Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Elektrisch rijden
Geplaatst op

Toyota’s toekomst van stedelijk elektrisch rijden: Urban SUV Concept

Toyota zet een volgende stap in het elektrische tijdperk met de Urban SUV Concept. Een compacte en volledig elektrische SUV, die wendbaarheid combineert met stoere looks en Toyota’s onovertroffen betrouwbaarheid.

Toyota heeft zes elektrische modellen in de planning

Toyota, al jarenlang een voortrekker op het gebied van hybride en waterstofauto’s, zet noodgedwongen grote stappen op het gebied van volledig elektrische auto’s. Het Japanse merk was daar aanvankelijk helemaal geen voorstander van en heeft dus lang afgewacht wat de markt zou doen. Maar het is Toyota inmiddels duidelijk dat er een concrete markt voor is en wil tegen 2026 maar liefst zes nieuwe elektrische modellen op de markt brengen.

Toyota Urban SUV Concept

Toyota Urban SUV Concept

Tijdens het jaarlijkse Kenshiki Forum introduceerde Toyota onlangs de Urban SUV Concept. Deze compacte, volledig elektrische SUV zou wel eens een nieuwe en belangrijke fase in Toyota’s elektrische avontuur kunnen inluiden. Toyota’s enige elektrische model, de bZ4X, is nog niet bijster succesvol en men zit dus te smachten naar succes. De Toyota Urban Concept komt dan als geroepen want dit zou wel eens een van de meest interessante nieuwe elektrische auto’s van de komende jaren kunnen worden. Toyota meldt trouwens dat deze volgend jaar al wordt gelanceerd. De naam van de productieversie is nog niet helemaal duidelijk maar zou eens bZ2 kunnen zijn.

Niet te groot, niet te klein

De Urban SUV Concept heeft een compacte maar stoere verschijning. Hoewel de vormen aan de voorzijde wat vloeiender zijn is hij duidelijk geïnspireerd door de momenteel populaire Toyota Yaris Cross. Met een lengte van 4,30 meter, een breedte van 1,82 meter en een hoogte van 1,62 meter, biedt deze SUV de perfecte balans tussen wendbaarheid in de stad en ruimte en comfort voor langere ritten. Het design, met forse wielkasten en een hoge rijpositie, maakt hem bovendien tot een opvallende en stoere verschijning in het stadsbeeld.

 

Stoere SUV met voor- en vierwielaandrijving

Op het gebied van aandrijving zal de productieversie van de Toyota Urban SUV Concept twee keuzes bieden: een model met voorwielaandrijving en daarnaast ook een variant met vierwielaandrijving, die dan bZ2X zal heten. Bij de accu zijn er eveneens twee opties: wie voornamelijk korte afstanden rijdt zal voldoende hebben aan het kleinere, betaalbaardere accupakket terwijl er ook een groter pakket voor een ruimere actieradius verkrijgbaar zal zijn. Hiermee biedt deze compacte SUV voldoende flexibiliteit voor verschillende gebruikersbehoeften en dat maakt de Urban SUV Concept ook aantrekkelijk voor een breed publiek.

Succesnummer in spe?

De positionering van de Urban SUV Concept in het B-SUV-segment is een slimme zet van Toyota. Hoewel we in dit segment een toenemende verzadiging verwachten, zal de combinatie van het stoere uiterlijk, Toyota’s betrouwbare imago en het huidige succes van de Yaris Cross het model waarschijnlijk voldoende potentieel bieden om op te vallen tussen concurrenten als de Volvo EX30, Peugeot e-2008 en Jeep Avenger. Het bedrag wat op het prijskaartje staat zal uiteraard ook van grote invloed zijn. Wat ons betreft zou een dergelijke Toyota bZ2 of bZ2X een succesnummer in spe zijn. Hij staat nu al op ons verlanglijstje. Maar alleen de toekomst kan uitwijzen of Toyota’s nieuwste creatie inderdaad een succes wordt.

Toyota Urban SUV Concept

Reacties

No products in the cart.