Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Aiways U6

De beste laadoplossingen voor uw Aiways U6

Laadpaal advies over uw Aiways U6 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Aiways U6

Laadpaal of wandlader voor de Aiways U6 nodig? Dan bent u bij Laaddirect op de juiste plek. Niet alleen vindt u in ons aanbod uiteenlopende A-merk laadoplossingen, óók geven wij vrijblijvend advies en nemen we de installatie op ons. Dat is wel zo makkelijk.

In ons assortiment vindt u verschillende laadpalen en wandladers voor de Aiways U6. Deze laden de U6 zo snel mogelijk op, hebben de juiste aansluiting en kunnen worden uitgerust met handige functies.

 

Laadpaal voor de Aiways U6

De Aiways U6 is een opvallend vormgegeven, elektrisch aangedreven SUV-Coupé van Chinese makelij. De ‘U6’ is gebouwd op precies hetzelfde modulaire MAS-platform als de ‘U5’, biedt ruimte aan vijf personen en is dankzij zijn coupé vorm aanzienlijk aerodynamischer en efficiënter dan de U5. Hierdoor komt de Aiways U6 met hetzelfde 60 kWh accupakket toch een stuk verder. Om het maximale uit uw U6 te halen doet u er verstandig aan een thuislader of lader voor op de zaak aan te schaffen. Hiermee laadt u snel en voordelig uw EV op.

 

Welk laadstation kiezen?

Aiways levert de U6 op dit moment uitsluitend in de standaarduitvoering. Deze uitvoering beschikt over een 63 kWh accupakket, 11 kW AC-boordlader met Type 2-laadaansluiting. Of er in de toekomst ook andere configuraties worden geïntroduceerd is op het moment van schrijven nog onbekend.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Aiways U6 63 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoeveel laadvermogen heeft de Aiways U6 nodig?

Natuurlijk wilt u het maximale uit uw Aiways U6 en diens boordlader halen. Daarom raden wij aan te kiezen voor een lader met in ieder geval evenveel AC-laadcapaciteit als uw U6, ofwel 11 kW. Zo weet u zeker dat u uw elektrische auto zo snel mogelijk oplaadt.

Aiways U6 laadpaal

 

Let op de elektrische aansluiting!

Hoe hoger het laadvermogen van uw laadstation, hoe meer dit vraagt van uw elektrisch installatie. Om een 11 kW laadpaal of wandlader volledig te benutten heeft u minstens een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig. Heeft u deze niet? In dat geval kijken wij of uitbreiding van uw stoppenkast wenselijk en mogelijk is.

 

Laadpaal of wandlader?

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Qua techniek verschillen deze ‘types’ laders namelijk niet of nauwelijks van elkaar. Welke voor u geschikt is hangt met name af van het beoogde gebruik en waar u uw Aiways U6 wil gaan opladen. Vaak wijst dit vanzelf. Zo is een wandlader waarschijnlijk de beste oplossing als uw U6 in de garage of onder de carport komt te staan en is in de meeste andere gevallen een laadpaal handiger, ook omdat deze wat flexibeler te plaatsen is. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Laaddirect installatiepakket

De installatie nemen wij voor onze rekening, als u dat wilt. Een bij ons aangesloten monteur neemt al het werk uit handen en installeert uw nieuwe laadstation op een dag en tijdstip dat u goed uitkomt. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

 

Hoelang duurt het om de Aiways U6 volledig op te laden?

Benieuwd wat voor laadtijd u kunt verwachten? De te verwachten laadtijd rekenen we als volgt uit:

Laadtijd = ( bruikbare accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

Vullen we de gegevens van de AIways U6 in deze formule in, dan komen we op een laadtijd van 6 uur en 25 minuten.

Laadtijd Aiways U6 = ( 60 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 6,417 = 6 uur en 25 minuten

Let op! Het kan zijn dat het laadvermogen van uw Aiways U6 verschilt van het AC-laadvermogen van uw laadoplossing. Kies in dat geval de laagste waarde van de twee, zo krijgt u de meest waarheidsgetrouwe uitkomst.

 

Ook geschikt voor zakelijk laden

Wilt u uw Aiways U6 zakelijk opladen? In principe zijn alle laders in ons programma geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Bovendien kunnen wij dankzij ons uitgebreide aanbod iedereen een passende laadpaal of wallbox bieden.

 

Wat is een toekomstbestendige laadoplossing?

U doet er verstandig aan een toekomstbestendige laadoplossing te kiezen. Hiermee doelen we met name op de mate waarin u uw lader op de lange termijn kan gebruiken. Dit verschilt per gebruiker. Zo zal de ene gebruiker zijn Aiways U6 de komende jaren niet vervangen door een model met meer AC-laadcapaciteit en ook geen tweede EV kopen, terwijl de ander dit juist wél van plan is.

Daarom is het belangrijk om voor u zelf na te gaan of vervanging van uw Aiways U6 of uitbreiding van uw elektrische wagenpark op de planning staan. Zo ja, dan is het verstandig om alvast een lader te kiezen die ook in die situatie uitkomst biedt.

 

Laadpaal voor de Aiways U6 kopen? Houd hier rekening mee

De ‘beste laadpaal’ voor de Aiways U6 is de laadpaal (of wallbox) die het beste aansluit op uw situatie, wensen en budget. Een aantal belangrijke overwegingen zijn:

1: Aantal sockets

Als u meerdere EV’s (BEV en/of PHEV) tegelijk wil opladen raden wij een laadstation met een dubbele socket aan. Deze laders zijn ideaal als u zelf twee EV’s heeft, de lader of de laadoplossing op de zaak heeft staan.

2: Type laadkabel

Ook op gebied van laadkabel valt er te kiezen. Naast de ‘standaard’ losse laadkabels, zijn er ook vaste laadkabels. Zoals de naam suggereert zit de kabel permanent vast aan het laadpunt, waardoor deze niet telkens opgeborgen hoeft te worden. Handig, maar helaas ook wat minder hufterproof en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3: Online lader met backoffice

Steeds meer laders hebben een internetverbinding. Door deze internetverbinding kunnen ze worden uitgerust met functies zoals een backoffice. Een backoffice geeft de gebruiker meer inzicht in het laadproces. Zo kunt u de backoffice gebruiken om de laadkosten te verrekenen met uw medegebruikers of werkgever of om meer inzicht te krijgen in de laadtijd.

4: Overige handige functies

Naast een backoffice bestaan er ook nog andere functies voor laadpalen en wandladers. Neem bijvoorbeeld Dynamic Load Balancing, een functie die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt. Ook bestaan er diverse autorisatiefuncties – functies die door middel van een RFID-lezer of smartphone app voorkomen dat onbevoegden uw laadpunt kunnen gebruiken. Kortom, keuzes en opties genoeg!

 

A-merk laadoplossing voor uw Aiways U6 bij Laaddirect

De beste lader voor de Aiways U6 koopt u bij Laaddirect. Wat uw wensen ook zijn, dankzij ons uitgebreide assortiment kunnen wij u altijd een passende oplossing bieden. Daarnaast regelen wij ook de installatie en kunt u bij ons altijd aankloppen voor advies. Neem voor laatstgenoemde simpelweg contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.