Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BMW iX1

De beste laadoplossingen voor uw BMW iX1

Laadpaal advies over uw BMW iX1 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BMW iX1

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor de BMW iX? Laaddirect is dé aangewezen leverancier van A-merk wallboxen (wandladers) en laadpalen voor de BMW iX1 compacte SUV. In ons programma vindt u tal van geschikte laadoplossingen geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

 

Laadpaal voor de  BMW iX1

De BMW iX1 is de elektrisch aangedreven uitvoering van de derde generatie van de BMW iX1 compacte SUV. De iX1 is bovendien BMW’s eerste vierwiel aangedreven EV in het compacte segment. In tegenstelling tot sommige van BMW’s andere EV’s is de iX1 niet gebouwd op een dedicated EV-platform. Dit betekent echter niet dat de prestaties tegenvallen. Integendeel, de BMW iX1 heeft een 64,7 kWh-accupakket, een actieradius van 413 tot 438 kilometer en een laadvermogen van 11 of 22 kW. De gestelde actieradius wordt natuurlijk alleen gehaald als de accu volledig opgeladen is. Dit is waar een A-merk laadoplossing van Laaddirect uitkomst biedt.

 

De beste laadoplossing vinden?

Vooralsnog is de BMW iX1 verkrijgbaar in één uitvoering, de BMW iX1 xDrive 30 genaamd. In deze uitvoering beschikt de elektrische SUV over twee elektromotoren, een 64,7 KWh accupakket en een 11 kW boordlader (Type 2). Ook is er een optionele 22 kW boordlader verkrijgbaar.

 Uitvoering   Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BMW iX1
xDrive30
  64,7 kWh 11/22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpalen zijn geschikt voor de BMW iX1?

Waar moet u allemaal op letten bij het vinden van een geschikte laadpaal voor uw BMW iX1? Misschien wel het belangrijkste is het laadvermogen. Hoe hoger het laadvermogen, hoe sneller u kunt laden. Dat gezegd, uw EV, in dit geval de iX1, dicteert het maximale laadvermogen. In het geval van de iX1 heeft u bijvoorbeeld een lader nodig met minstens 11 kW (of 22 kW) aan AC-laadcapaciteit.

BMW iX1 laadpaal

 

Welke laadpalen zijn geschikt voor de BMW iX1?

Waar moet u allemaal op letten bij het vinden van een geschikte laadpaal voor uw BMW iX1? Misschien wel het belangrijkste is het laadvermogen. Hoe hoger het laadvermogen, hoe sneller u kunt laden. Dat gezegd, uw EV, in dit geval de iX1, dicteert het maximale laadvermogen. In het geval van de iX1 heeft u bijvoorbeeld een lader nodig met minstens 11 kW (of 22 kW) aan AC-laadcapaciteit.

 

Type laadstation – laadpaal of wandlader

U heeft keuze uit twee type laders, een laadpaal of een wandlader. Een laadpaal kunt u in principe overal neerzetten, terwijl een wandlader uitsluitend tegen een muur kan worden geplaatst. Welke voor u geschikt is hangt af van de beoogde parkeer- en laadplek van uw BMW iX1. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld onder de carport of in de garage? Dan biedt een wandlader uitkomst. Zo niet, dan doet u er verstandiger aan om voor een laadpaal te kiezen. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Wij regelen alles voor u

Met het vinden van een geschikte lader bent u er helaas nog niet. Deze moet immers ook nog geïnstalleerd worden. Waagt u zich hier liever niet aan? Kies dan voor ons installatiepakket, dan komt een bij ons aangesloten monteur het laadstation plaatsen en aansluiten. Dat is wel zo makkelijk.

 

Wat is de laadtijd van de BMW iX1?

De laadtijd van uw BMW iX1 rekent u als volgt uit. Eerst deelt u de maximaal bruikbare accucapaciteit, 64,7 kWh, door het AC-laadvermogen (11 kW of 22 kW). Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Op deze manier houdt u ook rekening met de energie die tijdens het laden verloren gaat. Vullen we de specificaties van de BMW iX1 in deze formule in, dan krijgen we de volgende laadtijden:

BMW iX1 met 11 kW boordlader: (64,7 kW / 11 kW) / 0,85 = 6,92 uur

BMW iX1 met 22 kW boordlader: (64,7 kW / 22 kW) / 0,85 = 3,46 uur

Let op: verschilt het AC-laadvermogen van uw BMW’s boordlader van die van uw laadstation? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de berekening.

Kanttekeningen

Bovenstaande berekeningen zijn slechts schattingen en zijn niet 100% representatief voor de werkelijke laadtijd. De laadtijd kan in de praktijk namelijk hoger of lager uitvallen als gevolg van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur en de staat van uw elektrische aansluiting.

Ook voor zakelijk gebruik

Wilt u uw BMW ix1 zakelijk opladen? Dat is geen enkel probleem. In principe zijn al onze laders namelijk geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Houd er wel rekening mee dat u voor zakelijk gebruik doorgaans een laadpaal nodig hebt met specifieke functies, zoals een backoffice, kWh meter en autorisatie.

 

Toekomstbestendige laadoplossing voor uw BMW iX1

U doet er verstandig aan ook rekening te houden bij uw keuze voor een laadoplossing voor uw BMW iX1. Misschien vervangt u uw BMW op den duur wel door een EV met meer AC-laadcapaciteit of schaft u een twee elektrische auto aan. Door nu alvast uw toekomstplannen mee te nemen in uw keuze voor een laadpaal doet u zichzelf een groot plezier.

 

Wat is de beste laadpaal voor mijn BMW iX1?

Niet alleen het laadvermogen en het type laadstation (laadpaal of wandlader) zijn van belang bij uw keuze. Wij raden u aan om ook rekening te houden met onderstaande zaken:

1: Aantal laadaansluitingen

Als u meerdere EV’s tegelijk wilt kunnen opladen is een lader met een dubbele laadaansluiting wel zo handig. In ons aanbod vindt u daarom meerdere van zulke laadoplossingen. Heeft u hier geen behoefte aan? Dan volstaat een lader met een enkele socket.

2: Laadkabel

U heeft keuze uit laadstations met een losse en een vaste laadkabel. Een vaste laadkabel is doorgaans wat handiger, aangezien u deze niet zelf hoeft op te bergen en telkens hoeft aan- en uit te sluiten. Helaas zijn laders met een vaste laadkabel ook wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3: Online lader met backoffice

Naast ‘offline’ laders zijn er ook zogenaamde ‘online’ laders, ofwel laders met een internetverbinding. Dankzij hun internetconnectie kunnen deze laadoplossingen worden uitgerust met allerlei handige functies. Neem een backoffice bijvoorbeeld. Dit is een functie waarmee u inzicht krijgt in alle informatiestormen rondom het laadproces. Een backoffice biedt uitkomst als u zo efficiënt en voordelig mogelijk wilt laden en/of als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

4: Dynamic Load Balancing

Steeds meer laders worden uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dynamic Load Balancing is een slimme functie die voorkomt dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Wanneer overbelasting dreigt, bijvoorbeeld wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers, grijpt de Load Balancing automatisch in.

5: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadstation? Kies dan een model met autorisatie. Dan bepaalt u aan de hand van een RFID-lezer, smartphone app of Plug & Charge-functie wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadpaal.

 

A-merk laadpaal of wandlader voor de BMW iX1 kopen bij Laaddirect

Kortom, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een A-merk laadpaal voor uw BMW iX1 én de installatie daarvan. Wij hebben voor iedereen een passende laadoplossing in huis, wat uw wensen ook zijn. Heeft u nog vragen? Of wilt u informeren naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.