Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Tesla model 3

De beste laadoplossingen voor uw Tesla Model 3

Laadpaal advies over uw Tesla Model 3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Tesla Model 3

Zoekt u een laadpaal of een wandlader voor uw Tesla Model 3? Wij bieden diverse laadoplossingen voor thuis en bedrijf. Ons assortiment laders bestaat uitsluitend uit A-merken zoals EVBox, Alfen, Wallbox en Webasto. Deze laadstations kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst en zijn niet alleen voor particulier gebruik geschikt, maar ook voor zakelijke toepassingen. Met onze laadoplossingen kunt uw Tesla Model 3 zowel thuis als op de zaak opladen.

In ons aanbod vindt u diverse laadpalen en wandladers voor de Tesla Model 3. Deze hebben de juiste laadaansluiting (Type 2), beschikken over voldoende AC-laadvermogen (11 kW) en zijn uitgerust met de modernste functies.

Tesla model 3 laadpaal

 

 

Laadpaal voor de Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is een van de meest verkochte elektrische auto’s van Nederland. Dat heeft hij mede te danken aan de aantrekkelijke aanschafprijs en de flinke actieradius. Die actieradius wordt bereikt door een hoge efficiency en een flink accupakket. Vanwege de grote capaciteit van die accu is het wel nodig om een goede lader voor de Tesla Model 3 te kiezen. Dan weet u zeker dat de accu volledig geladen is als u de auto gaat gebruiken.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpaal kiezen voor uw Tesla?

De Tesla Model 3 is momenteel leverbaar in drie uitvoeringen. Deze verschillen betreffen niet alleen de standaarduitrusting, maar met name het aantal motoren (single of dual motor), het totale systeemvermogen, de accucapaciteit en natuurlijk ook de actieradius. Als we kijken naar de factoren die van belang zijn voor het kiezen van de juiste laadpaal of wandlader voor uw Tesla, dan zien we dat de laadaansluiting en het AC-laadvermogen bij alle uitvoeringen van de Model 3 steeds gelijk zijn.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Model 3 57,5 kWh 11 kW Type 2
Model 3 Long Range Dual Motor 75 kWh 11 kW Type 2
Model 3 Performance 75 kWh 11 kW Type 2

 

Oudere modellen

Ook van de Model 3 zijn er oudere versies die niet meer nieuw verkrijgbaar zijn, maar wel erg in trek zijn als occassion. We zetten ze voor u een op rij:

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Longe Range Performance
(02/2019 – 10/2020)
73,5 kWh 11 kW Type 2
Longe Range Dual Motor
(02/2019 – 10/2020)
73,5 kWh 11 kW Type 2
Standard Range Plus
(04/2019 – 10/2020)
49 kWh 11 kW Type 2
Longe Range RWD (04/2019 – 07/2019) 73,5 kWh 11 kW Type 2
Standard Range Plus LFP
(11/2020 – 12/2021)
52,5 kWh 11 kW Type 2
Long Range Dual Motor
(11/2020 – 05/2021)
70 kWh 11 kW Type 2
Performance
(10/2020 – 04/2022)
76 kWh 11 kW Type 2
Standard Range Plus
(02/2021 – 12/2021)
51 kWh 11 kW Type 2
Longe Range Dual Motor
(05/2021 – 11/2021)
76 kWh 11 kW Type 2

 

Geschikte lader voor de Tesla Model 3

Voor het ‘normale’ AC-laden aan een openbaar laadpunt of aan de laadpaal of wandlader thuis of bij uw bedrijf, beschikt de Tesla Model 3 over een laadvermogen van 11 kW. Om dat laadvermogen ten volle te kunnen benutten, heeft u een 3-fase aansluiting van minimaal 3 x 16A nodig. U heeft bij ons de keus uit diverse laadstations, die aan de wand (als wandlader) of aan een paal (als laadpaal) kunnen worden geplaatst.

 

 

Ook voor een vakkundige installatie

De bij Laaddirect aangesloten installateurs kunnen uw laadstation op vakkundige wijze plaatsen en aansluiten. Als u bij uw wandlader of laadpaal ook een installatiepakket kiest, wordt uw lader binnen enkele weken geheel gebruiksklaar opgeleverd. De installatie geschiedt altijd door een gecertificeerde monteur.

 

Hoe lang duurt het laden van de accu van mijn Tesla Model 3?

De tijd die er nodig is om de accu van uw Tesla Model 3 op te laden, kunt u met een eenvoudig rekensommetje uitrekenen. U deelt de accucapaciteit (in kWh) door het laadvermogen. Vervolgens dienen we nog rekening te houden met een verlies van vijftien procent. Voor een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor is de laadtijd bij een 11 kW-lader als volgt:

Laadtijd Tesla Model 3: 75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,02 uur

Indien het laadvermogen van de auto en lader verschillend is, kiest u de laagste waarde. Een laadstation met een grotere capaciteit verkort de laadtijd niet, met een lagere capaciteit wordt de laadtijd wel langer.

