Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Lotus Eletre

De beste laadoplossingen voor uw Lotus Eletre

Laadpaal advies over uw Lotus Eletre ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.
P. S.
5.0
Goede laadpaal, ideaal in combinatie met zonnepanelen. Laaddirect heeft mij uitstekend geholpen vanaf begin af aan.
Laadpaal review Laaddirect Luuk scheringa
5.0
Duidelijke offerte gehad, er werd altijd proactief meegedacht. Ik ben zeer tevreden over de Wallbox, die veel mogelijkheden biedt.

Laadpaal voor de Lotus Eletre

Uw Lotus Eletre kan niet zonder geschikte laadpaal of wandlader. Zo’n laadoplossing vindt u natuurlijk bij Laaddirect, dé expert op gebied van A-merk laadstations van Alfen, Webasto, Wallbox, EVBox, MyEnergi, Ratio, Zaptec en Etrel. Onze laders zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen en worden, wanneer gewenst, voor u geïnstalleerd door een van onze monteurs.

In ons assortiment vindt u ongetwijfeld passende wandladers en laadpalen voor de Lotus Eletre. Deze hebben meer dan genoeg laadcapaciteit en zijn voorzien van de modernste functies, waaronder backoffices, kWh-meters en autorisatiefuncties.

Lotus laadpaal

 

Lotus Eletre

De 100% elektrische Lotus Eletre ‘hyper-SUV’ is een unieke Sports Utility Vehicle die de veelzijdigheid van een SUV met de duurzaamheid en sportieve prestaties van elektrisch rijden combineert. Verder heeft de Eletre ook een relatief groot accupakket, waardoor die niet alleen snel rijdt, maar ook ver, namelijk zo’n 450 tot 495 kilometer. Om de gestelde actieradius te halen is een eigen lader essentieel. Hiermee kunt u gemakkelijk elke dag laden, waardoor u altijd met een volle accu op pad gaat.

 

Eletre vs. Eletre R: welke lader kiezen?

Lotus levert de Eletre in twee uitvoeringen, de standaard Eletre en de Eletre R. Beide hebben een 109 kWh accu en een 22 kW boordlader met een Type laadaansluiting. Dit betekent dat het voor uw keuze voor een specifieke lader niet uitmaakt welke configuratie van de Eletre u heeft gekozen.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Lotus Eletre

 

109 kWh 22 kW Type 2
Lotus Eletre R 109 kWh 22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Zo snel mogelijk opladen dankzij voldoende laadsnelheid

Om de 3-fase boordlader van uw Eletre ten volle te benutten heeft u een lader met minimaal evenveel laadvermogen nodig. In dit geval is dat 22 kW. Houd daarnaast in uw achterhoofd dat dit ook gevolgen heeft voor uw elektrische installatie: ook deze moet voldoende capaciteit hebben. Voor 22 kW heeft u minimaal een 3-fase 3 X 32A aansluiting nodig. Heeft u deze niet? In dat geval kunnen we kijken of uitbreiding van uw groepenkast mogelijk is. Houd u er rekening mee dat er voor een dergelijke aansluiting een hoger vastrecht verschuldigd is.

 

Laadpaal of wandlader?

We maken tussen twee types lader, namelijk laadpalen en wandpalen. Een laadpaal kan principe overal geplaatst worden, waardoor dit type ideaal is als uw Eletre wat verder van uw voordeur komt te staan. Een wandlader daarentegen, is het meest geschikt voor gebruik in de garage, onder de carport of naast de oprit. Twijfelt u over welk type in uw geval uitkomst biedt? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies.

 

Installatie

Een laadstation installeren en aansluiten is niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden wij een installatiepakket aan. Kiest u hiervoor, dan neemt een van onze monteurs al het werk uit handen.

 

Hoe lang duurt het om de Lotus Eletre op te laden?

