Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Lynk & Co 01

De beste laadoplossingen voor uw Lynk & Co 01

Laadpaal advies over uw Lynk & Co 01 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Lynk & Co 01 PHEV

Met uw eigen laadpaal of wandlader voor de Lynk & Co 01 haalt u het maximale uit uw PHEV. Bij Laaddirect vindt u daarom uiteenlopende laadoplossingen van A-merk laadstations zoals Etrel, EVBox, Webasto, Wallbox en Alfen. Deze zijn te plaatsen als laadpaal of wandlader en zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Het merendeel van onze laadpalen en wandlader is geschikt voor de Lynk & Co 01. Zo beschikken ze over voldoende laadvermogen (minimaal 3,7 kW) en de passende laadaansluiting. Daarnaast hebben we diverse state-of-the-art laadstations met tal van intelligente functies. Als kers op de taart bieden wij ook een installatieservice aan.

 

Laadpaal voor de Lynk & Co 01

De Lynk & Co 01 is het eerste model van de jonge Zweeds-Chinese autofabrikant en tevens het eerste model van Lynk & Co dat in Nederland verkrijgbaar is. De ‘01’ is een compact vormgegeven SUV met een plug-in hybride aandrijflijn die gebouwd is op eenzelfde basis als de Volvo XC40, C40 en de Polestar 2 en die, naast te kopen, ook te huren is. Lynk & Co biedt namelijk een maandelijks opzegbaar membership aan. Verder is de Lynk & Co 01 opvallend compleet uitgerust – er is ook maar één uitrustingsniveau – en fraai vormgegeven. Qua kleur zijn er maar twee keuzes: donkerblauw of zwart. De PHEV heeft een 17 kWh accupakket, voldoende voor een zuiver elektrisch bereik van 69 kilometer (WLTP).

 

Welke laadpaal kiezen?

Lynk & Co biedt de 01 SUV PHEV vooralsnog aan in slechts één uitvoering. In deze uitvoering beschikt de plug-in hybride SUV over een 17 kWh accupakket en 3,7 kWh-boordlader met een standaard Type 2 laadaansluiting.

 Model   Accucapaciteit AC-laadvermogen Laadaansluiting
Lynk & Co 01   17 kWh 3,7 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader is even geschikt

Omdat de Lynk & Co 01 een relatief bescheiden AC-laadcapaciteit heeft zijn in principe de meeste laadpalen en wandladers geschikt. U heeft immers een lader nodig met minstens evenveel AC-laadvermogen als uw PHEV. In het geval van de ‘01’ is dit slechts 3,7 kW. Een dergelijke lader vereist op zijn beurt een 1-fase 1 X 16A elektrische aansluiting.

Lynk & Co 01

 

Type laadstation – laadpaal of wandlader?

U heeft keuze uit diverse laadpalen en wandladers. Welke voor u en uw Lynk & Co 01 geschikt is hangt onder andere af van de beoogde laadplek van uw PHEV. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld onder de carport of in de garage? Dan biedt een wandlader waarschijnlijk uitkomst. Is dit niet het geval, dan heeft u mogelijk meer aan een laadpaal.

 

Ook voor installatie

Over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken. Tenminste, als u voor ons installatiepakket kiest. Dan komt een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur uw laadpaal of wandlader plaatsen.

 

Wat is de laadtijd van de Lynk & Co 01?

Wilt u weten hoelang het duurt om uw Lynk & Co 01 op te laden? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van onderstaande rekensom:

Lynk & Co 01 laadtijd = (bruikbare accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW) / 0,85

De laadtijd van de Lynk & Co 01 hangt natuurlijk af van de gebruikte laadoplossing. Ervan uitgaande dat u gebruik maakt van een laadstation met evenveel of meer laadcapaciteit dan de Lynk & Co 01 (zoals wij aanraden), dan kunnen we uitgaan van de volgende laadtijd:

( 17 kWh / 3,7 kW ) / 0,85 = 5,41 = 5 uur en 24 minuten

Overigens is deze berekening slechts een indicatie. De werkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen door de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, de staat van uw elektrische aansluiting, et cetera.

 

Zakelijk gebruik?

In principe zijn alle laders uit ons programma geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Daarnaast kunnen wij dankzij ons uitgebreide aanbod iedereen een passende laadoplossing bieden, wat uw wensen ook zijn.

 

Toekomstbestendig

U doet er verstandig aan ook rekening te houden met de toekomst bij uw keuze voor een laadpaal. Uw Lynk & Co 01 vereist wellicht niet zoveel AC-laadcapaciteit, maar dit hoeft niet per se op te gaan voor de vervanger van uw Lynk & Co. Misschien heeft deze wel aanzienlijk meer AC-laadvermogen. Of misschien schaft u wel nóg een EV aan. Kortom, nu alvast uw toekomstplannen meenemen in uw keuze kan allesbehalve kwaad. Zo kunt u overwegen om direct een 11 kW laadstation aan te schaffen, en dan zelfs voor een met een dubbele laadaansluiting te kiezen.

In 6 stappen een geschikte laadoplossing voor uw Lynk & Co 01

Het vinden van een geschikte lader hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als u weet waar u op moet letten vind u binnen no time een passende laadoplossing. Daarom zetten we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje:

1. Dubbele socket?’

Wilt u meerdere (PH)EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij een laadstation met een dubbele laadaansluiting aan. Zo niet, dan voldoet een lader met een enkele socket.

2. Losse of vaste laadkabel?

U heeft keuze uit laders met een losse of een vaste laadkabel. Een losse laadkabel bergt u op in uw Lynk & Co 01 en haalt u tevoorschijn zodra u deze wilt opladen. Bij een vaste laadkabel hoeft dit niet, aangezien deze vast zit aan de lader. Dit maakt een laadstations met een vaste kabel wat gemakkelijker in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder. Hierdoor is dit type lader minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3. Online vs. offline lader

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetverbinding. Deze laadpalen en wandladers worden ook wel online laders genoemd. Dit type lader is doorgaans uitgerust met allerlei handige functies, features en applicaties. Denk hierbij aan een backoffice, kWh-meter, Load Balancing-functie en/of autorisatiefunctie.

4. Backoffice

Een backoffice biedt u inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces. Dit is ideaal als u het maximale uit uw laadpaal wilt halen en/of als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen.

5. Autorisatie: Plug & Charge, app of RFID-lezer

Met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. Aan de hand van een Plug & Charge-functie, applicatie op de telefoon of RFID-lezer bepaalt u wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadpunt.

6. Load Balancing

Spreekt uw (toekomstige) lader dezelfde stroom als andere grote stroomverbruikers thuis? Let dan goed op! Dit kan namelijk overbelasting van uw elektrische installatie veroorzaken. Is dit bij u het geval, dan raden wij u aan te kiezen voor een laadpaal met Load Balancing. Dit is een functie die automatisch ingrijpt wanneer overbelasting dreigt.

 

Laadpaal voor de Lynk & Co 01 kopen bij Laaddirect

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een A-merk wandlader of laadpaal voor uw Lynk & Co 01. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit topmerk laadoplossingen die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen en die als laadpaal en wandlader geplaatst kunnen worden. Bovendien kunt u bij ons terecht voor de installatie van uw nieuwe laadvoorziening. Dat is wel zo makkelijk.

Heeft u nog vragen of kunt u vrijblijvend advies gebruik? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.