Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BYD Atto 3

De beste laadoplossingen voor uw BYD Atto 3

Laadpaal advies over uw BYD Atto 3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BYD Atto 3

Zoekt u een laadpaal voor de BYD Atto 3? Of een ander type lader, voor wandmontage bijvoorbeeld? Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een passend exemplaar. Ons assortiment bestaat uit topkwaliteit laadoplossingen voor de BYD Atto 3 van merken zoals EVBox, Alfen, Wallbox en Webasto die als laadpaal of wandlader geïnstalleerd kunnen worden en, naast gebruik als thuislader, ook geschikt zijn voor zakelijk toepassingen.

In ons aanbod vindt u diverse laadpalen en wandladers voor de BYD Atto 3. Deze beschikken over voldoende AC-laadcapaciteit, de juiste Type 2-aansluiting, alle benodigde features en kunnen eventueel voor u geïnstalleerd worden.

 

Laadpaal voor de  BYD Atto 3

De BYD Atto 3 is een strak vormgegeven, elektrisch aangedreven cross-over SUV van Chinese makelij. De betaalbare Atto 3 kenmerkt zich door zijn opvallend fraai afgewerkte interieur, krachtige elektromotor (204 pk) en degelijke actieradius van 520 kilometer. Om het maximale uit uw Atto 3 te halen doet u er verstandig aan uw eigen laadstation aan te schaffen. Waarom? Heel simpel: zo bent u op den duur goedkoper uit, niet meer afhankelijk van publieke laadpunten en gaat u altijd met een volledig opgeladen accu op pad.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Momenteel levert BYD de Atto 3 in één uitvoering. Deze uitvoering heeft een 60 kWh accupakket, een 11 kW boordlader en een maar liefst 204 pk sterke elektromotor. De boordlader maakt gebruik van een standaard Type 2-laadaansluiting.

 Uitvoering   Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BYD Atto 3   60 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Voldoende laadcapaciteit voor zo snel mogelijk opladen

U wilt natuurlijk uw BYD Atto 3 zo snel mogelijk kunnen opladen. Kies daarom voor een laadpaal met minstens 11 kW, ofwel evenveel als de laadcapaciteit van de Atto 3. Vergeet niet dat een dergelijke lader een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting vereist – anders kunt u uw laadstation niet op volle capaciteit gebruiken.

Laadpaal BYD atto 3

 

Laadpaal of wandlader: welke is geschikt voor uw BYD Atto 3?

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Welke voor u en uw BYD Atto 3 geschikt is hangt vooral af van de beoogde parkeer- en laadplek. Is dit onder de carport of in de garage? Dan is een wandlader waarschijnlijk de betere keuze. Komt uw Atto 3 verder weg van uw woning t bestaan of is een wandlader om een andere reden geen optie? In dat geval biedt een flexibelere laadpaal uitkomst. Twijfelt u over welke laadoplossing u moet hebben? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Installatiepakket

Ook voor de installatie van uw nieuwe lader kunt u bij ons terecht. Kies voor onze installatie en een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur komt uw laadstation plaatsen en aansluiten. Dit doet hij of zij uiteraard op vakkundige wijze en op een dag(deel) dat u uitkomt.

 

Hoe lang duurt het om de BYD Atto 3 op te laden?

Benieuwd naar de laadtijd van de BYD Atto 3? Deze rekent u uit aan de hand van de volgende rekensom:

Laadtijd: ( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

De maximaal bruikbare accucapaciteit van de Atto 3 en het AC-laadvermogen van de boordlader 11 kW. De ‘0,85’ is een constante die ervoor zorgt dat het energieverlies tijdens het laadproces – doorgaans zo’n 15% — ook wordt meegerekend. Vullen we deze gegevens in, dan komen we uit op de volgende laadtijd:

Laadtijd BYD Atto 3: ( 60 kW / 11 kW ) / 0,85 = 6,42 uur = 6 uur en 25 minuten

Bovenstaande rekensom is slechts een schatting. De laadtijd kan in de praktijk lager of hoger zijn als gevolg van externe factoren. Zo weten we dat de omgevingstemperatuur een rol speelt en ook dat de staat van de elektrische aansluiting invloed heeft op de laadtijd.

 

Zakelijk opladen

In principe zijn alle laders uit ons assortiment geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Wel is het zo dat sommige modellen zich beter lenen voor zakelijk gebruik. Deze beschikken bijvoorbeeld over een dubbele socket, een vaste laadkabel en handige functies, zoals een back office.

Toekomstbestendige laadoplossing voor uw Atto 3

Houdt u ook rekening met uw toekomstplannen bij uw keuze? Bijvoorbeeld aan een mogelijke uitbreiding van uw elektrische ‘wagenpark’ of een eventuele vervanging van uw Atto 3 door een EV met meer laadcapaciteit. Door dergelijke zaken mee te nemen in uw keuze weet u zeker dat u een laadpaal of wandlader kiest waarmee u jaren vooruit kan.

 

Zo vindt u de meest geschikte lader voor de BYD Atto 3

Welke lader “het meest geschikt” is voor u en uw BYD Atto 3 hangt af van tal van factoren. Denk hierbij niet alleen eerdergenoemde zaken zoals laadvermogen en type lader, maar ook aan de volgende:

1.     Sockets

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij aan te kiezen voor een laadstation met een dubbele socket, ofwel twee aparte laadaansluitingen. Dergelijke modellen zijn ideaal als u de lader wil delen met andere buurtbewoners en voor zakelijk gebruik.

2.     Laadkabel

Ook op gebied van laadkabels heeft u keuze, namelijk uit laders met een losse of vaste laadkabel. Eerstgenoemde bergt u op in uw BYD Atto 3 en sluit u handmatig aan als u wilt laden. Met een vaste laadkabel hoeft dit niet – de laadkabel zit immers al vast aan de laadpaal of wandlader. Hierdoor zijn laadstation met een vaste kabel handiger in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder.

3.     Online lader & Slimme functies

Ten slotte is er keuze uit zogenaamde offline en online laders. Online laders hebben een internetverbinding en kunnen daarom worden uitgerust met functies, zoals:

  • Back office: voor meer inzicht in het laadproces, energieverlies, laadtijd, laadkosten en meer
  • Autorisatie: om gebruik door onbevoegden te voorkomen, doorgaans aan de hand van een Plug & Charge-functie, app of RFID-lezer
  • Dynamic Load Balancing: om overbelasting van de elektrische installatie te voorkomen

 

Laaddirect heeft de beste laadpaal of wandlader voor uw BYD Atto 3

Laaddirect is dé leverancier van uw toekomstige laadpaal of wandlader voor de BYD Atto 3. Dankzij ons uitgebreide aanbod van A-merk laadoplossingen hebben wij voor iedereen een geschikt exemplaar op voorraad, wat de wensen ook zijn. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor vrijblijvend advies en de installatie van uw lader – dat is wel zo makkelijk. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.