Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Citroën ë-Berlingo

De beste laadoplossingen voor uw Citroën e-Berlingo

Laadpaal advies over uw Citroën e-Berlingo ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Citroën ë-Berlingo

Heeft u een geschikte laadoplossing voor uw Citroën ë-Berlingo nodig? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Ons uitgebreide leveringsprogramma bestaat uit uiteenlopende laadpalen en wandladers van topmerken als EVBox, Alfen, Wallbox en Webasto. Daarnaast zijn al onze laders geschikt voor gebruik thuis, op de zaak, of elders en plaatsen wij het laadstation voor u. De Citroën ë-Berlingo is de volledig elektrisch aangedreven uitvoering van de populaire Citroën Berlingo. De compact vormgegeven ë-Berlingo staat te boek als een veelzijdig werkpaard met een flexibel in te delen interieur en volop opbergruimte. De elektrische variant heeft een respectabel rijbereik van circa 280 kilometer. Vanwege zijn compacte afmetingen, zeer acceptabele rijbereik en het aangename rijgedrag is de ë-Berlingo bij uitstek geschikt voor aannemers, timmermannen, loodgieters en pakketbezorgers. Maar, om het einde van de werkdag op één acculading te halen is een passende lader met voldoende laadvermogen en de gewenste features een vereiste.

Uitvoeringen

De ë-Berlingo bestelwagen wordt geleverd in twee lengtes: M (4,40 meter) en XL (4,75). Verder hebben klanten diverse opties, zoals de flexibele “Extenso”-cabine, waarbij de passagiersstoel eenvoudig kan worden neergeklapt om zo het laadvolume verder uit te breiden. Elke Citroën ë-Berlingo is uitgerust met een 50 kWh-accupakket, 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering  Accu           AC-laadvermogen Aansluiting
Citroën ë-Berlingo M
50 kWh 11 kW Type 2
Citroën ë-Berlingo XL
50 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor uw Citroën ë-Berlingo?

Om uw Citroën ë-Berlingo zo snel mogelijk te kunnen opladen heeft u lader nodig met een AC-laadvermogen van minimaal 11 kW. Dit laadvermogen vereist op zijn beurt een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting. Waarom? Om het laadvermogen van uw Citroën ë-Berlingo ten volle te benutten heeft niet alleen uw laadstation genoeg laadcapaciteit nodig, ook uw elektrische aansluiting moet over voldoende capaciteit beschikken.

Laadpaal of wandlader?

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. De twee ‘types’ laadstation zijn immers technisch nagenoeg identiek. Hét grote verschil zit, zoals de naam al doet vermoeden, in de plek van montage. Dit betekent dat welke voor u het meest geschikt is afhangt van uw persoonlijke situatie. Waar wilt u uw Citroën ë-Berlingo opladen? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadaansluiting zich aan de linker achterzijde van de elektrische bestelbus bevindt. Uiteraard is het ook verstandig om rekening te houden met de aansluitkabel tussen uw laadoplossing en de meterkast.

Installatiepakket

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw nieuwe laadoplossing? Geen zorgen. Kiest u voor ons installatiepakket, dan komt een ervaren, gecertifieerde en bij ons aangesloten expert uw nieuwe laadpaal of wandlader monteren. Dat is wel zo makkelijk.

Wat is de laadtijd van de Citroën ë-Berlingo?

Wilt u weten hoe lang het duurt om de accu van de Citroën ë-Berlingo volledig op te laden? De ideale laadtijd, ofwel de laadtijd zónder de invloed van externe factoren, rekent u uit aan de hand van onderstaande formule:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 (15% energieverlies) = Laadtijd

In het geval van de Citroën ë-Berlingo (zie tabel) ziet de rekensom er als volgt uit:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = Laadtijd

Zelf uw rekenmachine er bij pakken hoeft niet – dat hebben wij namelijk al voor u gedaan:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur = 5 uur en 21 minuten

Zijn het laadvermogen van de ë-Berlingo en uw lader niet gelijk? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

Geschikt voor zakelijk gebruik

Alle laadoplossingen uit ons assortiment zijn geschikt voor zakelijk gebruik. Daarnaast bestaat ons leveringsprogramma uit talloze laders van diverse merken – elk met zijn eigen unieke toepassingen, eigenschappen en features. Hierdoor zijn wij in staat om voor iedere klant de perfecte laadpaal of wandlader aan te bieden.

Zó vindt u de perfecte laadpaal of wandlader

Zaken zoals het benodigde laadvermogen, de vereiste elektrische aansluiting en het type laadstation kunnen worden beschouwd als de meest belangrijke overwegingen. Dit betekent echter niet dat er geen andere zaken zijn die van belang zijn. De overige zaken waar u bij de keuze van de juiste laadpaal of wandlader voor uw Citroën ë-Berlingo rekening mee dient te houden zetten we hieronder voor u op een rijtje.

Autorisatie

Heeft u liever niet dat iedereen gebruik kan maken van uw lader? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie. Dergelijke functies zijn er in tal van soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een Plug & Charge optie, een smartphone applicatie of een RFID-lezer voor laadpassen en -druppels.

Dynamic Load Balancing

Laders uitgerust met Dynamic Load Balancing voorkomen dat het laadstation te veel van uw elektrische installatie vraagt en deze overbelasten. Dit type laders schroeft namelijk automatisch het laadvermogen terug zodra andere grote energieverbruikers ingeschakeld worden. Hierdoor kan de laadtijd wel wat toenemen.

Laadaansluitingen: enkele of dubbele socket?

U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting – ook wel sockets genoemd. Baseer deze keuze op uw huidige wensen én op uw toekomstplannen.

Laadkabel: los of vast?

Naast laders met een losse kabel zijn er tegenwoordig ook laders met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gebruiksvriendelijker maar helaas ook wat kwetsbaarder. Dit maakt ze minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Online of offline lader

Online laders zijn laders met een internetverbinding. Dankzij deze verbinding beschikken de laders over uiteenlopende handige functies die het laden nog gemakkelijker, voordelig en gebruiksvriendelijker maken.

Uitgebreide backoffice voor uw laadoplossing

Wilt u nauwkeurig alle informatie omtrent het laadproces bij kunnen houden? Bijvoorbeeld om de laadkosten te verrekenen met uw werkgever of medegebruikers? Dan biedt een extra uitgebreide backoffice uitkomst. Deze worden niet altijd standaard bij laders geleverd, maar zijn als los pakket verkrijgbaar.

Toekomstbestendige laadoplossing voor uw Citroën ë-Berlingo?

U doet er verstandig aan om ook rekening te houden met de toekomst bij uw keuze voor een lader voor uw Citroën ë-Berlingo. Misschien schaft u over een tijdje een tweede elektrische auto aan. Dan zou een laadstation met een dubbele laadaansluiting wel zo handig zijn. Of wie weet vervangt u uw Citroën ë-Berlingo op den duur door een model met meer laadvermogen. In dat geval zijn wat reserves qua laadcapaciteit geen overbodige luxe. Kortom, door nu alvast rekening te houden met uw toekomstplannen doet u zichzelf later een groot plezier.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.