Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Citroën ë-C3

De beste laadoplossingen voor uw Citroën ë-C3

Laadpaal advies over uw Citroën ë-C3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Citroën ë-C3

In de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Citroën ë-C3? Ontdek het aanbod van Laaddirect, dé leverancier van topkwaliteit laadoplossingen voor uiteenlopende EV’s. Ons assortiment bestaat uit diverse laadstations, waardoor wij iedereen een passend laadstation kunnen aanbieden.

In ons leveringsprogramma vindt u dan ook tal van laadpalen en wandladers voor de Citroën ë-C3. Wat deze zo geschikt voor uw elektrische Citroën maakt? Heel simpel: ze beschikken over voldoende AC-laadcapaciteit, hebben de juiste aansluiting en zijn uitgerust met de modernste oplossingen, zoals backoffice en Load Balancing-functies.

laadpaal kopen voor citroen ec-3

 

De voordelen van uw eigen laadpaal voor uw Citroën ë-C3

Steeds meer mensen kiezen voor een eigen lader – een thuislader of exemplaar op de zaak – voor hun Citroën ë-C3. Evenals andere EV’s dient de compacte, betaalbare elektrische stadsauto van Franse makelij namelijk regelmatig opgeladen te worden. Dit kan eventueel met een publieke lader, maar vaak bent u dan niet in staat om de ë-C3 elke dag volledig (44 kWh) op te laden, waardoor u de gestelde actieradius van zo’n 250 à 320 kilometer mogelijk niet haalt. Met uw eigen laadoplossing voor de Citroën ë-C3 bent u niet meer afhankelijk van publieke laders, laadt u waar en wanneer u wilt én bent u op den duur een stuk goedkoper uit. Daarnaast biedt een laadpaal thuis ook veel voordelen als u zonnepanelen heeft. Kortom, heeft u een Citroën ë-C3 (of andere EV), dan doet u er verstandig aan om een laadpaal of wandlader aan te schaffen.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Vooralsnog levert het Franse Citroën de ë-C3 in slechts één uitvoering. Deze uitvoering heeft een bescheiden 45 kWh accupakket, goed voor een bereik van zo’n 320 kilometer (WLTP). Verder heeft de ë-C3 een 3-fase 11 kW AC-boordlader met een Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadcapaciteit Aansluiting
Citroën ë-C3 44* kWh 11 kW Type 2

 

* bruikbare accucapaciteit

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Belangrijk: voldoende AC-laadcapaciteit voor uw ë-C3

Ondanks het feit dat de ë-C3 in slechts één enkele uitvoering wordt geleverd dient u bij uw keuze voor een laadoplossing toch goed op te letten. Het belangrijkste is dat uw lader voldoende AC-laadcapaciteit heeft om uw EV zo snel mogelijk op te laden. In dat geval is dat 11 kW. Maar, hoe groter de capaciteit van de lader, hoe meer dit vraagt van uw elektrische installatie. Zo heeft u voor een 11 kW laadstation minimaal een elektrische aansluiting van 3 x 16A nodig. Heeft u deze niet of weet u dit simpelweg niet? In dat geval kan een bij ons aangesloten monteur kijken of uitbreiding van uw installatie mogelijk is.

Citroen e-C3 wallbox lader

 

Laadpaal of wandlader?

U heeft keuze uit twee types lader:

Laadpaal: voor- en nadelen

Een laadpaal is een flexibele laadoplossing die in principe overal te plaatsen is, bijvoorbeeld langs uw oprit of naast uw parkeerplek. De belangrijkste voor- en nadelen:

  • Zeer flexibel, in principe overal te plaatsen
  • Uitermate geschikt voor laden aan de openbare weg
  • Prijziger

Wandlader: voor- en nadelen

Een wandlader is een laadoplossing die uitsluitend tegen wanden geplaatst kan worden – denk hierbij aan de muur in uw de garage of de muur van uw woning of pand naast uw carport of oprit.

