Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Audi e-Tron GT

De beste laadoplossingen voor uw Audi E-tron Gt

Laadpaal advies over uw Audi E-tron Gt ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Audi e-Tron GT

Bent u op zoek naar een geschikte laadoplossing voor uw Audi e-Tron GT? Laaddirect verzorgt graag een passende laadoplossing. Ons assortiment bestaat uit diverse A-merkladers die als laadpaal én als wandlader kunnen worden geplaatst. Bovendien zijn al onze laders geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf, of ergens anders. Als kers op de taart bieden wij ook nog eens een installatiepakket aan – zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw laadstation. Kortom, bij Laaddirect heeft u volop keuze en veel flexibiliteit.

De Audi e-Tron GT is meer dan een sportieve variant van de welbekende Audi e-Tron. De uiterst sportief uitgevoerde e-Tron GT is namelijk gebouwd op hetzelfde platform als de Porsche Taycan. Dankzij zijn WLTP-actieradius van zo’n 470 tot 490 kilometer is elke dag opladen voor de meeste mensen gelukkig niet nodig. Desondanks is het van groot belang om voor uw Audi e-Tron GT een goed passende, topmerk lader te kiezen. Alleen zo weet u zeker dat het laden goed gaat.

Verschillende uitvoeringen?

Vooralsnog is de Audi e-Tron GT leverbaar in twee uitvoeringen. De ‘standaard’ Audi e-Tron GT heeft een elektrische variant van de welbekende Quattro-vierwielaandrijving, een bruikbare accucapaciteit van 85 kWh en 11 kW aan AC-laadvermogen. De Audi RS e-Tron GT is nóg sportiever uitgevoerd. In deze uitvoering heeft de e-Tron GT een vermogen van maar liefst 598 pk. Qua accupakket en AC-laadcapaciteit komt dit extra sportieve model overeen met de standaarduitvoering. Verder zijn beide uitvoeringen uitgerust met een Type 2 laadaansluiting en is er voor beide uitvoeringen een optionele 22 kW-boordlader verkrijgbaar.

Uitvoering                                            Accu                     AC-laadvermogen     Aansluiting
Audi e-Tron GT quattro
85 kWh 11/22 kW Type 2
Audi RS e-Tron GT
85 kWh 11/22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor mijn Audi e-Tron GT?

Helaas is niet elke lader even geschikt voor uw Audi e-Tron GT. Dit hangt namelijk af van het laadvermogen van de e-Tron GT’s boordlader en de capaciteit van uw elektrische aansluiting. Heeft uw e-Tron GT de ‘standaard’ 11 kW-boordlader? Dan heeft u minimaal een lader met 11 kW aan laadcapaciteit nodig. Maar dan bent u er nog niet. Een elektrische aansluiting die dit aankan is immers ook noodzakelijk. In het geval van de 11 kW-boordlader is dit een 3-fase 3 x 16A aansluiting. Heeft u de e-Tron GT met de optionele 22 kW-boordlader? Dan zijn een 22 kW AC-lader én een 3-fase 3 x 32A aansluiting benodigd. Voor een dergelijke aansluiting bent u wel een hoger vastrecht verschuldigd.

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader

Een laadpaal of wandlader – welke is het meest geschikt voor u? In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is er qua techniek nauwelijks verschil tussen deze type laadstations. Het enige verschil zit in de wijze en plek van montage. De een wordt tegen de wand geplaatst, terwijl de ander met een paal wordt gemonteerd. Niet meer, niet minder. Welke variant voor u geschikt is hangt daarom af van waar u uw Audi e-Tron GT wilt opladen. Is dit aan een muur – bijvoorbeeld onder de carport of in de garage? Dan biedt een wandlader uiteraard uitkomst. In veel andere gevallen is een laadpaal weer een stuk praktischer. Kijk daarom goed naar de plek waar u uw e-Tron GT aan de lader wilt leggen en beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd daarbij ook rekening met de aansluitkabel tussen de wandlader/laadpaal en uw meterkast.

Installatie door gecertificeerd expert

U bent niet de enige die zich liever niet aan de installatie van uw lader waagt. Om deze reden bieden wij onze klanten een installatiepakket aan. Kiest u hier voor, dan komt een gecertificeerde installateur uw laadstation plaatsen en aansluiten. Dat scheelt een hoop gedoe.

