Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-2008

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-2008 SUV

Laadpaal advies over uw Peugeot e-2008 SUV ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-2008

Zoekt u een geschikte wandlader of laadpaal voor uw Peugeot e-2008? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Wij leveren diverse laadoplossingen voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Ons uitgebreide assortiment bestaat uit uiteenlopende laders van A-merken, ieder met zijn eigen, unieke eigenschappen en ideale toepassingen. Dit maakt dat wij altijd een passende laadoplossing kunnen aanbieden. De Peugeot e-2008 is een elektrische auto van Franse makelij die vooral bekend staat om zijn aantrekkelijke prijs en degelijke actieradius. Net zoals bij andere elektrische auto’s, is het bij de Peugeot e-2008 van groot belang dat u de geschikte wandlader of laadpaal kiest. Alleen zo weet u zeker dat u het maximale uit het accupakket van de Peugeot e-2008 haalt.

Laadoplossingen Peugeot e-2008 voor thuis én op de zaak

Of u nu thuis of op bedrijf uw Peugeot e-2008 SUV wilt opladen, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres. Alle laders uit ons assortiment zijn geschikt voor particulier en/of zakelijk gebruik. Dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma kunnen we voor iedere situatie de geschikte lader aanbieden.

Inclusief vakkundige installatie

Kiest u voor het installatiepakket, dan wordt de laadoplossing door een bij Laaddirect aangesloten monteur geplaatst. Doorgaans worden de laadstations binnen enkele weken na aankoop gebruiksklaar geïnstalleerd en opgeleverd. Uiteraard zijn alle bij Laaddirect aangesloten monteurs gecertificeerd.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Uitvoeringen

De Peugeot e-2008, ook wel de Peugeot e-2008 SUV genoemd, is verkrijgbaar in één uitvoering. Deze heeft een accucapaciteit van 50 kWh, een AC-laadvermogen van 7,4 kW en een Type 2-laadaansluiting. Een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kW* is optioneel verkrijgbaar.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen      Aansluiting
Peugeot e-2008 50 kWh 7,4 kW Type 2
Peugeot e-2008 50 kWh 11 kW* Type 2

Welke laders zijn geschikt voor de Peugeot e-2008?

Welke laders het meest geschikt voor de Peugeot e-2008 hangt af van de uitvoering. Heeft u de ‘standaard’ 2008, met een AC-laadvermogen van 7.4 kW, dan heeft u een 1-fase aansluiting van minstens 1x32A nodig. Is uw Peugeot e-2008 uitgerust met de optionele 11 kW boordlader, dan heeft uw woning of bedrijf een 3-fase 3x16A of 3x25A aansluiting nodig om het laadvermogen volledig te kunnen benutten.

 

Zo kiest u de geschikte lader voor uw Peugeot e-2008

Online of offline

Tegenwoordig komen er steeds meer ‘online laders’ op de markt. Dit zijn laders met een internetaansluiting. Het grote voordeel hiervan is dat u een backoffice kunt gebruiken. De back office biedt u inzicht in de laadsessies en laadkosten. Online laders bieden vooral uitkomst wanneer u uw laadkosten wilt verrekenen met medegebruikers of uw werkgever.

 

Vaste of losse laadkabel

In tegenstelling tot laders met een vaste laadkabel, hoeft u bij een laadstation met een losse kabel niet elke keer de kofferbak in te duiken als u uw Peugeot e-2008 wilt opladen. Dit maakt het aansluiten een stukje makkelijker. Het heeft helaas ook een keerzijde. Namelijk, dat een lader met vaste laadkabel kwetsbaarder en dus minder geschikt is voor gebruik op publieke plekken.

 

Enkele of dubbele laadaansluiting

Wilt u meerdere auto’s tegelijk op kunnen laden? Dan is de keuze voor een laadoplossing met een dubbele laadaansluiting, ook wel een dubbele socket genoemd, snel gemaakt. Zoals eerder al werd benadrukt, is het bij de keuze tussen een enkele en dubbele socket van belang om rekening te houden met uw toekomstige ‘wagenpark’.

 

Autorisatie: Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone-applicatie

Bij veel laadstations begint het laden zodra u of iemand anders de laadkabel aansluit. In feite betekent dit dat iedereen uw laadpunt kan gebruiken. Heeft u dit liever niet, dan heeft u de keuze uit laders met diverse autorisatie-systemen. Denk hierbij aan een Plug & Charge-optie, een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone-applicatie.

Voorkom overbelasting met Dynamic Load Balancing

Deelt uw lader de beschikbare energie met andere grote energieverbruikers? Dan kan er overbelasting ontstaan. Laadstations met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door het laadvermogen automatisch terug te schroeven wanneer andere grote verbruikers ingeschakeld worden. Zodra het weer kan, wordt er weer geladen met het volledige laadvermogen.

Moet ik voor een laadpaal of wandlader kiezen?

Qua techniek verschillen laadpalen en wandladers niet van elkaar. Nagenoeg alle laders kunnen namelijk zowel aan een paal als aan een wand gemonteerd worden. Het enige verschil zit in de wijze van montage. Of u een laadpaal of wandlader voor uw Peugeot e-2008 SUV moet kiezen, hangt daarom af van de parkeer- en laadsituatie bij u thuis of op bedrijf. U doet er verstandig aan om te kijken naar de manier waarop u parkeert en hoe de laadkabel zal lopen. Houd hierbij rekening dat de AC-aansluiting van de Peugeot e-2008 aan de linker achterzijde van de auto zit. Vervolgens maakt u op basis van deze situatie de keuze voor een laadpaal of wandlader.

Laadtijd accupakket Peugeot e-2008

Wilt u weten hoe lang het duurt voordat uw Peugeot e-2008 volledig is opgeladen? Dit kunt u eenvoudig berekenen. Eerst deelt u de accucapaciteit, in dit geval 50 kWh, door het laadvermogen (7.4 of 11 kW voor de Peugeot e-2008). Vervolgens neemt u het energieverlies (circa 15%) van de AC/DC omvormer van de auto op in de berekening. Voor de Peugeot e-2008 7.4 kW levert dat de volgende laadtijd op:

50 kWh / 7.4 kW / 0,85 = 7,95 uur

Heeft u de optionele boordlader met een AC-laadcapaciteit van 11 kW, dan is de laadtijd als volgt:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur

Bij bovenstaande berekeningen zijn we ervan uitgegaan dat het laadvermogen van de boordlader en de laadaansluiting gelijk is. Is dit niet het geval, dan kiest u voor de laagste waarde.

Daarnaast is het van belang om te realiseren dat bovenstaande berekeningen de ‘optimale laadtijd’ weergeven. Er wordt dus geen rekening gehouden met externe factoren. In de praktijk hebben diverse factoren, waaronder de omgevingstemperatuur en de elektriciteitsaansluiting, ook invloed op de laadtijd. Desondanks is deze berekening een handige indicatie voor de te verwachten laadtijd, ook omdat de accu in principe nooit helemaal leeg is voordat u deze op gaat laden.

Toekomstbestendig

Houdt u bij de aanschaf van een laadoplossing voor uw Peugeot e-2008 ook rekening met de toekomst? Wie weet staat er over enkele jaren nóg een elektrische auto op de oprit, of een auto met een hoger laadvermogen. Een laadpaal of wandlader voor een elektrische auto is een lange termijn investering. Daarom is het van belang dat u ook naar de nabije en verre toekomst kijkt en deze zaken mee laat wegen in uw keuze.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.