Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Lancia Ypsilon

De beste laadoplossingen voor uw Lancia Ypsilon

Laadpaal advies over uw Lancia Ypsilon ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Lancia Ypsilon

Bent u op zoek naar een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Lancia Ypsilon? Laaddirect is uw partner voor laadpalen en wandladers voor zowel thuis als op de zaak. Wij bieden een breed scala aan laadoplossingen van topmerken zoals Alfen, Ratio, Walbox en Zaptec.

Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de juiste wandlader of laadpaal voor uw Lancia Ypsilon. We nemen de tijd om uw wensen en uw laadbehoeften te bespreken. Ook adviseren we u over de beste locatie voor uw laadpaal of wandlader.

Alle laadpalen en wandladers in ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit en voorzien van de modernste technologieën. Ze zijn compatibel met de Lancia Ypsilon en beschikken over voldoende capaciteit om uw auto snel en efficiënt op te laden, en bieden daarnaast ook alle features die het opladen van uw Lancia Ypsilon nog makkelijker en veiliger maken.

Lancia Ypsilon laadpaal
 
 

Welk laadstation moet u kiezen?

De Lancia Ypsilon is qua accu op het moment verkrijgbaar in één uitvoering. Die accu heeft een capaciteit van 48,1 kWh, een AC-laadsnelheid van 11 kW en een Type 2 aansluiting. Bij het kiezen van een oplader zijn qua technische eigenschappen uitsluitend de AC-laadsnelheid en het type aansluiting relevant. Verder heeft het laadstation een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig, zodat het laden snel en soepel verloopt. Mocht u dit niet hebben in uw elektrische installatie, dan doet u er verstandig aan die te laten uitbreiden.

Uitvoering

Accu

AC-laadsnelheid

Aansluiting

Lancia Ypsilon

48,1 kWh

11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De voordelen van een eigen laadpaal voor uw Lancia Ypsilon

De Lancia Ypsilon is de allereerste elektrische Lancia. Hij combineert elegant design met een zuinige, fluisterstille en emissievrije aandrijving. De auto is gebouwd op hetzelfde platform als de Fiat 600e, Jeep Avenger, Peugeot e-2008 en Opel e-Mokka, en heeft een accupakket van netto 48,1 kWh dat de auto een bereik van iets meer dan 400 kilometer (WLTP) geeft.

Om optimaal te profiteren van elektrisch rijden, is een eigen (thuis)lader of een lader op uw bedrijf een waardevolle investering. Zo bent u niet afhankelijk van publieke laadstations en kunt u altijd met een volle accu op pad. Laaddirect biedt een breed scala aan laadpalen en wandladers, perfect afgestemd op uw Lancia Ypsilon.

 

Welke is beter: wandlader of laadpaal?

Vaak wordt deze keuze groter gemaakt dan dat het eigenlijk is. Het verschil zit hem namelijk niet in technisch opzicht maar in ruimtelijke indeling. Als u de auto naast of in de nabijheid van een muur wilt laden, dan is een wandlader geschikt, omdat deze aan de muur wordt geïnstalleerd. Maar als uw auto moet opladen aan de straat bijvoorbeeld, dan is de laadpaal beter omdat die overal geplaatst kan worden. 

 

Heeft u geen technische hand? Onze monteurs helpen u graag!

Wij hebben een breed netwerk aan monteurs die ervaring hebben met het installeren van laadstations. Als u liever niet zelf het laadstation wilt installeren, doe dan gerust beroep op ons netwerk. Dat kunt u doen door voor het installatiepakket te kiezen. En het beste is dat de monteur zich aanpast op wanneer het uw uitkomt.

 

Wat is de laadtijd van de Lancia Ypsilon? 

