Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Ford E-Transit Courier: kleine elektrische bestelwagen met verrassend veel laadruimte

Met de aankondiging van de Ford E-Transit Courier wordt de serie elektrische bestelwagens van de Amerikaanse autofabrikant uitgebreid met een compact model, dat laadruimte voor twee Europallets biedt.

Ford E-Transit Courier eind 2024 verkrijgbaar

De Ford E-Transit Courier wordt het kleinste model van de Transit-serie en zal eind 2024 worden gelanceerd. Goede kans dat de nieuwe elektrische Ford Courier hier dan meteen gretig aftrek zal vinden. Met ingang van 2025 zal er in veel Nederlandse steden een verbod op bedrijfswagens met dieselmotor in werking treden en zijn er alleen elektrische bestelwagens toegestaan.

Prima, maar geen overtuigende prestaties

Met de E-Transit Courier zegt Ford Pro dat het naar een hoger niveau streeft van prestaties en productiviteit in het segment van compacte elektrische bestelwagens. Dat uit zich echter niet direct in de specificaties betreft de aandrijflijn en accu die Ford bij de onthulling vrijgeeft. Die geven namelijk aan dat de elektrische Courier een elektromotor met een vermogen van 100 kW krijgt. Dat is vergelijkbaar met de meeste concurrenten maar meer ook niet.

elektrische Ford E-Transit Courier bestelwagen

Opladen met 11 kW AC en 100 kW DC

Hoewel de exacte accucapaciteit en het bereik nog niet bekend zijn (hier en daar noemt men 54 kWh), zal de laadsnelheid aan de DC-snellader maximaal 100 kW bedragen. Ook meldt Ford dat de accu van de E-Transit Courier in maximaal dan 35 minuten van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen. Dat zijn gemiddelde, maar niet bepaald overtuigende cijfers. Aan de normale laadpaal kan de elektrische Ford Courier met maximaal 11 kW worden geladen, zodat het opladen van 10 tot 100 procent ongeveer 5,7 uur duurt.

Wat betreft de actieradius zullen we nog even geduld moeten hebben, aangezien Ford de accucapaciteit en verbruikscijfers nog niet heeft vrijgegeven. Wel vertelt Ford dat de E-Transit Courier een laadvermogen tot 700 kilogram heeft en een aanhanger van maximaal 750 kilogram kan trekken.

Laadruimte nieuwe Courier is een gamechanger

Dankzij de volledig nieuw ontworpen carrosserie stijgt het laadvolume van de Transit Courier behoorlijk. De huidige generatie van de Ford Courier heeft een laadvolume van 2,3 kubieke meter. De nieuwe generatie van de Ford Transit Courier krijgt een laadvolume van 2,9 kubieke meter. Dat is een flink verschil van ongeveer 25 procent.

Ruimte voor twee Europallets

Wat ook een groot pluspunt van de nieuwe Courier is, is het feit dat de breedte van de laadruimte tussen de achterste wielkasten toeneemt van 1,01 tot 1,22 meter. Dat betekent dat daar precies genoeg ruimte is om een Europallet in de breedte naar binnen te schuiven. De kleine elektrische bestelwagen kan daardoor twee Europallets herbergen, een unicum in dit segment.

Nieuwe Courier heeft slimme doorlaadopening

De E-Transit Courier beschikt ook over een doorlaadopening in het tussenschot én een neerklapbare passagiersstoel. Daardoor kan de laadruimte nog verder worden vergroot en kunnen er ook langere voorwerpen worden meegenomen. Ook is er een ‘frunk’ aanwezig. Dit voorste opbergvak onder de motorkap heeft een inhoud van 44 liter en is ideaal voor laadkabels, een EHBO-doos of soortgelijke zaken.

Connectiviteit Ford Pro in de elektrische Ford Courier

Digitalisering voor verbeterde functionaliteit

Het interieur van de E-Transit Courier is ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit. Het ruime interieur biedt voldoende ruimte voor de bestuurder en passagiers, terwijl de ergonomische stoelen en bedieningselementen zorgen voor een aangename rijervaring. De Ford E-Transit Courier is uitgerust met een 12-inch ‘Digiboard’ instrumentenpaneel, een eveneens 12-inch groot infotainment-touchscreen. Het systeem biedt een draadloze verbinding met smartphones via Android Auto en Apple CarPlay waardoor de bestuurder eenvoudig toegang heeft tot zijn favoriete apps en muziek.

Ford Pro Ecosysteem

Ook is de E-Transit Courier uitgerust met geavanceerde veiligheids- en connectiviteitstechnologieën om de bestuurder en zijn lading te beschermen en om de werkdag soepeler te laten verlopen. Zo rust Ford elke E-Transit Courier standaard uit met het FordPass Connect-modem, waarmee verschillende digitale diensten uit het Ford Pro-ecosysteem mogelijk zijn.

Ford E-Transit Courier als “Trend” en “Limited”

Ford zal de E-Transit Courier uitsluitend aanbieden als tweezits bestelwagen in de uitvoeringen “Trend” en “Limited”. De combiversie met een achterbank met drie zitplaatsen is vooralsnog namelijk alleen verkrijgbaar met verbrandingsmotor.

Elektrische Ford Transit Courier bestelwagen

Reacties

No products in the cart.