  • Betaalbaarder
  • Ideaal voor thuis of op de zaak
  • Minder flexibel: alleen geschikt als u uw Citroën ë-C3 in de buurt van uw woning oplaadt

Twijfelt u welk type u nodig heeft? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies.

 

Wij regelen de installatie van A t/m Z

Kiest u voor ons installatiepakket, dan regelen wij deze van A tot en met Z. Een bij ons aangesloten monteur komt op een dag en tijdstip dat u goed uitkomt en verzorgt de installatie tot in de puntjes. Zo hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

 

Hoelang duurt het om de Citroën ë-C3 op te laden?

Vanwege zijn bescheiden accu en relatief hoge AC-laadcapaciteit duurt het niet lang om de Citroën ë-C3 volledig op te laden. De laadtijd rekenen we als volgt uit:

Laadtijd Citroën ë-C3: ( 44 kWh / 11 kW ) 0,85 = 4,7 uur

Deze berekening is uiteraard slechts een indicatie. De werkelijke laadtijd van uw ë-C3 kan in de werkelijkheid hoger uitvallen.

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Wilt u uw Citroën ë-C3 zakelijk opladen? Dat is geen probleem. In ons aanbod vindt u namelijk tal van laadoplossingen die zich bij uitstek lenen voor zakelijk gebruik. Deze zijn voorzien van oplossingen die het laden een stuk gemakkelijker en veiliger maken, helemaal in het geval van zakelijk gebruik. Zoekt u een zakelijke lader voor uw Citroën ë-C3, zoek dan een exemplaar met de volgende eigenschappen:

  • Online lader met backoffice voor overzichtelijk beheer
  • ‘Slim’ model met Load Balancing-systeem om overbelasting tegen te gaan
  • Meerdere laadaansluitingen – indien gewenst
  • Vaste laadkabel voor gemakkelijk gebruik

 

Tip: houd rekening met de toekomst bij uw keuze

U doet er verstandig aan om bij uw aanschaf ook rekening te houden met uw toekomstplannen. Hiermee doelen we specifiek op eventuele plannen voor de vervanger van uw Citroën ë-C3 (meer laadcapaciteit nodig?) of de aanschaf van een tweede EV (extra laadaansluiting nodig?).

 

Koopgids: de beste laadpaal voor uw Citroën ë-C3 vinden

Hoe vindt u nu de best passende laadoplossing voor uw Citroën ë-C3? We zetten een aantal zaken voor u op een rij.

1: Type laadkabel (vast of los)

Een ‘losse’ laadkabel is de standaard. Deze kabel bergt u op in uw ë-C3 en haalt u tevoorschijn zodra u wilt laden. Ook kunt u kiezen voor een gemakkelijker te gebruiken, maar kwetsbaardere (en kostbare) vaste laadkabel. Deze zit permanent vast aan uw lader, waardoor de laadoplossing in zijn geheel wat minder hufterproof is.

2: Laadaansluiting

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? In dat geval raden wij aan te kiezen voor een lader met een dubbele socket.

3: Online vs. offline lader

Laders met een internetverbinding noemen we ook wel online laders. Deze exemplaren zijn weliswaar wat prijziger dan ouderwetse, offline laders, maar kunnen worden uitgerust met functies die het laden gemakkelijker, goedkoper en veiliger maken.

Hét voorbeeld van zo’n functie is de backoffice, waarmee u inzicht krijgt in alle relevante informatie rondom het laadproces. Daarnaast zijn er ook Dynamic Load Balancing-functies die voorkomen dat uw lader uw elektrische installatie overbelast. Ten slotte vindt u in ons programma ook laadstations met autorisatie – zo voorkomt u dat onbevoegden uw laadpaal of wandlader kunnen gebruiken.

 

Citroën ë-C3 laadpaal kopen? Laaddirect is dé aangewezen leverancier

Kortom, Laaddirect is dé aangewezen leverancier van uw toekomstige Citroën ë-C3 laadpaal of wandlader. Ontdek ons uitgebreide aanbod, kies de lader die het beste aansluit op uw wensen en plaats direct uw bestelling. Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen, dan helpen wij u geheel vrijblijvend verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.