Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Lucid Air

De beste laadoplossingen voor uw Lucid Air

Laadpaal advies over uw Lucid Air ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Lucid Air

Zoekt u een laadpaal of wandlader voor de Lucid Air? Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing.  Ons aanbod bestaat uitsluitend uit laders van A-merken zoals EVBox, Webasta, Wallbox en Alfen die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen. In principe zijn al onze lader geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en kunnen ze allemaal als laadpaal en als wandlader worden geplaatst. Die installatie kan eventueel ook voor u worden geregeld.

Dankzij ons uitgebreide aanbod hebben we voor nagenoeg iedere EV een passende lader, waaronder laadpalen en wandladers voor de Lucid Air.  Deze beschikken over voldoende AC-laadvermogen – zelfs voor krachtige boordlader van de Air – en de juiste laadaansluiting.

Lucid air auto lader kopen

 

Laadpaal voor de Lucid Air

De Lucid Air is een innovatieve elektrische auto van het Amerikaanse merk Lucid Motors. Lucid is, net zoals Tesla dat in het verleden was, een veelbelovende nieuwkomer in de autowereld. De Lucid Air was rondom zijn introductie de EV met het hoogste rijbereik van een elektrische productieauto ooit, namelijk 837 kilometer (volgens de behoorlijk realistische Amerikaanse EPA-norm). Om dit gestelde bereik te halen is een volledig opgeladen accu uiteraard noodzakelijk. Het opladen van de accu van de Lucid Air doet u idealiter met uw eigen thuislader, of met de laadoplossing op het werk. Hiermee bent u niet meer afhankelijk van publieke laadpunten en kunt u uw Lucid Air opladen wanneer het u het beste uitkomt.

 

Drie verschillende uitvoeringen – welke lader kiezen?

Op dit moment is de Lucid Air verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de Air Pure, Air Touring en Air Grand Touring. De Lucid Air Pure en Grand Touring zijn uitgerust met een 85 kWh-accupakket, terwijl de Air Touring voorzien is van een zwaarder 105 kWh-accu. Verder beschikt elke variant over een 22 kW-boordlader met een Type 2 laadaansluiting. Aangezien elke uitvoering van de Lucid Air over evenveel laadcapaciteit beschikt maakt het voor uw keuze niet uit welke uitvoering u heeft. De introductie-uitvoering waar het bovengenoemde record mee gereden is – de Air Dream Edition Range – is vooralsnog niet verkrijgbaar in Nederland.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Lucid Air Pure 88 kWh 22 kW Type 2
Lucid Air Dream Edition R 118 kWh 22 kW Type 2
Lucid Air Dream Edition P 118 kWh 22 kW Type 2
Lucid Air Touring 88 kWh 22 kW Type 2
Lucid Air Grand Touring 112 kWh 22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpalen en wandlader zijn geschikt voor de Lucid Air?

Om het AC-laadvermogen van de Lucid Air (22 kW) ten volle te benutten heeft u minimaal een laadpaal of wandlader met evenveel laadcapaciteit nodig. Dit heeft op zijn beurt gevolgen voor uw elektrische installatie. Deze moet immers óók over voldoende capaciteit beschikken. Zo heeft u voor de laden van uw Lucid Air een 3-fase 3 X 32A aansluiting nodig. Heeft u deze niet? In dat geval behoort het laten aanpassen van uw stoppenkast door een van onze monteurs tot de mogelijkheden. Hier komen wel extra kosten bij kijken.

 

De keuze tussen een laadpaal en wandlader

U heeft keuze uit twee ‘types’ laadstation, een laadpaal en een wandlader. Het verschil tussen deze twee? De plek waar ze worden gemonteerd, de een op een paal, de ander tegen de muur. Dit heeft op zijn beurt gevolgen voor de plek waar de laders gebruikt kunnen worden. Wandladers zijn ideaal als u uw Lucid Air in de garage of onder de carport wilt opladen, terwijl een laadpaal uitkomst biedt in de meeste andere gevallen. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen – wij helpen u graag met het maken van een keuze.

 

Installatie

Heeft u twee linkerhanden? Of waagt u zich om een ander reden liever niet aan de installatie van uw laadstation? In dat geval biedt ons installatiepakket uitkomst. Kiest u hiervoor, dan komt een van onze monteurs uw nieuwe lader installeren.

 

Hoe lang duurt het om de accu van de Lucid Air volledig op te laden?

