Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BYD Dolphin

De beste laadoplossingen voor uw BYD Dolphin

Laadpaal advies over uw BYD Dolphin ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BYD Dolphin

Met uw eigen laadpaal of wandlader haalt u het maximale uit uw BYD Dolphin. Maar welke lader moet u kiezen en waar koopt u deze? En hoe zit het met de installatie? Laaddirect heeft een uitgebreid aanbod van A-merk laadoplossingen geschikt voor uiteenlopende toepassingen én regelt de installatie. Dat is wel zo makkelijk.

In ons assortiment vindt u diverse laadpalen en wandladers voor de BYD Dolphin. Wat deze modellen geschikt maakt voor dit mode van BYD? Ze beschikken over de juiste laadaansluiting, hebben genoeg AC-laadvermogen, zijn uitgerust met moderne oplossingen en zijn ook geschikt voor de EV’s van de toekomst.

BYD Dolphin laadpaal kopen

 

 

Verschillende uitvoeringen, verschillende laders?

De Dolphin is in Nederland en België verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maar betekent dit ook dat u per versie een ander laadstation nodig heeft? Dat hangt ervan af. Kiest u voor een van de ‘44,9 kWh’-uitvoeringen, dan maakt het niet uit: beide hebben namelijk een 1-fase 7,4 kW boordlader met een Type 2 laadaansluiting. De Dolphin Design met 60,4 kWh accu vereist met zijn 11 kW AC-laadsnelheid een krachtigere lader. Let hier dus goed op!

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BYD DOLPHIN 44,9 kWh 49,9 kWh 7,4 kW Type 2
BYD DOLPHIN 60,4 kWh 60,4 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De beste laadpaal voor uw BYD Dolphin

De BYD Dolphin is een compact vormgegeven elektrische auto die een heel bruikbare actieradius combineert met behoorlijk wat ruimte en een relatief lage prijs. Ook is de Dolphin, zeker voor zijn prijs, zeer compleet uitgerust en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende accupakketten. Voor haar accu’s maakt BYD gebruik van de eigen ‘Blade Battery’s’, ofwel extra veilige en extra stevige LFP-accu’s. Om hier het meeste uit te halen raden wij u aan uw eigen thuislader te kopen. Hiermee bent u niet meer afhankelijk van publieke laadpunten bent u op de lange termijn zelfs goedkoper uit. Wist u trouwens dat de afkorting BYD voor ‘Build Your Dreams’ staat, en dat dit Chinese merk een van de grootste producenten van elektrische voertuigen ter wereld is?

 

Welke lader is geschikt voor de BYD Dolphin?

Een van de belangrijkste eigenschappen van uw toekomstige lader is diens AC-laadvermogen. De laadcapaciteit van uw laadstation moet minstens overeenkomen met die van die Dolphin. In andere woorden: u heeft een model nodig met minimaal 7,4 kW of 11 kW AC-laadvermogen. Houd rekening met het feit dat u hiervoor ook een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit nodig heeft, in dit geval een 1-fase 1 x 32A of 3-fase 3 x 16A aansluiting.

 

Wandlader vs. laadpaal

Ook het type laadstation is belangrijk. Een wandlader komt het beste tot zijn recht op plekken dicht bij uw woning of pand — denk hierbij aan in de garage of onder de carport. Een laadpaal biedt uitkomst in alle andere situaties. Weet u niet welke voor u het handigste is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u verder.

 

Wij regelen de installatie

Over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken, die regelen wij. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst gaan we voor u aan de slag en plannen we samen een afspraak in voor de installatie. Op de dag zelf plaats en installeert een van onze monteurs uw laadoplossing en zorgt hij of zij ervoor dat deze gebruiksklaar is.

 

Hoelang duurt het om de BYD Dolphin op te laden?

