. Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Komt een wandlader hier het beste uit de verf of is een laadpaal toch praktischer?

Optionele installatie door gecertificeerd monteur

Heeft u twee linkerhanden? Geen zorgen. Kies in dat geval voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur neemt de installatie van uw nieuwe laadstation graag uit handen. Zo hoeft u hier uw handen niet aan te branden. Dat is wel zo makkelijk.

Wat is de laadtijd van de Seres 3?

De benodigde tijd om het accupakket van uw Seres 3 op te laden kunt u met behulp van een eenvoudige rekensom uitrekenen. Eerst deelt u de accucapaciteit (in kWh) van uw Seres 3 door het AC-laadvermogen (in kW). Vervolgens houdt u rekening met het energieverlies van 15% door de uitkomst te delen door 0,85. Als formule ziet de som er als volgt uit:

( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85 = laadtijd in uren

Voor een Seres 3 is de laadtijd met een 6,6 kW-lader als volgt:

( 52,5 kWh / 6,6 kW ) / 0,85 = 9,36 uur = 9 uur en 22 minuten

Zijn de laadcapaciteit van de Seres 3 en het laadstation niet gelijk? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is slechts een schatting van de te verwachten laadtijd, ook wel de ideale laadtijd genoemd. De werkelijke laadtijd kan hier van afwijken als gevolg van de invloed van diverse factoren, zoals de omgevingstemperatuur, de staat van uw elektriciteitsaansluiting en de leeftijd van de accu.

Seres 3 thuis, op bedrijf of ergens anders opladen

In principe zijn alle door ons aangeboden laders thuis, op bedrijf of ergens anders te gebruiken. Dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma, bestaande uit uiteenlopende laders met ieder hun specifieke eigenschappen en ideale toepassingen, hebben wij de best passende lader voor u in huis.

In 4 stappen de passende laadoplossing voor uw Seres 3

U bent niet de enige die door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vindt u hieronder een eenvoudig stappenplan. Volg deze stap voor stap en u komt gegarandeerd bij de perfecte lader voor uw Seres 3 uit!

Stap 1: laadvermogen, aansluiting en type laadstation

Hak eerst de knoop door over het benodigde laadvermogen, de vereiste elektrische aansluiting en het type laadstation. Dit zijn de belangrijke eigenschappen van de lader en daarom leidend. Zodra u dit heeft gedaan kunt u kijken naar randzaken, zoals het aantal laadaansluitingen, het type laadkabel en eventuele slimme functies.

Stap 2: aantal laadaansluitingen

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Dan is een keuze voor een lader met dubbele sockets snel gemaakt. Heeft u hier momenteel en in de toekomst geen behoefte aan dan volstaat een lader met een enkele laadaansluiting.

Stap 3: type laadkabel

De meeste laders hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in de kofferbak en tovert u tevoorschijn zodra u uw Seres 3 wilt opladen. Wilt u het uzelf gemakkelijker maken, dan biedt een lader met een vaste laadkabel uitkomst. Hierbij zit de kabel permanent vast aan het laadstation en hoeft u de laadkabel alleen maar aan uw Seres 3 aan te sluiten. Een kind kan de was doen, toch? Dat klopt, ténzij uw lader zich op een publieke plek bevindt. Laadstations met een vaste kabel zijn namelijk wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor een publieke omgeving.

Stap 4: slimme functies

Veel laadoplossingen zijn voorzien van een internetaansluiting. Dergelijke laders beschikken over allerlei slimme functies, zoals een back office, Dynamic Load Balancing of een autorisatie-functie. Met een back office heeft u altijd inzicht in uw laadsessies- en kosten – iets wat vooral handig is als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers. Dynamic Load Balancing is een functie die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt. Een autorisatie-functie biedt uitkomst als uw laadpunt zich op een publieke plek bevindt. Hiermee kunt u namelijk bepalen wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw lader.

Future proof?

Houdt u ook rekening met de toekomst? Wij zien vaak dat elektrische rijders hun huidige elektrische auto op den duur vervangen door een model met meer laadvermogen. Daarom zou het verstandig zijn om nu alvast te kiezen voor een laadstation met meer laadcapaciteit. Ook kan het zo zijn dat u in de toekomst twee auto’s tegelijk wilt kunnen opladen. Hiervoor heeft u een lader met een dubbele socket (laadaansluiting) nodig. Kortom, nu alvast rekening houden met uw toekomstige wagenpark kan geen kwaad.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.