Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Peugeot e-2008 krijgt facelift en verbeterde aandrijflijn

Er is een upgrade aangekondigd voor de Peugeot e-2008. De populaire elektrische SUV krijgt een vernieuwd design, verbeterde prestaties en een grotere actieradius.

Vernieuwd design en grotere actieradius voor Peugeot e-2008

De Peugeot e-2008, een van de meest gewilde elektrische SUV’s, krijgt een facelift en betere elektrische prestaties. De nieuwste versie van dit model onderscheidt zich door een verfijnd design en een grotere actieradius, waardoor het een nog aantrekkelijkere keuze wordt voor elektrische autoliefhebbers.

Krachtigere, efficiëntere aandrijflijn en grotere accu

De vernieuwde elektrische Peugeot SUV is uitgerust met een krachtigere elektromotor van 115 kW (156 pk) en een grotere accu van 54 kWh. In vergelijking met het vorige model, dat een 100 kW (136 pk) elektromotor en een 50 kWh accu had, biedt de nieuwe e-2008 een aanzienlijk verbeterde actieradius. Volgens de WLTP-norm kan de auto nu tot wel 406 kilometer afleggen op één lading, een toename van bijna 20 procent ten opzichte van de vorige versie.

Peugeot e-2008

Opladen en laadsnelheid

De vernieuwde e-2008 krijgt in Nederland waarschijnlijk standaard een driefasige 11 kW lader, en is dus geschikt voor de gebruikelijke 11 kW laadpaal of wandlader. Daarmee is de accu in bijna zes uur volledig opgeladen. Je kunt hem ook opladen aan een DC-snellader, zoals we vaak langs de doorgaande routes zien staan. Daarmee kan de accu dankzij de laadsnelheid van maximaal 100 kW binnen een half uur van 20 naar 80 procent worden opgeladen.

Nieuw design en lichtsignatuur Peugeot e-2008

Ook het uiterlijk van de e-2008 is opgefrist en lijkt meer op de designtaal zoals de Franse autofabrikant met de 408 introduceerde. Het vernieuwde model is uitgerust met de nieuwste Peugeot-lichtsignatuur. Die bestaat uit verticale lichtklauwen aan de voorzijde en een drie-klauwen-design met horizontale dubbellamellen aan de achterzijde. Deze veranderingen moeten de auto een robuuster en breder uiterlijk geven.

 

Interieur en technologie

Het interieur van de vernieuwde Peugeot e-2008 is verder opgewaardeerd met een groter infotainmentscherm van 10 inch, ter vervanging van het vorige 7-inch scherm. Het model behoudt de kenmerkende Peugeot i-Cockpit, die zich kenmerkt door een intuïtieve, comfortabele bediening.

Beschikbaarheid en uitvoeringen

Peugeot bouwt ook de vernieuwde e-2008 in de fabriek in het Spaanse Vigo. Het model is verkrijgbaar in de bekende drie uitrustingsniveaus: Active, Allure en GT. Prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekendgemaakt, maar het is te verwachten dat deze informatie binnenkort volgt. Wat betreft de beschikbaarheid: we verwachten dat hij rond de zomer bij de Peugeot-dealer in de showroom staat en in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar zal zijn.

Klik hier voor meer informatie over een laadpaal voor de Peugeot e-2008.

Peugeot e-2008

Reacties

No products in the cart.