De laadtijd van de Lancia Ypsilon is afhankelijk van de AC-laadsnelheid, de totale capaciteit van de accu (in kWh) en helaas ook van externe factoren, waardoor onderstaande formule slechts een schatting is:

Laadtijd = ( accucapaciteit / AC-laadsnelheid ) / 0,85

Zoals u ziet deelt u de accucapaciteit door de AC-laadsnelheid, maar daarna ook nog door 0,85. Dit is om de 15% energieverlies tijdens het opladen mee te rekenen. Als u de gegevens dan invult, krijgt u:

Laadtijd Lancia Ypsilon: ( 48, kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,14 = 5 uur en 9 minuten

Kanttekeningen

Zoals aangegeven, is deze berekening een schatting. De externe factoren, die bijvoorbeeld variëren van de staat van de elektrische aansluiting tot de omgevingstemperatuur, spelen ook een rol. De uiteindelijke laadtijd kan dus hoger uitvallen.

 

Welke laadoplossing is geschikt voor zakelijk gebruik?

Nagenoeg elk laadstation is geschikt voor zakelijk gebruik én voor thuis. Maar sommige laadoplossingen zijn wel veel beter geschikt voor zakelijk gebruik (maar kunnen ook thuis gebruikt worden), omdat ze ook een backoffice, autorisatie en meerdere sockets hebben. Dat is wel zo handig als u meerdere collega’s of werknemers hebt die met de elektrische auto komen en deze bij het bedrijf op willen laden.

Toekomstbestendig laadstation

Denk bij bij het kiezen van een laadstation ook aan de toekomst. Wilt u dan misschien wel meerdere auto’s tegelijk gaan opladen? Of heeft u een andere auto op het oog met een hogere AC-laadsnelheid? Dan kunt u het best nu al daar rekening mee houden. Dat scheelt uiteindelijk behoorlijk in de kosten.

 

Hier moet u opletten bij het zoeken van de ideale laadoplossing

Naast de AC-laadsnelheid, het type van de aansluitingstype en de wijze van montage, zijn er wel meer dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een laadstation voor de Lancia Ypsilon. Wij sommen enkele voor u op:

1: Backoffice en online lader

Naast de traditionele offline laders zijn er ook online laders die met een internetverbinding verkrijgbaar. Hoewel dit het laadproces zelf niet verandert, stelt het de lader wel in staat om data te verzenden naar een backoffice, die u kunt raadplegen via een website of smartphone-app. Verschillende gegevens kunnen worden doorgestuurd, zoals laadkosten, verbruikte energie, laadsnelheid en verwachte laadtijd. Dit maakt het mogelijk kosten te verrekenen met andere gebruikers, het oplaadproces milieuvriendelijker te maken en te bepalen wanneer de auto volledig opgeladen is voor een langere rit.

2: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing houdt de totale belasting van de elektrische installatie in de gaten en grijpt in wanneer er een risico op overbelasting bestaat. Dit kan gebeuren wanneer u naast het opladen van uw auto, zoals de Lancia Ypsilon, ook energie-intensieve apparaten zoals een wasmachine of wasdroger gebruikt. In dat geval wordt de laadstroom naar de auto tijdelijk gereduceerd. Deze functie dient als een preventieve maatregel om de veiligheid te waarborgen.

3: Meerdere sockets

Als u meerdere EV’s bezit of uw gasten met elektrische auto’s wilt laten opladen, is het handig meerdere sockets op uw laadpaal te hebben. Indien u dit niet nodig vindt, volstaat een enkele aansluiting.

4: Autorisatie

Met autorisatie kunt u uw laadoplossing privatiseren. De paal of wandlader werkt dan alleen wanneer u het laadstation activeert met uw laaddruppel, Plug & Charge-systeem of een app. Zo voorkomt u dat anderen gebruikmaken van uw laadpaal en bent u verzekerd dat u alleen betaalt voor uw eigen verbruik.

 

Laaddirect; ook voor een laadstation voor de Lancia Ypsilon

Bij Laaddirect beschikken we over een uitgebreid assortiment laadpalen en wandladers met zoveel opties dat er altijd een geschikt model is voor elke situatie. Bovendien bieden wij hulp bij de installatie, zodat u verzekerd bent van een correcte en veilige installatie van uw laadstation. Naast ons brede productaanbod en installatieservice kunt u bij ons ook terecht voor advies op maat.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.