Hierbij dient u er rekening mee te houden dat dit de optimale laadtijd is. Het laden kan, afhankelijk van de diverse omstandigheden, ook wat langer duren. Niet alleen de omgevingstemperatuur is van invloed op de laadtijd, ook uw elektriciteitsaansluiting kan de nodige beperkingen opleveren.

Tesla Model 3 thuis en op de zaak opladen

In principe zijn alle laders in ons leveringsprogramma geschikt voor particulier en zakelijk gebruik. Doordat wij verschillende laders in ons leveringsprogramma hebben die ieder hun specifieke eigenschappen hebben, kunnen wij voor iedere situatie de beste lader aanbieden.

 

Toekomstbestendig

Houdt u bij het kiezen voor de beste laadoplossing voor uw Tesla Model 3 ook rekening met de toekomst? Wie weet staat er straks wel een auto met een nog grotere laadcapaciteit voor de deur. Dan kan het verstandig zijn om nu alvast te kiezen voor een laadstation met een laadvermogen van 22 kW. En misschien wilt u in de toekomst wel twee elektrische auto’s tegelijk kunnen opladen. Dat heeft ook gevolgen voor de plek van de laadpaal of wandlader voor uw Tesla Model 3. Het kan dus geen kwaad om ook even vooruit te denken.

 

Hoe kies ik de beste laadoplossing voor mijn Tesla Model 3?

Om de beste laadoplossing voor uw Tesla Model 3 te bepalen, kijken we niet alleen naar het juiste laadvermogen en de uitvoering (laadpaal of wandlader). Ook de onderstaande zaken zijn van belang bij de keuze van de beste lader voor uw Tesla Model 3:

1. Online of offline

Laadstations zijn voorzien van de modernste technologieën. Zo zijn er ook intelligente laders met een internetaansluiting, zodat u een backoffice kunt gebruiken. Daarmee heeft u altijd inzicht in de kosten en laadsessies, welke u hiermee eventueel ook kunt verrekenen met bijvoorbeeld uw werkgever of medegebruikers.

2. Enkele of dubbele socket

De laadaansluiting aan een laadstation wordt door de professionals ook wel ‘socket’ genoemd. Er zijn laadpalen en wallboxen met enkele en dubbele sockets. Als er (nu of in de toekomst) sprake van is dat er meerdere elektrische auto’s tegelijk worden opgeladen, is een laadstation met twee sockets wel zo praktisch.

3. Vaste laadkabel

Er zijn ook laadstations met een vaste laadkabel. Dat maakt het aansluiten een stuk makkelijker. U hoeft dan niet steeds uw laadkabel uit de kofferbak te pakken als u uw Tesla wilt opladen. Een vaste laadkabel is uiteraard wel wat kwetsbaarder in een (semi-)publieke omgeving.

5. Dynamic Load Balancing

Als uw laadpaal of wandlader de beschikbare energie moet delen met bijvoorbeeld de wasmachine, vaatwasser of wasdroger, zou er overbelasting kunnen ontstaan. Als u kiest voor een laadstation met Dynamic Load Balancing, wordt het laadvermogen gereduceerd zodra een van de andere grote energieverbruikers wordt ingeschakeld. De laadtijd kan in dat geval wel langer worden.

6. Autorisatie

Bij sommige laders begint het laadproces direct zodra u de laadkabel aansluit. Dat betekent dat iedereen van het laadpunt gebruik kan maken. Als dat niet gewenst is, zijn er ook laders met een Plug & Charge optie of een RFID-lezer voor laadpassen, laaddruppels of apps.

 

Laadpaal of wandlader?

In principe maakt het niet uit of u kiest voor een lader die aan de wand of aan een paal wordt gemonteerd. In technisch opzicht zijn de laadstations identiek. Het gaat er vooral om wat voor u het handigste is. U kunt dit het beste bepalen door te kijken naar de manier waarop u uw Tesla Model 3 bij uw woning of bedrijf parkeert, en hoe de laadkabel dan zou lopen. Hierbij is het goed om te weten dat de laadaansluiting van een Tesla Model 3 zich achteraan, aan de linkerzijde van de auto, bevindt.

 

Laadpaal of wandlader voor Tesla Model S kopen bij Laaddirect

Laaddirect is simpelweg dé aangewezen leverancier van hoogwaardige laadoplossingen voor de Tesla Model 3. Dankzij ons uitgebreide aanbod vindt u ongetwijfeld een passende laadpaal of wandlader voor uw Model 3, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast regelen wij ook de installatie voor u – dat scheelt u een hoop gedoe. Heeft u nog vragen? Of twijfelt u welke laadpaal geschikt is voor uw Tesla Model 3? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst!

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.