Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BMW iX2

De beste laadoplossingen voor uw BMW iX2

Laadpaal advies over uw BMW iX2 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.
P. S.
5.0
Goede laadpaal, ideaal in combinatie met zonnepanelen. Laaddirect heeft mij uitstekend geholpen vanaf begin af aan.

BMW iX2

Heeft u een laadpaal of wandlader voor uw BMW iX2 nodig? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres! Wij kunnen de meest geschikte laadoplossing voor uw elektrische BMW verzorgen, zodat u thuis voordelig uw auto kunt opladen wanneer het u uitkomt. Ook voor uw iX2 hebben wij de beste laadoplossing, voor zowel particulier of zakelijk gebruik.

Ons assortiment omvat een breed scala aan bekende merken, waaronder Alfen, EVBox, Wallbox, Ratio, Zaptec en Easee, waardoor we een uitgebreide selectie van laadpalen en wandladers voor uw BMW iX2 kunnen aanbieden. Of u nu een voorkeur heeft voor een losse of vaste laadkabel, autorisatie via een laadpas of -druppel, of verschillende back-offices om het laadproces te beheren, wij bieden u diverse opties. Onze laders zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik, en we staan klaar om u te assisteren bij de installatie, zodat u moeiteloos met uw elektrische BMW iX2 de weg op kunt.

BMW ix2 laadpaal
 

Laadpaal voor de BMW iX2

De iX2 is de eerste elektrische SUV coupé van BMW en behoort tot de tweede generatie van de BMW iX2. Ook al is dit model niet gebouwd op een zogeheten dedicated EV-platform, toch zijn de prestaties van deze auto behoorlijk goed. Met een actieradius van meer dan 400 kilometer, een laadsnelheid van 11 of 22 kilo watt en een accupakket van bijna 65 kWh misstaat deze auto absoluut niet in het premium segment. Vooral niet als u een solide en goed werkend laadstation heeft, zodat u de actieradius van 438 kilometer ten volle kunt benutten.

 

De beste laadoplossing voor de iX2 vinden

Op dit moment is de BMW iX2 in twee uitvoering verkrijgbaar, namelijk de BMW iX2 eDrive 20 en de BMW iX2 eDrive 30. Beide hebben twee elektromotoren, een accupakket van 64,7 kWh, een AC-laadsnelheid van 11 of 22 kW en een Type-2 aansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadsnelheid Aansluiting
BMW iX2 eDrive 20 64,7 kWh 11/22 kW Type 2
BMW iX2 eDrive 20 64,7 kWh 11/22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welk laadstation is het meest geschikt voor de BMW iX2?

Het belangrijkste om op te letten bij de BMW iX2 is de laadsnelheid. Immers, hoe hoger deze snelheid, hoe sneller u kunt laden. De iX2 heeft echter een maximale AC-laadsnelheid van 11 kW (of optioneel 22 kWh) en een laadstation met een hogere AC-laadsnelheid is niet nodig. De snelheid is namelijk afhankelijk van de laagste waarde. Als u in de toekomst van plan bent een andere auto te kopen met een hogere laadsnelheid, dan is het wel verstandig om een laadstation met hogere AC-laadsnelheid te kiezen.

 

Welk laadstation – laadpaal of wandlader?

Wat is de beste keuze voor het opladen van uw BMW iX2: een laadpaal of een wandlader? Deze beslissing is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte waar u uw Volvo wilt opladen. Aangezien de laadaansluiting van de Volvo zich linksachter op de auto bevindt, kunt u een laadoplossing op een paal of voor wandmontage overwegen op basis van de gebruikelijke parkeerlocatie. Een laadpaal is een op zichzelf staande unit waarop de lader wordt aangesloten, terwijl een wandlader aan de muur wordt gemonteerd. Dit is het basisverschil tussen beide opties. Als u uw auto naast de deur of in een garage parkeert, kan een wandlader praktisch zijn, terwijl een laadpaal handiger kan zijn als u uw auto op de oprit of uw eigen parkeerplaats parkeert. Bij twijfel kunt u altijd bij ons terecht voor vrijblijvend advies.

 

Wij installeren uw laadoplossing

De installatie kan een ingewikkeld proces zijn, daarom bieden wij het installatiepakket aan bij het aanschaffen van een laadstation. Kiest u hiervoor? Dan komt een monteur van ons bij u of uw bedrijf langs om het laadstation te plaatsen en aan te sluiten. Ook kunnen wij de eventuele uitbreiding van de groepenkast voor onze rekening nemen.

