Profiteer van €100,- KORTING op alle laders van Ratio en Zaptec met kortingscode "ZOMER". Let op: slechts geldig t/m 6 augustus 2024.

Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Terug naar overzicht
Geplaatst in categorie: Accu en laden

Wat is een 3-fase laadpaal?

Een 3 fase laadpaal werkt op een 3 fase aansluiting, deze vind je terug in de meterkast. Een standaardaansluiting welke gebruikt wordt voor een 3 fase laadpaal is 400V wat veel hoger ligt dan die van een 1 fase aansluiting (230v). Een veel voorkomende 3 fase aansluiting is  3 x 16A, wat resulteert in een laadsnelheid van 11 kW. Stel u heeft een elektrische auto welke een accupakket heeft van 80 kW dan zal deze met deze laadsnelheid pas na ongeveer 7 uur en 30 min volledig opgeladen zijn wat een wat ook een stuk sneller is dan een 1 fase laadpaal (21 uur).

Voorkom overbelasting met een 3 fase laadpaal

Let wel op met zo’n vermogen belast u de aansluiting maximaal wat kan resulteren in het uitvallen van stroom zonder dat u er beveiliging voor neemt zoals dynamic load balancing. We bieden in ons assortiment over het algemeen meer 3 fase laadpalen aan. Deze zijn namelijk toekomstgericht en bieden een veel hogere en snellere laadsnelheid en laadtijd. In de praktijk zijn deze laadpalen dus veel beter geschikt om het laadvermogen van uw elektrische auto optimaal te benutten.

3-fase laadpaal

Neem contact met ons op

Staat uw vraag er niet bij?

No products in the cart.