Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BYD Han

De beste laadoplossingen voor uw BYD Han

Laadpaal advies over uw BYD Han ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BYD Han

Op zoek naar een laadpaal of wandlader voor de BYD Han? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. In ons aanbod vindt u namelijk diverse laadoplossingen van A-merken zoals EVBox, Wallbox, Webasto en Alfen. Deze kunnen worden geplaatst als laadpaal of wandlader en lenen zich voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Ook is een groot deel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de BYD Han. Zo beschikken ze over voldoende AC-laadvermogen, de juiste aansluiting (Type 2) en tal van handige  functies en applicaties.

 

Uw eigen lader voor de BYD Han

De BYD Han is een van de ‘vlaggenschip’ modellen van het Chinese merk. Deze elegante, sportieve sedan is 100% elektrisch aangedreven, heeft vierwielaandrijving en maar liefst 516 pk tot zijn beschikking, alsmede een fors 85,4 kWh accupakket. Deze accu moet natuurlijk wel regelmatig opgeladen worden, het liefste met uw eigen laadpaal. Dit scheelt u op den duur een hoop geld en hiermee bent u ook niet afhankelijk van publieke laadpunten.

 

Welke laadpaal kiezen?

BYD levert de Han in Europa in slechts één uitvoering, de Han Dual Motor. Deze uitvoering heeft twee elektromotoren, maar liefst 516 pk en is uitgerust met een 85,4 kWh accu en een 11 kW AC-boordlader met een Type 2-aansluiting.

 Uitvoering   Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BYD Han
Dual Motor
  85,4 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Voldoende AC-laadvermogen is essentieel

Om het laadvermogen van de BYD Han (11 kW) volledig te benutten heeft u een laadstation nodig met minstens evenveel AC-laadcapaciteit. Een laadpaal of wandlader met 11 kW aan laadvermogen vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A-aansluiting. Heeft u deze niet? In dat geval kunnen we kijken of uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

Laadpaal BYD Han

 

Wandlader of laadpaal voor de BYD Han

Heeft u een wandlader of laadpaal nodig voor uw BYD Han? Dat hangt vooral af van waar u uw EV wilt opladen. Beeld u in hoe de laadsituatie eruit zal komen te zien en hoe de laadkabel zal lopen. Vaak kunt u basis hiervan de knoop doorhakken. Zo niet, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies.

 

Wij regelen de installatie

U doet er verstandig aan de installatie van uw nieuwe laadpaal of wandlader over te laten aan een professional. Wanneer u kiest voor ons installatiepakket komt een bij ons aangesloten, gecertificeerd installateur uw laadstation plaatsen en aansluiten. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

 

Wat is de laadtijd van de BYD Han?

De laadtijd van de BYD Han is afhankelijk van talloze ‘interne’ en ‘externe’ factoren. Met interne factoren doelen we met name op zaken zoals de accucapaciteit en laadsnelheid, terwijl we met externe factoren vooral refereren naar de omgevingstemperatuur, het energieverlies en de staat van de elektrische aansluiting. Al deze factoren maken het lastig om de daadwerkelijke laadtijd vast te stellen.

Gelukkig is er een handige vuistregel waarmee u toch een aardig idee krijgt van hoe lang het duurt om de BYD Han volledig op te laden:

Laadtijd = ( accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85

Vullen we de specificaties van de BYD Han, dan komen we op de volgende laadtijd:

Laadtijd BYD Han = ( 85,4 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 9,13 uur = 9 uur en 8 minuten

 

Ook voor zakelijk opladen

Wilt u uw BYD Han zakelijk op (kunnen) laden? Ook dat is geen probleem. Onze laders zijn namelijk, naast gebruik als thuislader voor uw BYD Han en/of andere EV’s, ook geschikt voor zakelijk gebruik. Dankzij ons uitgebreide aanbod vindt u ongetwijfeld een laadoplossing die aansluit bij uw BYD EV, budget en wensen.

 

Lange termijn investering

Een laadpaal of wandlader is een lange termijn investering. Door nu de juiste zaken te overwegen en de juiste keuzes te maken heeft u jarenlang profijt van uw laadoplossing. Daarom is het van belang ook rekening te houden met uw plannen voor de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eventuele vervanging van uw BYD Han of een uitbreiding van uw ‘elektrische wagenpark’.

Hoe vind ik de geschikte laadpaal voor de BYD Han?

Hoe vindt u nu de meest geschikte lader voor de BYD Han? Houd, naast de eerder genoemde zaken, ook de onderstaande factoren in het achterhoofd:

1.     Losse of vaste laadkabel

Naast laders met de ‘standaard’ losse laadkabel – die u in uw BYD Han moet opbergen en telkens zelf moet aansluiten – zijn er ook modellen met een vaste kabel. Deze zijn handiger in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder. Daarom raden wij dergelijke laders alleen aan als deze niet in een publieke omgeving komen te staan.

2.     Aantal laadaansluitingen (sockets)

Een laadstation met een dubbele socket is ideaal als u meerdere EV’s tegelijk wil opladen, bijvoorbeeld als u zelf twee EV’s heeft of de lader deelt met de buren. Is dit niet het geval, dan volstaat een laadpunt met een enkele Type 2-laadaansluiting.

3.     Online lader

Laders met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Deze laders kunnen dankzij hun internetconnectie uitgerust worden met allerlei handige applicaties en functies. Denk hierbij aan een back office, Load Balancing-functie of een autorisatiefunctie.

4.     Back office

Met een back office krijgt u inzicht in alle informatie rondom het laadproces, van de exacte laadtijd tot het energieverlies. Daarnaast houdt u hiermee, als de lader ook is uitgerust met een kWh-meter, de laadkosten tot op de cent nauwkeurig bij.

5.     Load Balancing: voorkom overbelasting

Helaas komt het wel eens voor dat een laadstation de elektrische installatie overbelast. Dit kan gebeuren als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote verbruikers, zoals de wasmachine of vaatwasser. Met een lader voorzien van Dynamic Load Balancing voorkomt u dit. Deze functie grijpt namelijk automatisch in wanneer overbelasting dreigt.

6.     Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden uw lader gebruiken? Kies dan voor een exemplaar met een autorisatiefunctie. Dergelijke functies zijn er in verschillende soorten en maten (Plug & Charge, RFID-lezer, smartphone app).

 

BYD Han laadpaal of wandlader kopen? Dat doet u bij Laaddirect

Kortom, een A-merk laadpaal of wandlader voor de BYD Han koopt u bij en laat u installeren door Laaddirect. Wij hebben een uitgebreid aanbod van laadoplossingen, geven advies op maat en regelen ook de installatie. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.