Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Citroën ë-Jumper

De beste laadoplossingen voor uw Citroën ë-Jumper

Laadpaal advies over uw Citroën ë-Jumper ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Citroën ë-Jumper

Zoekt u een laadpaal of wandlader voor de Citroën ë-Jumper? Wij bieden u uiteenlopende laadoplossingen voor zowel thuis als op de zaak. Ons uitgebreide assortiment bestaat uitsluitend uit laadstations van A-merken als EVBox, Alfen, Wallbox en Webasto.

De Citroën ë-Jumper is de derde volledige elektrische bedrijfswagen van het Franse merk en biedt zijn gebruikers ultieme flexibiliteit. De ë-Jumper is namelijk niet alleen volledig naar wens te configureren, óók biedt deze geëlektrificeerde bedrijfswagen een hoge mate van comfort, veel laadvermogen en een fors laadvolume. Dit in combinatie met de voordelen van elektrisch rijden maakt de Citroën ë-Jumper een aantrekkelijke elektrische bedrijfswagen voor tal van (zakelijke) gebruikers. Net zoals andere EV’s kan de ë-Jumper niet zonder geschikte lader. Daarom doet u er verstandig aan om een passende laadpaal of wallbox te selecteren.

 

Uitvoeringen: ë-Jumper volledig configureerbaar

Eén van de grote voordelen van de elektrische Citroën Jumper is het feit dat deze helemaal naar wens configureerbaar is. De ë-Jumper is dan ook in talloze uitvoeringen verkrijgbaar. Zo is de elektrische bedrijfswagen in drie lengtematen, vier hoogtematen en vier GVW-varianten leverbaar. Ook op gebied van accupakket is er keuze, namelijk uit twee accupakketten: 50 of 75 kWh. Verder is elke ë-Jumper, ongeacht de uitvoering, voorzien van een boordlader met 11 kW aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2- aansluiting. Dit betekent dat het voor uw keuze met betrekking tot een laadstation niet uitmaakt welke uitvoering u heeft. De laadtijd zal uiteraard wel verschillen. Hoe groter de capaciteit van het accupakket, hoe langer de laadtijd.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Standard Range Plus 50 kWh 11 kW Type 2
Long Range Dual Motor 75 kWh 11 kW Type 2
Long Range Performance 75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Citroën ë-Jumper?

Het is van groot belang dat u een laadpaal kiest die geschikt is voor uw Citroën ë-Jumper. Voor het ‘standaard’ AC-laden beschikt uw ë-Jumper over een laadcapaciteit van 11 kW. Om dit laadvermogen ten volle te benutten heeft u een laadstation nodig met minimaal even veel vermogen. Zo’n lader – dat kan zowel een laadpaal als wandlader zijn – vereist op zijn beurt een 3-fase (3 x 16A) elektrische aansluiting. Vergeet daarnaast niet om rekening te houden met de laadaansluiting (Type 2).

 

Laadpaal of wandlader?

In principe maakt het weinig uit of u kiest voor laadpaal of voor een wandlader. Beide types zijn namelijk technisch nagenoeg identiek. Het draait er daarom vooral om waar u uw ë-Jumper wilt opladen. Leent deze situatie zich beter voor een laadpaal of komt een wandlader hier beter uit de verf? Dát is de vraag. Dit kunt u het beste bepalen door u in te beelden hoe de laadkabel zal komen te lopen. Onthoud hierbij dat de laadaansluiting van de ë-Jumper zich aan de linker voorzijde van de bus bevindt. Overigens kan het ook geen kwaad om alvast te kijken hoe de aansluitkabel vanaf de groepenkast moet lopen.

 

Vakkundige installatie door gecertificeerde monteur

Ook als u twee linkerhanden heeft bent u hier aan het juiste adres. In dat geval komt een bij ons aangesloten monteur uw nieuwe lader plaatsen. Dit gebeurt uiteraard op vakkundige wijze. Alle monteurs beschikken over de vereiste certificaten.

 

Wat is de laadtijd van de Citroën ë-Jumper?

