Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BMW i7

De beste laadoplossingen voor uw BMW i7

Laadpaal advies over uw BMW i7 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BMW i7

Bent u in de markt voor een laadpaal voor uw BMW i7? Of een ander type laadstation, zoals een wandlader? Bij Laaddirect vindt u een uitgebreid aanbod van A-merk laadoplossingen die geschikt zijn voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Deze kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst en zijn van alle gemakken voorzien.

In ons programma vindt u talloze laadpalen en wandladers voor de BMW i7. Het zijn laadstations van A-merken, waarmee u het maximale uit uw BMW i7 haalt en laadt deze zo snel mogelijk op kunt laden. Daarnaast nemen wij ook de installatie van uw nieuwe laadstation uit handen.

 

Laadpaal voor de BMW i7

De BMW i7 is de eerste volledig elektrische BMW in de 7-serie. De luxe, elektrisch aangedreven sedan is een opvallende, representatieve verschijning die zich kenmerkt door zijn sportieve doch comfortabele rijgedrag, hoge mate van comfort, zeer complete uitrusting en degelijke actieradius. De BMW i7 komt het beste tot zijn recht wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met een eigen laadpaal. Hiermee bent u niet meer afhankelijk van publieke laadpunten en kunt u altijd met een volledig opgeladen accu de weg op.

 

Welke lader kiezen?

Momenteel is de BMW i7 leverbaar in twee verschillende uitvoeringen. BMW levert elk van deze uitvoeringen met hetzelfde accupakket en een eenzelfde boordlader. Elke BMW i7 – ongeacht de configuratie – beschikt daarom over een 101 kWh-accupakket en een 11 kW-boordlader.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BMW i7 xDrive60 101 kWh 11 kW Type 2
BMW i7 M70 xDrive 101 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte laadpaal voor de BMW i7

Welke lader is nu geschikt voor uw BMW i7? Dit hangt af van twee zaken: de laadaansluiting en het laadvermogen. Aangezien de BMW i7 uitgerust is met een Type 2-laadaansluiting heeft u ook een laadstation nog met een Type 2-laadaansluiting. Daarnaast heeft de i7 een AC-laadcapaciteit van 11 kW, wat betekent dat u minimaal een lader met 11 kW aan laadvermogen nodig heeft. Zo’n lader vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A laadaansluiting.

BMW i7 laadpaal

 

Laadpaal vs. wallbox

U heeft keuze uit twee ‘types’ laadstation – een laadpaal en een wandlader. Welke u moet hebben draait met name om de beoogde laadplek van uw BMW i7. Beeld u in hoe deze laadsituatie eruit zal komen te zien, waar uw laadoplossing komt te staan/hangen en hoe de laadkabel dan loopt. Maak vervolgens op basis hiervan uw keuze.

 

Geen zorgen over installatie

Heeft u twee linkerhanden of waagt u zich om een andere reden liever niet aan de installatie van uw nieuwe lader? Geen zorgen, in dat geval regelen wij de installatie voor u. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd verzorgt de gehele installatie van A t/m Z. Dat is wel zo makkelijk.

 

Wat is de laadtijd van de BMW i7?

Wilt u weten hoe lang het duurt om de accu van uw BMW i7 volledig op te laden? De daadwerkelijke laadtijd van uw BMW i7 hangt af van talloze factoren. Denk hierbij aan de AC-laadcapaciteit, de accucapaciteit, de omgevingstemperatuur, de staat van de elektrische installatie, noem maar op. Hierdoor is het lastig om de laadtijd te bepalen.

Gelukkig is er een handige vuistregel waarmee we dit toch kunnen doen. Eerst deelt u de maximale accucapaciteit van uw BMW i7 door diens AC-laadvermogen. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Dit in verband met de energie die tijdens het laden verloren gaat. Deze som geeft ons de volgende laadtijd:

Laadtijd BMW i7: ( 101 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 10,8 uur = 10 uur en 48 minuten

 

Ook geschikt voor zakelijk opladen

De BMW i7 leent zich voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Het zou dan wel zo handig zijn als u uw i7 ook zakelijk kunt opladen. Met een van onze laadoplossingen is dit geen enkel probleem. Al onze laadpalen zijn namelijk in principe geschikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder zakelijke.

 

Toekomstbestendige laadoplossing voor uw BMW i7

U doet er verstandig aan de aanschaf van uw BMW i7 te zien als een lange termijninvestering. Door nu de juiste keuzes te maken en de best passende lader te kiezen doet u uzelf een groot plezier. Vergeet hierbij niet rekening te houden met uw plannen voor de toekomst. Misschien schaft u over een jaar nog een EV aan of vervangt u uw BMW i7 door een EV met meer AC-laadvermogen. Door dergelijke zaken nu al mee te wegen weet u zeker dat u een toekomstbestendige lader in huis haalt.

Passende laadpaal voor de BMW i7 vinden? Houd hier rekening mee!

Natuurlijk wilt u de meest geschikte lader voor uw BMW i7. Houd daarom, naast alle eerdergenoemde overwegingen, ook onderstaande zaken in het achterhoofd.

1: Laadkabel

Laadkabels zijn er in twee soorten: ‘los’ en ‘vast’. Een losse laadkabel bergt u op in uw BMW i7 en haalt u tevoorschijn als u deze aan de lader wilt leggen. Een vaste laadkabel zit permanent vast aan de laadpaal of wandlader. Over het algemeen zijn laadstations met een vaste laadkabel wat gemakkelijker in gebruik, maar ook een stukje kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

2: Laadaansluitingen

Naast laders met een enkele laadaansluiting zijn er modellen met een dubbele socket. Deze zijn ideaal als u twee elektrische auto’s tegelijk wilt opladen, bijvoorbeeld omdat u zelf twee EV’s heeft of omdat u uw lader deelt met buurtbewoners.

3: Online lader met backoffice?

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetaansluiting. Deze laders worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de internetconnectie beschikken deze slimme laders over allerlei functies. Neem bijvoorbeeld de backoffice, een functie die gebruikers inzicht biedt in alle informatiestromen rondom het laden. Een backoffice is hiermee ideaal voor gebruikers die de laadkosten willen verrekenen met hun medegebruikers of werkgever.

4: Dynamic Load Balancing

Wist u dat uw toekomstige lader mogelijk uw elektrische installatie kan overbelasten? Helaas wil dit nog wel eens voorkomen, bijvoorbeeld als het laadstation tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers. Gelukkig biedt een Dynamic Load Balancing-functie uitkomst. Dit is een slimme functie die automatisch ingrijpt wanneer overbelasting dreigt.

5: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden gebruik maken van uw laadpunt? Kies dan voor een lader met een autorisatiefunctie. Aan de hand van een Plug & Charge-functie, RFID-lezer of smartphone applicatie bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw lader. Dit is met name handig als uw lader op een publieke plek komt te staan.

 

Laadpaal of wandlader voor de BMW i7 kopen? Dat doet u bij Laaddirect

Zoekt u een passende laadpaal of wallbox voor uw BMW i7? Dan kunt u simpelweg niet om Laaddirect heen. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit laadpalen en wandladers van topmerken zoals EVBox, Webasto, Alfen en Wallbox. Daarnaast kun u bij ons terecht voor vrijblijvend aankoopadvies en de installatie van de laadpaal voor uw BMW i7.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.