Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BYD Tang

De beste laadoplossingen voor uw BYD Tang

Laadpaal advies over uw BYD Tang ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BYD Tang

A-merk laadpaal voor de BYD Tang gezocht? Laaddirect is dé leverancier van topkwaliteit laadoplossingen voor uiteenlopende EV’s, waaronder de Build Year Dreams TANG. Ons aanbod bestaat uit diverse laders  van A-merken zoals EVBox, Alfen, Webasto en Walbox. Deze lenen zich perfect voor gebruik thuis of op de zaak en kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst.

Kortom, voor laadpalen en wandladers voor de BYD Tang is de Laaddirect de aangewezen leverancier. Overigens leveren wij niet alleen de lader, maar geven we ook vrijblijvend advies en regelen we installatie, mocht u dat willen. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

 

Laadpaal voor de  BYD Tang

De BYD Tang kan, evenals elke andere EV, niet zonder laadpaal of wandlader. De BYD Tang is een 100% elektrische aangedreven SUV die plaatst biedt aan maar liefst zeven personen. In principe is de Tang voorzien van alles wat je van een luxe, moderne elektrische auto mag verwachten: een flink accupakket, een snelle boordlader, een fraai afgewerkt interieur en een rijke uitrusting. Om het maximale uit de Tang te halen is uw eigen laadpaal of wandlader echter noodzakelijk. Zo bent u niet meer afhankelijk van drukke publieke laders en weet u zeker dat u met een opgeladen accu de weg opgaat.

 

Welke lader kiezen?

Vooralsnog is alleen de BYD Tang EV ‘600D’ uitvoering in Nederland en Europa verkrijgbaar. In deze configuratie beschikt de elektrische SUV over twee elektromotoren, vierwielaandrijving, 85,4 kWh-accupakket – goed voor een actieradius van zo’n 400  (WLTP) of 505 (NEDC) kilometer – en een AC-boordlader met een laadvermogen van 11 kW. Verder is de Tang voorzien van een standaard Type 2 laadaansluiting.

 Uitvoering   Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BYD Tang
EV 600D
  85,4 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let op: niet elke lader geschikt voor de BYD Tang

Eén van de belangrijkst eigenschappen van een laadoplossing is diens laadvermogen. Deze moet minimaal gelijk zijn aan de maximale AC-laadcapaciteit van de EV, in dit geval de BYD Tang, oftewel 7 kW. Zo weet u zeker dat u uw EV zo snel mogelijk oplaadt. Vergeet hiernaast niet rekening te houden met de elektrische aansluiting – ook deze moet voldoende capaciteit hebben. Een lader met 7 kW aan AC-laadvermogen vereist bijvoorbeeld een 1-fase 32A aansluiting.

BYD Tang laadpaal

 

Wandlader vs. laadpaal

U heeft keuze tussen twee soorten laadoplossing: een laadpaal of een wandlader. Deze komen op gebied van techniek overeen, maar verschillen van elkaar op gebied van montage(plek). Een wandlader is doorgaans betaalbaarder en biedt uitkomst wanneer u uw BYD Tang vlak bij uw huis, bijvoorbeeld onder de carport of in de garage, wilt opladen. Een laadpaal is flexibeler en daardoor handiger als het plaatsen en/of gebruiken van een wandlader niet mogelijk of wenselijk is. Twijfelt u nog? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 

Installatie? Die regelen wij

Een laadstation installeren is niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden wij een installatiepakket aan. Kiest u hier voor, dan komt een van onze gecertificeerde monteurs uw nieuwe laadpaal of wandlader plaatsen en aansluiten.

 

Laadtijd BYD Tang: hoe lang duurt het opladen?

Benieuwd naar de laadtijd van uw (toekomstige) BYD Tang? Deze rekenen we eenvoudig uit aan de hand van de volgende rekensom:

Laadtijd = ( Bruikbare accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

De bruikbare accucapaciteit en het AC-laadvermogen van de Tang zijn respectievelijk 82,8 kWh en 7 kW. De ‘0,85’ is een constante waarmee we ook de energie de verloren gaat tijdens het laadproces meerekenen. Vullen we deze gegevens in, dan komen we op een laadtijd van … uur en … minuten:

Laadtijd BYD Tang = ( 85,4 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 9,13 uur = 9 uur en 8 minuten

Overigens is de rekensom slechts een schatting. In de praktijk kan de laadtijd hoger of lager uitvallen, bijvoorbeeld door zaken zoals de staat van de elektrische aansluiting of de omgevingstemperatuur.

 

Zakelijk laden? Geen probleem!

Wilt u uw BYD Tang zakelijk opladen? In principe zijn al onze laders geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of ergens anders. Daarnaast lenen sommige modellen zich bij uitstek voor zakelijk gebruik. Deze zijn bijvoorbeeld uitgerust met handige functies, zoals een backoffice, kWh-meter of autorisatiefunctie.

Toekomstbestendige laadoplossing

Wij raden klanten altijd aan bij hun keuze ook rekening te houden met hun toekomstplannen en toekomstige wagenpark. Misschien vervangt u uw BYD Tang op den duur wel door een model met meer AC-laadvermogen of schaft u een tweede elektrische auto aan. Dan zou het wel zo handig zijn als u nog steeds gebruik kunt maken van uw huidige laadoplossing en deze niet onnodig vroeg hoeft te vervangen.

 

De beste laadpaal voor de BYD Tang: houd hier rekening mee

De beste laadpaal of wandlader vinden voor uw BYD Tang, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zetten we hier alle zaken, met uitzondering van eerdergenoemde zaken zoals laadvermogen en type lader, voor u op een rijtje:

1.     Laadaansluitingen

Wilt u meerdere EV’s kunnen opladen, nu óf in de nabije toekomst? Dan doet u er verstandig aan te kiezen voor een laadstation met een dubbele socket. Dergelijke laders zijn ideaal als u zelf meerdere EV’s, de lader deelt met buurtbewoners en/of voor zakelijke toepassingen.

2.     Laadkabel: los of vast

U heeft keuze uit laadpalen met een losse of vaste laadkabel. Een losse laadkabel bergt u op in uw BYD Tang en sluit u aan zodra u de EV wilt opladen. Bij een vaste laadkabel zit de kabel permanent vast aan het laadstation, waardoor u deze niet zelf hoeft op te bergen. Dit maakt laders met een vaste laadkabels een stuk handiger, maar helaas ook kwetsbaarder.

3.     Online lader met back office

Veel laders vallen in de categorie ‘online lader’, wat inhoudt dat ze verbinding kunnen maken met het internet. Dankzij deze internetverbinding kunnen online laders uitgerust worden met extra functies en applicaties, zoals een backoffice. Een backoffice verschaft gebruikers inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces, zoals de laadtijd, het energieverlies en de laadkosten.

4.     Autorisatie

Met een lader voorzien van een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden uw laadpunt kunnen gebruiken. Aan de hand van een Plug & Charge-functie, RFID-lezer of smartphone app bepaalt u wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw lader.

5.     Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie. Wanneer overbelasting dreigt reduceert deze slimme functie automatisch het laadvermogen.

 

Een geschikte BYD Tang lader kopen bij Laaddirect

Een BYD Tang laadpaal of wandlader kopen, dat doet u bij Laaddirect. Ontdek ons aanbod van A-merk laadpalen en wandladers, vergeet ons niet in te schakelen voor de installatie van uw laadoplossing en/of neem contact met ons voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.