Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Opel Astra Electric komend voorjaar beschikbaar

Veel mensen kijken uit naar het moment dat de elektrische Opel Astra op de markt komt. Daar zullen we helaas nog steeds even op moeten wachten. Maar komend voorjaar kunnen we de Opel Astra Electric eindelijk bestellen.

Afwijkende naamvoering: Opel Astra Electric

Opel heeft bij de elektrische versie van de Astra gekozen voor een afwijkende naamvoering. Voorheen hadden de elektrische modellen van Opel – dat zijn de Corsa, Mokka en Zafira – de toevoeging ‘-e’ achter de naam. Maar de elektrische versie van de grote troef in de compacte klasse van het Duitse merk gaat dus Opel Astra Electric heten.

Nieuwe aandrijflijn en accu

Die afwijkende naamvoering zou te maken kunnen hebben met het feit dat de elektrische Astra het eerste Opel-model is dat wordt uitgerust met de nieuwe aandrijflijn van het overkoepelende Stellantis concern. De meeste elektrische personenauto’s van Stellantis hebben tot dusver een 100 kW elektromotor en 50 kWh accupakket.

Opel Astra Electric hatchback

De nieuwe Opel Astra Electric zal – evenals de recent aangekondigde Peugeot e-308 (SW) – worden uitgerust met een iets groter accupakket en een sterkere elektromotor uit de Stellantis joint venture Nidec. Daardoor zal de Opel Astra Electric beschikken over een vermogen van 115 kW en een maximum koppel van 270 Nm levert. Daarmee haalt de elektrische Astra een (begrensde) topsnelheid van 170 km/u.

Ook zal de elektrische Opel Astra dus over een iets groter accupakket kunnen beschikken. Dit heeft een capaciteit van 54 kWh, waarvan netto 51 kWh beschikbaar is. Daarmee zou de Opel Astra Electric een WLTP-actieradius tot 416 kilometer moeten halen. Als dat niet volstaat, kan hij onderweg aan de DC-snellader worden opgeladen. Met een maximale laadsnelheid van 100 kW gaat het opladen van 30 tot 80 procent in ongeveer een half uur. Thuis of op de zaak kan hij uiteraard aan de laadpaal worden opgeladen. Hij is standaard voorzien van een 3-fase 11 kW onboard lader.

Het uiterlijk van de elektrische versie van de Astra zal nagenoeg gelijk zijn aan de versies met verbrandingsmotor en plug-in hybride aandrijflijn.Opel Astra Electric

Elektrische Astra ook als Sports Tourer stationwagen

Zoals gezegd kan de elektrische Opel Astra komend voorjaar besteld worden. Hij is dan beschikbaar als vijfdeurs hatchback én als stationwagen. Die stationwagen, die Astra Sports Tourer Electric gaat heten, zou wel eens een groot succes kunnen worden. Stationwagens in het compacte klasse zijn immers behoorlijk populair. Er is momenteel slechts één elektrische stationwagen op de markt, de MG5 Electric. Naast de Astra stationwagen zal ook de elektrische Peugeot 308 als stationwagen op de markt komen. En ook die Peugeot e-308 SW zal ongetwijfeld heel populair gaan worden, zodat Stellantis straks twee grote troeven in dit segment heeft.

elektrische Opel Astra Sports Tourer Electric

Interieur elektrische Opel Astra Electric Sports Tourer stationwagen en Hatchback

 

Reacties

No products in the cart.