Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Lightyear 0

De beste laadoplossingen voor uw Lightyear 0

Laadpaal advies over uw Lightyear 0 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Lightyear 0

Zoekt u een A-merk laadpaal voor uw Lightyear 0, tot voor kort de Lightyear One genoemd? Bij Laaddirect kunt u terecht voor diverse topmerk laadoplossingen voor de Lightyear, van laadpalen tot wandladers en van state-of-the-art online laders tot recht-toe-recht-aan offline modellen.

Uiteraard zijn veel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de Lightyear O. Zo beschikken ze over de juiste laadaansluiting (Type 2), voldoende AC-laadvermogen (22 kW) en tal van handige functies die het laden gemakkelijker, zuiniger en voordeliger maken.

 

Laadpaal voor de Lightyear 0?

De Lightyear 0 roemt zich door zijn baanbrekende actieradius en efficiëntie. Deze elektrische auto van Nederlandse makelij heeft een WLTP-actieradius van maar liefst 625 kilometer. Natuurlijk, er zijn elektrische auto’s met een groter bereik, maar deze hebben ook een veel zwaarder accupakket. De Lightyear 0 daarentegen, is uitgerust met een bescheiden 60 kWh-accu. Daarnaast is de Lightyear voorzien van zonnepanelen op het dak, goed voor zo’n 70 kilometer extra bereik per dag (op een zonnige zomerdag in Zuid-Spanje). Dat gezegd, de Lightyear 0 kan dus niet zonder een geschikte laadpaal. En die heeft Laaddirect voor u, precies passend bij uw auto én situatie.

 

De beste laadpaal vinden?

Vooralsnog levert Lightyear de ‘0’ in slechts één uitvoering. In deze uitvoering is de Lightyear uitgerust met een bescheiden 60 kWh accupakket en 22 kW AC-boordlader. Verder heeft de Lightyear een standaard Type 2-laadaansluiting voor het ‘normale’ AC-opladen.

 Uitvoering   Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Lightyear 0   60 kWh 22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader is geschikt voor de Lightyear 0

U doet er niet verstandig aan de eerste de beste lader te kiezen voor uw Lightyear 0. Om het AC-laadvermogen van de auto ten volle te benutten heeft u namelijk een lader nodig met minstens een gelijke AC-laadcapaciteit. Anders gezegd: kies voor uw Lightyear 0 een laadstation met minimaal 22 kW aan AC-laadvermogen, anders duurt het laden significant langer. Voor een dergelijke lader heeft u overigens wel een 3-fase 3 X 32A elektrische aansluiting nodig. Als dat bezwaarlijk is, kunt u ook voor een 11 kWh laadoplossing kiezen. Daarvoor is doorgaans een 3×16 A aansluiting voldoende.

Laadpaal Lightyear 0

 

Laadpaal of wandlader?

Laders zijn er in verschillende soorten, maten en varianten. Zo heeft u keuze uit laadpalen en wandladers. Bij een laadpaal wordt de lader gemonteerd op een losstaande paal, waardoor deze in principe overal geplaatst kan worden. Een wandlader daarentegen, kan alleen op plekken waar een muur in de buurt is, zoals een garage of onder de carport, geïnstalleerd worden. Welke voor u en uw Lightyear 0 geschikt is hangt daarom af van de beoogde laadplek. Beeld u in hoe deze er uit zal komen te zien en maak op basis van dit beeld uw keuze.

 

Installatiepakket

Wilt u liever niet zelf u uw nieuwe laadstation installeren? Kies dan voor ons installatiepakket, dan nemen wij het gehele installatieproces uit handen.

 

Wat is de laadtijd van de Lightyear 0?

Zijn actieradius en efficiëntie is niet het enige wat de Lightyear 0 onderscheidt van andere EV’s. Het AC-laadvermogen in combinatie met het relatief kleine accupakket maken namelijk ook dat de Lightyear 0 zeer snel thuis of op werk op te laden is. Hoe snel? De laadtijd rekenen we als volgt uit:

Laadtijd Lightyear 0: (60 kWh / 22 kW) / 0,85 = 3,21 uur = 3 uur en 13 minuten

Is het laadvermogen van uw EV hoger dan dat van uw lader, of vice versa? Dan gebruiken we de laagste waarde van de twee in de berekening. Daarnaast is het belangrijk om te realiseren dat bovenstaande berekening slechts een in schatting is. De werkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen door de invloed van externe factoren, zoals de omgevingstemperatuur of de staat van de elektrische aansluiting.

 

Laders voor zakelijk gebruik

Wilt u uw Lightyear 0 zakelijk gebruiken en opladen? In ons programma vindt u tal van laadoplossingen geschikt voor gebruik thuis en op de zaak. Bovendien hebben modellen eigenschappen en functies die zich bij uitstek lenen voor zakelijke toepassingen. Denk hierbij aan een backoffice, kWh-meter en/of autorisatiefunctie.

Toekomstbestendig?

Een laadstation voor uw Lightyear 0 is een langetermijninvestering. Door nu de juiste keuzes te maken heeft u er immers nog jarenlang profijt van. Houd daarom ook rekening met uw toekomstplannen. Denk bijvoorbeeld aan de eventuele aanschaf van een tweede elektrische auto (dubbele laadaansluiting). Dit bespaart u op de lange termijn tijd, geld en gedoe.

 

Koopgids: zo vindt u een geschikte laadoplossing voor uw Lightyear 0

Bij het vinden van een passende laadpaal voor uw Lightyear 0 komen een hoop zaken kijken. We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

1: Laadaansluitingen

Naast laders met een enkele laadaansluiting, ook wel een socket genaamd, zijn er ook modellen met een dubbele socket. Hiermee kunt u probleemloos meerdere EV’s tegelijk opladen. Dit is ideaal als u zelf meerdere EV’s deelt of als u de laadpaal of wallbox deelt met anderen.

2: Laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse en een vaste laadkabel. Een vaste laadkabel is gebruiksvriendelijker, maar helaas ook kwetsbaarder. Daarom raden we modellen met een vaste laadkabel alleen aan als u de laadpaal niet op een publieke plek komt te staan.

3: Online lader met backoffice

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetverbinding en allerlei slimme functies. Deze laadstations worden ook wel online laders of slimme laders genoemd. Een van de meest populaire functies is een backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces. Denk hierbij aan de laadkosten, het energieverlies, et cetera. Dergelijke info is cruciaal als u de laadkosten wilt verreken met uw medegebruikers of werkgever.

4: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat andere uw laadstation zonder uw toestemming kunnen gebruiken? Selecteer dan een laadpaal met autorisatie. Met een autorisatiefunctie bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadpunt. Dit doet u aan de hand van een Plug & Charge-functie, RFID-lezer voor laadpassen en laaddruppels of een applicatie op uw telefoon.

5: Dynamic Load Balancing

Met de toename in laadcapaciteit van veel EV’s en laadstations neemt ook het gevaar van overbelasting helaas toe. Daarom zijn veel laadoplossingen uitgerust met een Dynamic Load Balancing-functie. Deze functie voorkomt dat de lader te veel vraagt van uw elektrische installatie.

 

Laadpaal kopen voor de Lightyear 0 bij Laaddirect

Kortom, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een laadpaal of wandlader voor uw Lightyear 0. Dankzij ons uitgebreide aanbod van A-merk laadoplossingen hebben wij voor EV-rijder een passende lader in huis, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast kunt u bij ons terecht ook terecht voor aankoopadvies en de installatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.