Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Hyundai Ioniq 6

De beste laadoplossingen voor uw Hyundai IONIQ 6

Laadpaal advies over uw Hyundai IONIQ 6 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Hyundai Ioniq 6

Laadpaal voor de Hyundai Ioniq 6 gezocht? Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing. Dankzij ons uitgebreide aanbod van A-merk laadpalen en wandladers kunnen we namelijk iedereen de beste oplossing bieden, of u nu een state-of-the-art online lader zoekt of genoeg heeft aan een eenvoudige wandlader.

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor wandladers en laadpalen voor de Hyundai Ioniq 6. Veel van de modellen in ons aanbod zijn geschikt voor deze EV –ze hebben voldoende AC-laadvermogen en zijn voorzien van de juiste laadaansluiting (Type 2).

 

Laadpaal voor de Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 6 is een volledig elektrisch aangedreven sedan en – al doet het verschil in design anders vermoeden – de broer van de populaire Hyundai Ioniq 5. De Ioniq 6 is vanwege zijn speelse, aerodynamische lijnenspel een opvallend verschijning én bijzonder efficiënt. Hierdoor heeft de elektrische sedan ondanks zijn niet overmatige grote accupakket een imposant WLTP-bereik. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder natuurlijk in hoeverre de accu is opgeladen. Met uw eigen thuislader of lader op de zaak hoeft u zich daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Hiermee kan u uw Ioniq 6 namelijk opladen waar en wanneer u wil en gaat u altijd met een volle accu de weg op.

 

 

Welke laadoplossing kiezen?

Vooralsnog levert Hyundai de Ioniq 6 in Nederland in drie verschillende configuraties. Deze verschillen o.a. van elkaar op gebied van aandrijving, accupakket en actieradius. Er zijn twee Long Range-configuraties met een 74 kWh accu en er is één Standard Range-uitvoering met een bescheiden 54kWh-acupakket. De uitvoeringen met een zwaardere accu verschillen op hun beurt qua aandrijving – de een is uitgerust met all wheel drive, terwijl de ander genoegen moet nemen met achterwielaandrijving. De laatste is overigens efficiënter en heeft dus een groter rijbereik. Qua laadvermogen zijn alle modellen gelijk: elke Ioniq 6 beschikt over een 3-fase 11 kW boordlader met een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Ioniq 6 Standard Range 2WD 54 kWh 11 kW Type 2
Ioniq 6 Long Range 2WD 74 kWh 11 kW Type 2
Ioniq 6 Long Range 4WD 74 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoeveel laadcapaciteit nodig voor de Ioniq 6?

Welk laadstation u nodig heeft om het meeste uit uw Ioniq 6 te halen? Wij raden u met klem aan te kiezen voor een model met minstens 11 kW. Hiermee benut u de boordlader ten volle en duurt het laden niet onnodig lang. Vergeet hiernaast geen rekening te houden met de elektrische aansluiting. Voor een 11 kW laadoplossing heeft u namelijk een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting nodig. Heeft u deze (nog) niet? In dat geval kijken wij of uitbreiding van uw groepenkast mogelijk is.

Laadpaal Hyundai Ioniq 6

 

Laadpaal of wandlader?

U kunt kiezen uit twee types lader, een laadpaal of een wandlader. Welk type voor u het meest handig is hangt af van de beoogde parkeer- en laadplek van uw Ioniq 6. Beeld u zich deze situatie in en hoe de laadkabel idealiter zou lopen. Vaak wijst dit zichzelf. Als u er niet uitkomt kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen voor advies.

 

Laaddirect installatiepakket

Heeft u twee linkerhanden? Kies voor ons installatiepakket en een van onze monteurs komt uw nieuwe lader plaatsen en aansluiten. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

 

Wat is de laadtijd van de Hyundai Ioniq 6?