Wat is de laadtijd van de accu van de Audi e-Tron GT?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw Audi e-Tron GT? Dit nauwkeurig uitrekenen is eigenlijk niet goed mogelijk. Hier komen namelijk tal van zaken bij kijken, zoals de omgevingstemperatuur, de staat van de elektriciteitsaansluiting, het laadvermogen, de accucapaciteit, noem maar op.

Zelf berekenen

Gelukkig is er wel een gemakkelijke manier om de ‘theoretische laadtijd’ te berekenen. Daarbij houden we geen rekening met de invloed van die externe factoren. We houden dan alleen rekening met 15% energieverlies. Door dergelijke zaken niet mee te nemen in de berekening is de berekening een stuk eenvoudiger, maar de uitkomst helaas wat minder accuraat. Desondanks is het naar onze mening een handige vuistregel om een goed idee van de laadtijd te krijgen. De berekening ziet er als volgt uit:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (kW) / 0,85 (energieverlies) = Laadtijd in uren

De laadtijd van de Audi e-Tron GT met de standaard boordlader (11 kW) is:

85 kWh / 11 kW / 0,85 = 9,09 uur

Zoals u misschien al had verwacht is de laadtijd met de optionele 22 kW-boordlader aanzienlijk korter:

85 kW / 22 kW / 0,85 = 4,5 uur

Let op! Verschilt het laadvermogen van het laadstation van dat van de Audi e-Tron GT? Gebruik dan de laagste waarde.

Uw Audi e-Tron GT thuis én op de zaak opladen

Ook als u uw Audi e-Tron GT ergens anders dan thuis op wilt laden bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Alle laders uit ons leveringsprogramma zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Dit in combinatie met het feit dat ons aanbod bijzonder uitgebreid en gevarieerd is, maakt dat wij elke klant de perfecte laadoplossing kunnen bieden.

Hoe vind ik de best passende laadpaal/wandlader?

Hierboven is in grote lijnen uiteen gezet wat de belangrijkste zaken zijn als u een lader voor uw Audi e-Tron GT wilt kopen. Er zijn echter ook nog een aantal andere zaken waarmee u rekening dient te houden. Deze zetten we hieronder voor u op een rijtje.

Type laadkabel – los of vast

Tegenwoordig zijn er ook laders met een vaste laadkabel. Deze hoeft u niet in uw kofferbak op te bergen en zijn daardoor wat gemakkelijker te gebruiken. Helaas zijn deze laders ook wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op een publieke plek.

Sockets – meerdere auto’s tegelijk opladen?

Wilt u meerdere elektrische voertuigen tegelijk kunnen opladen? Dan doet u er verstandig aan te kiezen voor een laadoplossing met een dubbele aansluiting (socket). Heeft u hier geen behoefte aan, dan volstaat een lader met een enkele socket.

Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Wanneer de lader én andere grote energieverbruikers (wasmachine, droger, et cetera) ingeschakeld zijn, schroeft deze functie het vermogen van de lader automatisch terug.

Autorisatie-functie

Wilt u zelf in de hand hebben wie gebruik mag maken van uw laadpunt? Bijvoorbeeld omdat uw lader zich op een (semi-) publieke plek bevindt? Dan biedt een lader met autorisatie-functie uitkomst. Aan de hand van een Plug & Charge optie, RFID-lezer voor laadpassen of -druppels of een smartphone app kunt u zelf bepalen wie haar/zijn auto kan opladen aan uw lader.

Online of offline lader

Steeds meer laadstations zijn uitgerust met een internetaansluiting en slimme functies. Dergelijke laadpalen of wandladers worden ook wel online laders genoemd. Dankzij deze internetverbinding kunt u gebruik maken van tal van slimme functies. Een voorbeeld van zo’n functie is een backoffice. Met een backoffice heeft u altijd inzicht in de informatie omtrent het laden. Denk hierbij aan de kosten van het laden en het energieverlies. Dit soort info is erg handig als u de kosten van het laden met uw werkgever of medegebruikers wilt verrekenen.

Toekomstbestendige laadoplossing

Een lader voor uw Audi e-Tron GT is een lange termijn investering. Door nu de juiste keuzes te maken heeft u immers lang profijt van uw laadpaal of wandlader – óók als u uw e-Tron GT heeft vervangen door een ander elektrisch voertuig. Besteed bij de aankoop van de lader daarom wat extra aandacht aan zaken zoals het laadvermogen (wat extra ruimte/speling kan geen kwaad) en het aantal laadaansluitingen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.