Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Riant bereik voor de nieuwe Opel Grandland Electric

Met de komst van de nieuwe Opel Grandland Electric is de grootste SUV van de Duitse autofabrikant ook in een volledig elektrische uitvoering verkrijgbaar.

Opel Grandland Electric: ruime SUV met groot bereik tot 700 kilometer

Opel tilt zijn elektrificatiestrategie naar een volgend niveau met de presentatie van de gloednieuwe Grandland Electric. Deze ruime elektrische SUV combineert een krachtige aandrijflijn met een opmerkelijk groot bereik van tot wel 700 kilometer. In combinatie met zeer redelijke laadtijden, een modern design en veel ruimte is de Grandland Electric een nieuwe interessante aanwinst in het C-SUV-segment.

Opel Grandland Electric

Geen blikvanger, maar een smaakvolle verschijning

De Grandland Electric is geen blikvanger, maar heeft met zijn scherpe lijnen en vloeiende vormen wel een moderne en dynamische uitstraling. De kenmerkende Opel-design-elementen, zoals de Vizor-grille en de optionele tweekleurige carrosserie, geven deze SUV een unieke identiteit. Met afmetingen van 4,65 meter lengte, 1,90 meter breedte, 1,66 meter hoogte en een wielbasis van 2,78 meter biedt de Grandland Electric voldoende ruimte voor vijf passagiers en bagage (550 liter, met neergeklapte achterbank ruim 1600 liter).

Qua formaat is de nieuwe Opel Grandland Electric iets groter dan de auto die werd verondersteld het zustermodel te zijn, de Peugeot e-3008. Opel heeft een formaat gekozen dat precies tussen de Peugeot e-3008 en Peugeot e-5008 in zit. Wie dit te groot vindt, kan ook kiezen voor de iets compactere maar ook bijzonder ruime Opel Frontera Electric, die ook onlangs is aangekondigd.

Interieur Grandland Electric gericht op comfort en technologie

Stap binnen in het interieur van de Grandland Electric en ervaar een wereld van premium materialen en moderne technologie. De AGR-gecertificeerde stoelen bieden optimaal comfort en ondersteuning, met nieuwe functies zoals elektrisch verstelbare zijsteunen, ventilatie en massage voor ultiem rijplezier.

Opel Grandland Electric

Het centrale 16-inch beeldscherm biedt toegang tot het infotainmentsysteem, navigatie en diverse instellingen, terwijl de geavanceerde rijhulpsystemen van Opel Intelli-Drive 2.0 zorgen voor een veilige en stressvrije rijervaring. Opel zet zich uiteraard ook in voor de nodige duurzaamheid en dat is terug te zien in het interieur van de Grandland Electric. De interieurstoffen zijn gemaakt van 100% gerecycled PET, wat een bewuste keuze is in lijn met Opel’s ‘Greenovation’-strategie.

Krachtige prestaties en redelijk snelle laadtijden

De Grandland Electric beschikt dankzij de mogelijkheden van de STLA-Medium architectuur van moederbedrijf Stellantis over een accupakket met een maximale capaciteit van 98 kWh, goed voor een prettig groot bereik van 700 kilometer (WLTP). Daarnaast zal er waarschijnlijk ook een 73 kWh-accupakket beschikbaar zijn, waarmee waarschijnlijk een actieradius van ongeveer 525 kilometer mogelijk zal zijn.

De STLA-Medium architectuur werkt op een systeemspanning van 400 volt, wat geen bijzonder hoge laadsnelheden mogelijk maakt. Dankzij een uitgekiende laadtechnologie kan de accu aan de snellader evengoed in slechts 26 minuten worden opgeladen tot 80% SoC. De laadsnelheid aan de normale laadpaal bedraagt standaard 11 kW, en waarschijnlijk zal er optioneel ook 22 kW mogelijk zijn.

Opel heeft nog niets vrijgegeven over de aandrijflijnen en -varianten van de Grandland Electric. De kans is groot dat die gelijk zijn aan die van de Peugeot e-3008. In combinatie met de 73 kWh en 98 kWh accupakketten zou de Opel Grandland Electric in de volgende configuraties verkrijgbaar kunnen zijn:

  • Single Motor (210 pk – actieradius 525 km)
  • Dual Motor (320 pk – actieradius 525 km)
  • Long Range (230 pk – actieradius 700 km)

Prijs en beschikbaarheid Opel Grandland Electric

De prijzen van de Opel Grandland Electric zijn nog niet bekend, maar zullen naar verwachting rond de € 46.000 beginnen. Daarmee zou het basismodel hopelijk nog nét in aanmerking kunnen komen voor de SEPP-subsidie. De SUV is waarschijnlijk vanaf het najaar van 2024 te bestellen, de levering starten eind 2024 of begin 2025.

Opel Grandland Electric

Reacties

No products in the cart.