Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Mini brengt de komende twee jaar drie nieuwe elektrische modellen op de markt

Mini brengt de komende jaren drie nieuwe elektrische modellen op de markt, waarvan de elektrische Mini Countryman de eerste zal zijn.

Maar liefst drie elektrische Mini's gepland: Countryman, Cooper en Paceman

Mini-liefhebbers wereldwijd kijken reikhalzend uit naar de introductie van de nieuwe elektrische modellen van Mini. De Duitse autofabrikant heeft onlangs meer details vrijgegeven over de toekomstige elektrische voertuigen die het bedrijf gaat produceren.

Countryman

Eén van de nieuwe elektrische modellen is de Mini Countryman, die later dit jaar in productie zal gaan in Leipzig. De productie van de elektrische Countryman wordt momenteel voorbereid en zal later dit jaar van start gaan. De volledig elektrische variant komt echter pas begin 2024 op de markt, enkele maanden na de verbrandingsmotorvariant.

elektrische Mini Countryman

elektrische Mini Countryman

De Mini Countryman zal gebaseerd zijn op hetzelfde platform als de eerder gepresenteerde BMW iX1. Het topmodel van de elektrische Mini Countryman krijgt waarschijnlijk vierwielaandrijving. De prijzen van de elektrische versie van de Countryman beginnen naar verwachting net onder de 50 duizend euro.

Het streven van Mini is dat in 2025 zo’n 50 procent van de verkochte voertuigen volledig elektrisch is. Om dit te bereiken, staan er nog twee elektrische modellen van Mini op de planning. Naast de Mini Countryman kunnen we ook de Mini Cooper en de Mini Aceman tegemoetzien.

Cooper

De nieuwe Mini Cooper zal in het voorjaar van 2024 op de markt komen en zal beschikbaar zijn met zowel een verbrandingsmotor als een volledig elektrische aandrijving. De elektrische versie van deze auto wordt geproduceerd in samenwerking met Great Wall uit China. Er wordt gespeculeerd dat de elektrische versie van de Mini Cooper een vermogen zal hebben tussen de 135 en 160 kW. Ook zou hij verkrijgbaar zijn met een accupakket met een capaciteit van 40 of 54 kWh.

De elektrische versie van de Cooper zal naar verwachting ruim 40 duizend euro gaan kosten. Het is overigens waarschijnlijk dat de Mini Cooper het laatste Mini-model zal zijn dat met een verbrandingsmotor wordt geproduceerd.

Paceman

Ook de nieuwe Mini Paceman zal volledig elektrisch zijn en naar verwachting in januari 2025 op de markt komen. Mini zal dit model alleen met voorwielaandrijving aanbieden, hij krijgt een vermogen van 130 à 160 kW. De lengte van deze auto zal ongeveer 4,10 meter bedragen, wat tussen de lengte van de Mini Cooper en de Mini Countryman in valt. De volledig elektrische Mini Paceman zal naar verwachting ongeveer 45 duizend euro kosten.

Met deze nieuwe elektrische modellen zet Mini een belangrijke stap in de richting van duurzame mobiliteit. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2025 minstens de helft van alle verkochte voertuigen volledig elektrisch te laten zijn. Een uitdagende doelstelling, maar Mini is vastbesloten om dit te bereiken.

 

Reacties

No products in the cart.