Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Lexus RZ 450e

De beste laadoplossingen voor uw Lexus RZ 450e

Laadpaal advies over uw Lexus RZ 450e ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Lexus RZ 450e

In de markt voor een laadpaal of wandlader voor de Lexus RZ 450e? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. In ons aanbod vindt u namelijk tal van laadoplossingen van A-merken zoals EVBox, Webasto, Wallbox en Alfen die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen.

Bovendien is het merendeel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de Lexus RZ 450e. Waarom? Simpel: deze beschikken over voldoende laadcapaciteit, de passende laadaansluiting en zijn, evenals de RZ 450e SUV, voorzien van de modernste technieken, functies en features.

 

Laadpaal voor de Lexus RZ 450e

De Lexus RZ 450e is de eerste volledig als EV gebouwde auto van het Japanse merk. De RZ 450e staat op eenzelfde basis als de Toyota BZ4X en kenmerkt zich door zijn opvallende front, e-Axles aandrijflijn, sportieve rijgedrag, degelijke actieradius en talloze slimme oplossingen. Verder biedt de RZ 450e ruimte aan maximaal 5 personen. Natuurlijk kunt u uw Lexus RZ 450e gebruiken zonder eigen laadpaal, maar hiermee doet u deze EV absoluut geen recht aan. Met uw eigen laadpaal of wandlader bent u namelijk niet afhankelijk van publieke laadplekken en gaat u altijd met een volledig opgeladen accu op pad.

 

De beste laadpaal vinden? Let op de uitvoering!

Op dit moment is de Lexus RZ 450e verkrijgbaar in één uitvoering. Deze uitvoering beschikt over een 71,4 kWh accupakket en een 11 kW-boordlader met een standaard Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Lexus RZ 450e 71,4 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Lexus RZ 450e?

Natuurlijk wilt u uw Lexus RZ 450e zo snel mogelijk opladen. Kies daarom een laadstation met minstens evenveel AC-laadvermogen als de RZ 450e (11 kW). Om een 11 kW lader ten volle te benutten heeft u bovendien een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting nodig. Houd daarnaast rekening met de vereiste laadaansluiting (Type 2).

Lexus RZ 450e laadpaal

 

Laadpaal vs. wandlader

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Beide ‘types’ laadstation zijn namelijk technisch identiek, het enige verschil is de plek van montage. Welke voor u het meest geschikt is hangt daarom af van de beoogde laadplek van uw Lexus RZ 450e. Is dit op een plek waar een wandlader het beste tot zijn recht komt, bijvoorbeeld in de garage of onder de carport? Dan is dit type lader waarschijnlijk de beste keuze. Zo niet, dan biedt een meer flexibele laadpaal mogelijk uitkomst.

 

Laaddirect installatiepakket

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw laadoplossing. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur neemt al het werk uit handen en verzorgt de installatie van uw laadpaal tot in de puntjes.

 

Wat is de laadtijd van de Lexus RZ 450e?

Het vaststellen van de laadtijd van uw Lexus RZ 450e is makkelijker gezegd dan gedaan. Hier komen namelijk tal van zaken bij kijken, waaronder de accucapaciteit, de laadsnelheid, de elektrische aansluiting, de omgevingstemperatuur, noem maar op.

Gelukkig is er ook een andere, simpelere manier om een goed idee te krijgen van de te verwachten laadtijd. Aan de hand van een onderstaande rekensom komt u te weten hoe lang het ongeveer duurt om uw RZ 450e volledig op te laden.

Laadtijd = ( accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

Vullen we de specificaties van de Lexus RZ 450e in, dan komen we op een laadtijd van 7 uur en 38 minuten:

Laadtijd Lexus RZ 450e = ( 71,4 kWh / 11 ) / 0,85 = 7,64 uur

Let op: zijn het laadvermogen van uw RZ 450e en de lader niet gelijk aan elkaar? Gebruik in dat geval de laagste waarde van de twee.

 

Geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik

In principe zijn alle laadpalen en wandladers geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Dus ook als u uw Lexus RZ 450e zakelijk wilt opladen bent u bij ons aan het juiste adres. Daar komt nog bij dat wij dankzij ons uitgebreide, gevarieerde aanbod onze klanten altijd een passende laadoplossing kunnen aanbieden.

 

Future proof?

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Met ‘toekomstbestendig’ refereren we overigens niet alleen hoelang u de lader voor uw RZ 450e kunt gebruiken, maar ook voor andere EV’s. Misschien schaft u over een tijdje wel een tweede EV aan of vervangt u uw RZ 450e door een elektrische auto met meer laadcapaciteit. In beide gevallen zou het wel zo handig zijn als u gebruik kunt maken van uw huidige laadpaal. Dit scheelt u immers een hoop tijd, gedoe en geld.

“Hoe vind ik de best passende laadpaal voor mijn Lexus RZ 450e?”

Naast eerdergenoemde zaken zoals het type laadstation, het vereiste laadvermogen en de benodigde elektrische aansluiting zijn er nog een aantal andere overwegingen die u moet maken. We zetten ze voor u op een rij:

1: Laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse laadkabels en laders met een vaste laadkabel. Losse laadkabels worden gezien als ‘standaard’, terwijl vaste laadkabels over het algemeen wat gebruiksvriendelijker worden beschouwd. Dit vanwege het feit dat u met een vaste laadkabel de kabel niet meer zelf hoeft op te bergen. Helaas zijn laadstations met een vaste laadkabel ook kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor publieke plekken.

2: Laadaansluiting(en)

Een lader met een dubbele laadaansluiting is ideaal als u meerdere EV’s tegelijk wilt opladen. In ons programma vindt u daarom meerdere modellen met een dubbele socket.

3: Online lader

Laadstations met een internetaansluiting worden ook wel online laders genoemd. In tegenstelling tot offline laders kunnen deze worden uitgerust met slimme functies, features en applicaties. Voorbeelden hiervan zijn een backoffice, autorisatiefunctie of Load Balancing-functie.

4: Backoffice

Een backoffice verschaft u inzicht in het laadproces. Zo kunt u op de kWh nauwkeurig bijhouden hoeveel uw EV nog moet opladen en blijft u op de hoogte van de gemaakte laadkosten. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

5: Autorisatiefunctie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader? Dan doet u er verstandig aan te kiezen voor een laadpaal met een autorisatiefunctie. Aan de hand van een Plug & Charge functie, RFID-lezer of smartphone app bepaalt u wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadpunt.

6: Load Balancing

Helaas wil het wel eens voorkomen dat een laadstations de elektrische installatie overbelast. Om deze reden worden steeds meer laadpalen uitgerust met (Dynamic) Load Balancing. Dit is een handige functie die detecteert wanneer overbelasting dreigt en hierop automatisch het laadvermogen reduceert.

 

Topmerk laadpaal of wallbox kopen voor de Lexus RZ 450e bij Laaddirect

Zoekt u een laadpaal of ander type lader voor uw Lexus RZ 450e? Bij Laaddirect vindt u een breed aanbod van A-merk laadoplossingen én kunt u terecht voor vrijblijvend advies en de installatie van uw nieuwe laadstation. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.