De exacte laadtijd van de Lucid Air is, naast van zaken zoals de laadcapaciteit en de accucapaciteit, ook afhankelijk van externe factoren. Denk hierbij de omgevingstemperatuur en de staat van de elektrische aansluiting. Hierdoor is het lastig om de exacte laadtijd vast te stellen. Wat we wél kunnen doen, is een goede schatting maken. Dat doen we aan de hand van onderstaande rekensom:

( accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de verschillende Lucid Air-uitvoeringen in de formule in, dan krijgen we de volgende laadtijden:

Laadtijd Lucid Air Pure / Touring: (88 kWh / 22 kW) / 0,85 = 4,71 uur

Laadtijd Lucid Air Grand Touring: (112 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 6 uur

Laadtijd Lucid Air Dream Ediiton R & P: (118 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 6,31 uur

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening geeft weliswaar een goede algemene indruk van de te verwachten laadtijd, maar is niet 100% nauwkeurig. In de praktijk kan de laadtijd zowel hoger als lager uitvallen als gevolg van de invloed van externe factoren.

 

Ook geschikt voor zakelijk laden

In principe zijn al onze laders geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of elders. Ook als u uw Lucid Air zakelijk wilt opladen bent u hier dus aan het juiste adres. Verder bestaat ons programma uit diverse laders, elk met z’n eigen unieke features en ideale toepassingen. Hierdoor kunnen wij iedereen een passende laadoplossing bieden.

Future proof

Houdt u ook rekening met uw toekomstplannen bij uw keuze? Door nu de juiste keuzes te maken verzekert u zichzelf dat u nog jarenlang probleemloos gebruik kan maken van uw laadpaal. Houd hierbij extra rekening met het benodigde laadvermogen en het aantal laadaansluitingen. Dat een laadpaal of wandlader aan uw huidige wensen voldoet betekent namelijk niet dat deze ook geschikt is voor uw toekomstige wagenpark.

 

In 6 stappen de best passende laadoplossing voor uw Lucid Air

Het vinden van een geschikte lader voor uw Lucid Air is niet gemakkelijk. Bij deze keuze komen immers allerlei zaken kijken. Daarom zetten we de belangrijkste zaken, naast de eerder aangestipte zaken zoals laadvermogen, voor u op een rij:

1. Laadaansluiting

Niet alleen het type laadaansluiting – tegenwoordig nagenoeg altijd Type 2 – doet ertoe, maar ook het aantal. Doorgaans is er keuze uit laders met een enkele en dubbele laadaansluiting. Laatstgenoemde biedt uitkomst als u meerdere EV’s tegelijk wilt kunnen opladen. Heeft u hier geen behoefte aan? Dan volstaat een lader met een enkele aansluiting uiteraard.

2. Laadkabel: los of vast?

Ook heeft u keuze op gebied van type laadkabel. Naast de ‘standaard’ laders met een losse laadkabel zijn er ook modellen met een vaste laadkabel. Deze zijn weliswaar wat gemakkelijker in gebruik, maar zijn tegelijkertijd ook een stukje kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3. Online lader

Een lader met een internetaansluiting wordt ook wel een online lader genoemd. Deze laders zijn uitgerust of kunnen worden uitgerust met verschillende handige functies en applicaties die het laden gemakkelijker, voordeliger, veiliger en zuiniger maken. Hiervoor betaalt u wel een meerprijs.

4. Dynamic Load Balancing

Een voorbeeld van zo’n functie is Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die automatisch het laadvermogen reduceert wanneer overbelasting van uw elektrische installatie dreigt. Dit kan voorkomen als uw lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers, zoals de wasmachine of vaatwasser.

5. Backoffice

Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces. Denk hierbij aan de laadkosten, de efficiënte en het percentage energieverlies. Dergelijke info is cruciaal als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of als u simpelweg het meeste uit uw lader wilt halen.

6. Autorisatie: Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone applicatie

Staat uw lader in een publieke omgeving? Dan raden wij een model met een zogenaamde autorisatiefunctie aan. Dit is een functie waarmee u zelf kunt bepalen wie wel en wie niet gebruik kunnen maken van uw laadstation. Dergelijke functies zijn er in verschillende soorten en maten, van smartphone applicaties tot RFID-lezers voor laadpassen.

 

De perfecte laadpaal voor uw Lucid Air kopen bij Laaddirect

Bij Laaddirect vindt en koopt u eenvoudig en snel de best passende laadpaal of wandlader voor uw Lucid Air. Al onze laders zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zowel zakelijk als particulier, en kunnen worden gebruikt als laadpaal of wandlader. Dit gaat uiteraard ook op voor de laders voor de Lucid Air. Hiernaast kunt u bij ons ook terecht voor de installatie van uw nieuwe laadstation en eventueel voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.