Bent u benieuwd naar hoelang het duurt om de accu van de Citroën ë-Jumper op te laden? Dit kunt u gemakkelijk uitrekenen met behulp van een rekensom. Eerst deelt u het de maximale capaciteit van de accu door het AC-laadvermogen. Vervolgens deelt u de uitkomst door 0,85. Waarom? Tijdens het laadproces gaat zo’n 15% van de energie verloren, hiermee houden we daar rekening mee.

Vullen we de specificaties van de Citroën ë-Jumper (50 kWh) in deze formule in, dan komen we uit op de volgende laadtijd:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur, ofwel 5 uur en 20 minuten

Heeft u de Citroën e-Jumper met een 75 kWh-accu? Dan duurt het een stuk langer om deze volledig op te laden:

75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8 uur

Zijn het laadvermogen van uw laadstation en uw ë-Jumper niet gelijk aan elkaar? Gebruik dan de laagste van de twee.

De werkelijke laadtijd kan afwijken van bovenstaande berekeningen. Dit vanwege de invloed van externe factoren, zoals de omgevingstemperatuur en de staat van uw elektrische aansluiting.

 

Geschikt voor zakelijk gebruik

De Citroën ë-Jumper is bij uitstek geschikt voor zakelijke gebruikers. Onze laders zijn in principe allemaal geschikt voor bedrijfsmatig gebruik. Bovendien bestaat ons assortiment uit uiteenlopende en gevarieerde modellen, waardoor wij voor iedereen een passende laadoplossing in huis hebben.

Toekomstbestendige laadoplossing

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze? We zien bijvoorbeeld dat veel elektrische rijders op den duur hun huidige EV vervangen door een model met meer laadvermogen. Of dat ze naast hun huidige EV nóg een elektrische auto aanschaffen. Door nu alvast rekening te houden met dergelijke zaken bespaart u op den duur een hoop tijd, geld en moeite.

citroen-e-jumper lader

 

“Wat is de beste lader voor mijn Citroën ë-Jumper?”

We krijgen deze maar al te vaak gesteld. Logisch, aangezien velen soms door de bomen het bos niet meer zien. Ons antwoord op deze vraag is eigenlijk altijd hetzelfde: dit hangt af van uw eigen wensen. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet. Aan de hand hiervan vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing.

Aantal laadaansluitingen (sockets)

Hoeveel laadaansluitingen heeft u nodig? Dit hangt af van hoeveel elektrische voertuigen u tegelijk wilt opladen. Is dit er ‘slechts’ een, dan voldoet een lader met een enkele socket uiteraard. Zijn dit er twee, bijvoorbeeld omdat u zelf twee EV’s heeft of uw lader deelt met de buren, dan biedt een lader met een dubbele socket uitkomst.

Laadkabel: los of vast?

Ook heeft u keuze op gebied van laadkabel. De meeste laadstations hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in uw Citroën ë-Jumper en haalt u tevoorschijn zodra u deze wilt opladen. Hiernaast zijn er laders met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gemakkelijker maar in gebruik, maar ook een stuk kwetsbaarder.

Dynamic Load Balancing

Wanneer uw lader dezelfde energie aanspreekt als andere grote energieverbruikers (wasmachine, droger, vaatwasser) dan kan dit overbelasting veroorzaken. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door automatisch het laadvermogen terug te schroeven zodra overbelasting dreigt.

Online lader met backoffice

Steeds meer laders hebben een internetaansluiting. Hierdoor kunnen ze worden uitgerust met handige functies, zoals een backoffice. Dankzij een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces, de laadkosten en nog veel meer. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen, bijvoorbeeld medegebruikers of uw werkgever.

Autorisatie

Bevindt uw lader zich in een publieke omgeving? Dan raden wij een model met een autorisatiefunctie aan. Met zo’n functie bepaalt u zelf wie gebruik kan maken van uw lader en voorkomt u dat onbevoegden dit doen. De autorisatie verloopt via een laadpas, laaddruppel of smartphone applicatie.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.