De laadtijd van een EV vaststellen is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe lang het duurt om de accu volledig op te laden is namelijk afhankelijk van talloze factoren, waaronder een aantal die van tevoren niet of nauwelijks in te schatten zijn. Desondanks is er een eenvoudige manier om de te verwachten laadtijd te achterhalen:

Laadtijd = ( accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85

Wanneer we de specificaties van de Hyundai Ioniq 6 – zowel de Standard als de Long Range – komen we op de volgende laadtijden:

Laadtijd Hyundai Ioniq 6 Standard Range = ( 54 kWh / 11 kW ) 0,85 = 5,78 uur

Laadtijd Hyundai Ioniq 6 Long Range = (74 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 7,91 uur

 

Niet perfect

Uiteraard zijn bovenstaande berekeningen niet helemaal zoals het in de praktijk zal gaan. De laadtijd kan in de praktijk hoger uitvallen door bijvoorbeeld de omgevingstemperatuur of de aanwezigheid van een Load Balancing-functie. Ook dient u rekening te houden met een eventueel verschil in laadvermogen tussen uw Ioniq 6 en lader.

Zakelijk laden? Geen probleem!

In ons aanbod vindt u tal van laders die geschikt zijn voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Deze zijn uitgerust met allerlei handige features en functies, hebben een vaste laadkabel en beschikken over een dubbele laadaansluiting.

 

Toekomstplannen

U doet er verstandig aan ook rekening te houden met uw toekomstplannen. Zo is het slim om het laadvermogen van de eventuele vervanger van uw Ioniq 6 en een toekomstige uitbreiding van uw elektrische wagenpark in gedachte te houden. Door deze zaken nu alvast mee te nemen in uw keuze weet u zeker dat u jarenlang profijt heeft van uw laadoplossing.

 

Hoe vind ik de beste laadpaal voor de Hyundai Ioniq 6?

Hoe vindt u nu de meest geschikte laadpaal of wallbox voor uw Hyundai Ioniq 6? Naast eerdergenoemde zaken is het van belang om ook op de volgende dingen te letten:

1: Laadkabel

Laadkabels komen in twee soorten: los of vast. Een losse laadkabel bergt u op in uw Ioniq 6, terwijl een vaste laadkabel vast zit aan het laadstation. Over het algemeen is een vaste laadkabel wat eenvoudiger te gebruiken, maar helaas ook kwetsbaarder.

2: Laadaansluitingen

Wanneer u meerdere EV’s tegelijk wil opladen raden wij u aan te kiezen voor een lader met een dubbele socket. Hiermee laadt u zonder problemen twee EV’s (BEV’s, PHEV’s of een combinatie van beiden) tegelijk op.

3: Online lader

Laders met een internetverbinding noemen we ook wel online laders. Dankzij deze internetverbinding kunnen fabrikanten deze moderne laadstation uitrusten met allerlei functies die het laden handiger, voordeliger en veiliger maken. Hier staat wel wat tegenover: online laadoplossingen zijn doorgaans duurder.

4: Verschillende functies

Wat voor functies? Populaire laadpaalfuncties zijn:

  • Backoffice: geeft u meer inzicht in de informatiestromen rondom het laadproces (efficiëntie, laadtijd, energieverlies, laadkosten)
  • Load Balancing: voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie
  • Autorisatie: voorkomt dat uw laadpunt gebruikt kan worden door onbevoegden (Plug & Charge, RFID-lezer voor laadpassen, smartphone app)

 

Laadpaal voor de Hyundai Ioniq 6 kopen bij Laaddirect

Laadpaal voor de Hyundai Ioniq 6 kopen? Dat doet u eenvoudig en snel bij Laaddirect. Ontdek ons aanbod, plaats uw bestelling, dan gaan wij voor u aan de slag. Wij nemen ook de installatie op ons en u kunt altijd contact met ons opnemen voor advies of antwoorden op uw vragen. Zo kunt u zo snel mogelijk profiteren van uw nieuwe laadpaal of wandlader.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.