Benieuwd naar de laadtijd van uw Lotus Eletre? De exacte laadtijd is lastig te achterhalen, aangezien het laadproces wordt beïnvloed door tal van factoren. Wel kunnen we aan de hand van onderstaande som een schatting maken:

Laadtijd Lotus Eletre: ( 109 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 5,83 uur = 5 uur en 50 minuten

Bovenstaande berekening gaat ervan uit dat uw lader en elektrische installatie voldoende capaciteit hebben om het laadverrmogen van de Eletre volledig te benutten. Is dit niet het geval, dan valt de laadtijd aanzienlijk hoger uit. Daarnaast is deze berekening slechts indicatief: de werkelijke laadtijd kan afwijken. Indien u kiest voor een 11 kW laadpaal (ipv 22 kw) dan duurt het twee keer zo lang om de accu van uw Elettre op te laden.

 

Uw Lotus Eletre zakelijk opladen

Wilt u uw Lotus Eletre zakelijk opladen of wilt u uw lader op de zaak plaatsen? Ook dat kan. Zo goed als alle laders in ons aanbod zijn hiervoor geschikt, waardoor u volop keuze heeft. Sommige modellen uit ons aanbod zijn erg in trek bij zakelijke gebruikers. Dit zijn doorgaans de laadstations met een vaste kabel, meerdere sockets en slimme functies, zoals een backoffice, kWh-meter en Load Balancing-functe.

Toekomstbestendig

Houdt u ook rekening met de toekomstbestendigheid van uw lader? Door nu de juiste keuzes te maken bespaart u zichzelf op de lange termijn een hoop tijd, geld en gedoe. Houd o.a. rekening met de eventuele aankoop van een tweede BEV of PHEV en met de laadsnelheid van de toekomstige vervanger van uw Eletre.

 

Zo vindt u de best passende lader voor uw Eletre

De ‘beste’ lader is de lader die het beste aansluit op uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren. We zetten een aantal overwegingen voor u op een rij:

1: Laadaansluiting

Het is belangrijk dat u bepaalt wat voor soort aansluiting en hoeveel aansluitingen u nodig heeft. De Lotus Eletre beschikt over een Type 2-aansluiting, wat betekent dat uw toekomstige lader hier ook over moet beschikken. Het aantal aansluitingen, ook wel sockets, hangt af van het beoogde gebruik. Wilt u twee EV’s tegelijk opladen, dan is een lader met een dubbele aansluiting de beste keuze. Zo niet, dan volstaat een lader met een enkele socket.

2: Laadkabel

Ook valt er te kiezen op gebied van laadkabel:

  • Losse laadkabel: deze bergt u op in uw Eletre en haalt u tevoorschijn als u gaat laden
  • Vaste laadkabel: zit vast aan uw laadvoorziening en is daarmee gemakkelijker in gebruik, maar ook kwetsbaarder

3: Online lader?

Laders met een internetconnectie worden ook wel online laders genoemd. Door de verbinding met het internet kan dit type lader gebruik maken van verschillende slimme functies, zoals een backoffice of Dynamic Load Balancing-functie.

4: Backoffice & kWh-meter

Steeds meer mensen kiezen voor een lader met een backoffice. Zo’n backoffice geeft u inzicht in het laadproces en biedt handvatten om het proces voordeliger, sneller en gemakkelijker te maken. In combinatie met een kWh-meter kunt u bovendien de laadkosten verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

5: Veiligheidsfuncties

Ten slotte zijn er nog veiligheidsfuncties zoals Load Balancing en autorisatie. Load Balancing voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie, terwijl autorisatie ervoor zorgt dat alleen mensen die uw expliciete toestemming hebben gebruik kunnen maken van uw lader. Dat is beide wel zo’n fijn idee.

 

Lotus Eletre lader kopen bij Laaddirect

Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij u altijd een passende laadpaal of wandlader voor de Lotus Eletre aanbieden. Heeft u nog vragen over ons aanbod, een van onze laadoplossingen of over onze installatieservice? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.