0
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Kia e-Niro wordt begin volgend jaar volledig vernieuwd

Succesnummer van Kia krijgt geheel nieuw exterieur en interieur

Nieuwe Kia e-Niro begin 2022 in de showroom

Kia presenteert op de Seoul Mobility Show een volledig vernieuwde versie van de Kia e-Niro. Dat die vernieuwing eraan zat te komen, werd al min of meer aangekondigd in 2019. Toen presenteerde Kia de Habaniro Concept Car, waarmee men liet zien hoe de nieuwe Kia Niro er uit zou kunnen zien. En het design van de nieuwe Kia Niro bevat inderdaad een aantal elementen die we herkennen van de Habaniro Concept. De Kia Niro is zo’n succesnummer dat het niet verstandig zou zijn om hem al te rigoureus te veranderen. En dat heeft Kia gelukkig ook niet gedaan.

De ‘tiger face’ is bij de nieuwe Kia Niro nog geprononceerder

De contouren zijn bijvoorbeeld amper veranderd zodat de eerste indruk nog heel duidelijk een Kia Niro is. Maar de nieuwe Niro heeft ook een aantal nieuwe designelementen. Het is de ontwerpers van Kia gelukt om de bekende ‘tiger face’ die deel uitmaakt van de designtaal van het Koreaanse merk, nóg geprononceerder te maken. Dat komt door het nieuwe front van de Niro. Het ontwerp daarvan is duidelijk geïnspireerd op de Habaniro. De lichtclusters met de koplampen en dagrijverlichting zitten net als bij de conceptauto in aparte pods, ook loopt er een brede chromen strip over de gehele breedte van het front.

Aan de achterzijde zien we dat de achterlichten, die voortaan ‘vertical gestapeld’ zijn, ook zijn geïnspireerd op die van de Habaniro. Maar de meest opvallende veranderingen zien we aan de zijkant van de nieuwe Kia Niro. De onderzijde van de flanken én de C-stijl zijn gespoten in een contrasterende kleur. Gedurfd, maar heel goed passend bij de nieuwe strategie van het Koreaanse merk, dat maar al te graag van zijn bescheiden imago af wil.

Vernieuwde Kia Niro als (plug-in) hybride en in volledig elektrische uitvoering

Verder heeft Kia heeft nog geen technische details vrijgegeven. Die komen waarschijnlijk begin volgend jaar, tijdens de officiële lancering. Het enige dat men bij de presentatie van het productiemodel vertelde, is dat de Niro net als het huidige model verkrijgbaar zal zijn met conventionele hybride aandrijflijn, een plug-in hybride aandrijving en natuurlijk ook met een volledig elektrische aandrijflijn, de e-Niro. Vanwege de laadpoort hebben de (gedeeltelijk) elektrische versies een iets ander front. Men heeft het gesloten paneel boven de nummerplaat wat groter gemaakt zodat daar genoeg ruimte is voor de laadpoort.

Duurzame materialen voor het interieur

Ook het interieur van de Kia Niro wordt geheel vernieuwd. Het ontwerp daarvan wordt een stuk strakker en moderner. Bovendien is het voor een groot deel samengesteld uit duurzame materialen. Voor de bekleding van de stoelen gebruikt Kia ‘bio gebaseerd’ polyurethaan met Tencel-vezels van eucalyptusbladeren en de hemelbekleding is van gerecycled kunststof.

Op het dashboard zien we een grote, uit één deel vervaardigd beeldscherm. Dit bevat de digitale instrumenten en het touchscreen voor het infotainmentsysteem. Daaronder zijn de haptische bedieningselementen voor de klimaatregeling. Op de middenconsole van de e-Niro zien we de voor Kia karakteristieke grote draaiknop voor de rijmodus.

Reacties

Geen producten in uw winkelmand.