De laadtijd van uw BYD Dolphin hangt af van allerlei zaken. Denk hierbij niet alleen aan ‘interne’ factoren, zoals de laadcapaciteit en de accucapaciteit, maar ook aan ‘externe’ factoren als de omgevingstemperatuur en de staat van uw elektrische aansluiting. Aan de hand van onderstaande vuistregel berekent u eenvoudig de te verwachten laadtijd:

( Accuvermogen / AC-laadcapaciteit ) / 0,85 = laadtijd in uren

Zelf aan het rekenen gaan hoeft niet — dat hebben wij al voor u gedaan:

Geschatte laadtijd BYD Dolphin 44.9 kWh: ( 44,9 kWh / 7,4 kW ) / 0,85 = 7,14 uur

Geschatte laadtijd BYD Dolphin 60,5 kWh: ( 60,5 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 6,47 uur

 

Zakelijk opladen is geen probleem

Wilt u uw BYD Dolphin zakelijk gebruiken en opladen? In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik, maar er een aantal exemplaren lenen zich bij uitstek voor zakelijk toepassingen. Deze hebben eigenschappen die met name bij zakelijk gebruik tot hun recht komen. Denk hierbij aan een backoffice, kWh-meter, autorisatie, een dubbele laadaansluiting, noem maar op.

Zoekt u een zakelijke lader voor uw BYD Dolphin en kunt wel wat aankoopadvies gebruiken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Zo heeft u lang profijt van uw nieuwe lader

Wij raden al onze klanten aan om bij hun aankoop ook rekening te houden met de toekomst. Specifiek doelen we dan op de mate waarin het laadstation op de lange termijn goed gebruikt kan worden. Misschien schaft u wel een tweede EV aan of vervangt u uw BYD Dolphin door een EV met meer laadcapaciteit. Door dit soort zaken nu alvast doet u zichzelf een groot plezier.

 

In 5 stappen de beste laadpaal voor de BYD Dolphin

Hoe vindt u nu de meest geschikte laadpaal of wandlader voor de BYD Dolphin? Nadat u heeft bepaald hoeveel AC-laadvermogen u nodig heeft en welk ‘type’ (laadpaal of wandlader) het handigst is, kunt u kijken naar de diverse features waaruit u kunt kiezen:

Stap 1: Laadaansluiting

Een laadaansluiting is een laadaansluiting, toch? Niet echt. Ten eerste moet de aansluiting gelijk zijn aan die van uw EV, in dat geval een standaard Type 2-laadaansluiting. Ten tweede heeft u keuze uit laadstations met een enkele en een dubbele laadaansluiting. Laatstgenoemde is vooral handig als u meerdere EV’s tegelijk wil opladen.

Stap 2: Laadkabel

Ook op gebied van laadkabels valt er te kiezen, namelijk uit een losse en een vaste. Een vaste laadkabel is een stuk gemakkelijker in gebruik. Deze hoeft namelijk niet telkens opgeborgen te worden. Helaas maakt zo’n laadkabel de lader zelf ook een stukje kwetsbaarder.

Stap 3: Online lader

Veel laders zijn zogenoemde ‘online laders’, ofwel laders met een internetconnectie. Dankzij deze internetverbinding zijn ze uitgerust met slimme functies, zoals een backoffice of kWh-meter. Met een backoffice krijgt u inzicht in het laadproces. Gecombineerd met een kWh-meter kan zo’n backoffice bijvoorbeeld gebruikt worden om de laadkosten te verrekenen met medegebruikers of uw werkgever.

Stap 4: Autorisatie

Met een autorisatiefunctie op uw lader voorkomt u dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken zonder hiervoor te betalen. Autorisatiefuncties komen in verschillende vormen en maten:

  • Met laadpaal
  • Met laaddruppel
  • Plug & Charge

Stap 5: Dynamic Load Balancing

Sommige modellen zijn uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die voorkomt dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Zodra de functie bespeurt dat overbelasting dreigt — bijvoorbeeld als uw lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers — grijpt deze direct in. Dit zorgt wel voor een wat langere laadtijd, maar voorkomt schade.

 

BYD Dolphin lader kopen bij Laaddirect

Kortom, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een topkwaliteit BYD Dolphin laadpaal of wandlader. Ontdek ons aanbod, kies een passende laadoplossing en voor u er erg in heeft staat onze installateur bij u op de stoep. Dat laatste uiteraard in goed overleg. Heeft u vragen? Neem dan gerust even contact met ons op voor gratis, vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.