 

De laadtijd van de iX2 

Om deze te berekenen, kunnen we de volgende formule gebruiken:

Maximaal bruikbare accucapaciteit / AC-laadvermogen / 0,85 = De laadtijd in uren

Eerstgenoemde is 64,7 kWh en het AC-laadvermogen is in het geval van de iX2 dus 11 of 22 kW. Met de factor 0,85 verrekenen we de 15% van de energie die altijd verloren gaat tijdens het opladen. Als we de BMW iX2’s specificaties gebruiken in bovenstaande formule, krijgen we dit:

BMW iX2 met 11 kW laadsnelheid: (64,7 kW / 11 kW) / 0,85 = 6,92 uur

BMW iX2 met 22 kW laadsnelheid: (64,7 kW / 22 kW) / 0,85 = 3,46 uur

Als de AC-laadsnelheid van het laadstation afwijkt van die van uw BMW, dan neemt u altijd de laagste waarde van de twee. Hier telt altijd de zwakste schakel.

Kanttekeningen

De formule is niet waterdicht want externe factoren zoals de omgevingstemperatuur en de staat van uw accu spelen ook een rol bij het opladen. Het zou dus kunnen dat het wat langer duurt voordat de auto 100% opgeladen is.

 

Particulier en zakelijk gebruik

Al onze laders zijn in principe bruikbaar voor thuis en op kantoor. U hoeft bij de aanschaf van een laadstation voor zakelijk gebruik alleen rekening te houden met specifieke eigenschappen. Onder andere een backoffice, autorisatie en een kWh meter zijn hierbij belangrijk.

Laadoplossing voor de lange termijn?

Het is wellicht handig om bij het aanschaffen van een laadstation ook aan de toekomst te denken. Komt er een tweede auto bij? Wordt de auto vervangen voor één met een hogere AC-laadsnelheid? Zo ja, hou hier dan rekening mee bij uw aankoop. Wel zo prettig als u niet op korte termijn een nieuw laadstation hoeft te kopen.

 

Beslis hiermee wat de beste laadpaal is voor uw BMW iX2

De AC-laadsnelheid en het type laadstation zijn slechts twee van de eigenschappen waar u op moet letten bij het aanschaffen van een laadstation. Hieronder vindt u nog wat belangrijke aspecten:

1: Wel of geen online laadpaal en eventuele backoffice

Tegenwoordig hebben veel laders een internetverbinding. Dit is zeer handig omdat ze dan verbonden kunnen worden met een app (backoffice) waarop u kunt zien hoeveel energie het laden verbruikt, hoeveel kosten er gemaakt worden en wie er het laadstation gebruikt. U kunt het laadproces nog groener maken, de kosten splitsen met andere gebruikers en dergelijke. Zo’n backoffice is min of meer essentieel voor zakelijk gebruik.

2: Aantal sockets

Sockets zijn laadaansluitingen en de aanwezige hoeveelheid verschilt per station. Heeft u meerdere EV’s? Dan is een laadpaal of wandlader met twee sockets wel handiger, want dan kunnen de auto’s tegelijkertijd opgeladen worden. Als u dat niet nodig heeft, is een enkele socket uiteraard genoeg.

3: Soorten laadkabels

Laadstations sluit u met een laadkabel op de auto aan en daar zijn twee varianten van. De vaste variant is handig voor thuisgebruik omdat deze niet opnieuw aangesloten hoeft te worden, maar is helaas wel kwetsbaarder. De losse laadkabel daarentegen moet wel steeds opnieuw aangesloten en opgeruimd worden. Deze is dan ook handig voor openbare ruimtes en wordt in principe al bij uw auto meegeleverd. U kiest in dit geval voor een laadstation met een socket.

4: Autorisatie

Gesproken over thuis en publiek gebruik: als u niet wilt dat onbekenden uw laadstation gebruiken, kunt u het best een laadstation met autorisatie nemen. Dit geeft u de mogelijkheid om via de backoffice, Plug & Charge of RFID-lezer in te stellen wie wel en niet mogen laden bij uw laadstation.

5: Dynamic Load Balancing

Dit is een techniek die het stroomverbruik van de lader in de gaten houdt en ingrijpt als elektrische overbelasting dreigt. Mocht dat het gebeuren, dan zal deze functie de stroomtoevoer naar de auto beperken zodat het netwerk niet overbelast raakt en uw andere apparatuur kan blijven functioneren.

 

Een geschikt laadstation voor de BMW iX2 kopen bij Laaddirect

Op onze website kunt u uw auto invullen en verschijnen geschikte laadstations voor u. In ons brede assortiment zult u altijd een geschikte laadoplossing kunnen vinden. Installatiehulp nodig? Ook dat bieden wij bij onze laadstations als u kiest voor het installatiepakket. Als u toch nog vragen heeft, kunt u natuurlijk gewoon contact opnemen met ons. Wij helpen u graag en vrijblijvend.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.