Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Maxus EV80

De beste laadoplossingen voor uw Maxus EV80

Laadpaal advies over uw Maxus EV80 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Maxus EV80

Voor dé perfecte laadpaal of wallbox voor uw Maxus EV80 elektrische bestelbus bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit topmerk laadoplossingen die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast bieden wij al onze klanten een handige installatieservice aan. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. De EV80 is een van de drie elektrische bestelwagens die onderdeel uitmaken van het bedrijfswagenaanbod van het Chinese merk Maxus. De Maxus EV80 combineert de rijeigenschappen, performance en milieuvriendelijkheid van elektrisch rijden met de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van een “recht toe, recht aan” bestelbus. Vanwege zijn bescheiden accupakket (56 kWh) is een betrouwbare lader met voldoende laadvermogen extra belangrijk. U wilt immers zeker weten dat de auto ’s ochtends met volledig opgeladen accu voor u klaar staat zodat u het eind van de werkdag op één acculading haalt.

Twee verkrijgbare uitvoeringen

De Maxus EV80 wordt standaard geleverd met een efficiënte 92 kW (125 pk) elektromotor, een 56 kWh-accupakket, 7,2 kW AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting. Daarnaast hebben kopers keuze uit diverse uitvoeringen, waaronder een verhoogde versie en uitvoeringen met enkele of dubbele schuifdeuren. Deze uitvoeringen zijn identiek op gebied van aandrijving, accupakket en AC-laadvermogen.

Uitvoering Accu             AC-laadvermogen      Aansluiting
Maxus EV80 56 kWh 7,2 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt? Let op laadvermogen & elektrische aansluiting

Eén van de doorslaggevende factoren met betrekking tot de geschiktheid van de lader is het maximale AC-laadvermogen. Het is van essentieel belang dat de beoogde lader over minimaal evenveel AC-laadcapaciteit beschikt als uw Maxus EV80 (7,2 kW). Houd hierbij óók rekening met de benodigde elektrische aansluiting. Om het laadvermogen van uw EV80 volledig te benutten heeft u minimaal een 1-fase 1 x 32A aansluiting nodig.

Laadpaal versus wallbox

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader – ook wel een wallbox genoemd – wordt vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Beide types laadstation zijn technisch identiek, het enige verschil is de wijze en plek van montage. Een laadpaal wordt op een losstaande paal gemonteerd, terwijl een wandlader, zoals de naam al suggereert, tegen een muur wordt geplaatst. Vaak is een laadpaal een stuk flexibeler dan een laadoplossing die aan de wand is gemonteerd. Welke voor u geschikt is draait vooral om waar u uw Maxus EV80 wilt opladen. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld op uw oprit of onder de carport? Dan is de kans groot dat een wandlader uitkomst biedt. Zo niet, dan kunt u waarschijnlijk met een laadpaal uit de voeten.

Inclusief vakkundige installatie

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich niet aan de installatie van uw lader te wagen. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur neemt al het werk uit handen en verzorgt de montage van uw laadstation van A t/m Z.

Wat is de laadtijd van de Maxus EV80?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw Maxus EV80? U bent niet de enige! Gelukkig rekent u dit eenvoudig uit met behulp van de volgende rekensom. Eerst deelt u de maximaal bruikbare accucapaciteit van de EV80 (56 kWh) door de AC-laadcapaciteit (7,2 kW). De uitkomst hiervan deelt u vervolgens door 0,85. Zo houdt u ook rekening met de 15% energieverlies die tijdens het laadproces optreedt.

Voor de Maxus EV80 ziet de berekening er als volgt uit:

(56 kWh / 11 kW) / 0,85 = circa 6 uur

Verschilt de laadcapaciteit van uw Maxus EV80 met van die van uw laadstation? Gebruik dan altijd de laagste waarde. Houd daarnaast in het achterhoofd dat deze berekening uitsluitend theoretisch is en dat de daadwerkelijke laadtijd in de praktijk kan afwijken. Dit door zaken zoals de omgevingstemperatuur en de staat van uw elektrische aansluiting.

Uw Maxus EV80 zakelijk opladen

In principe zijn al onze laadoplossingen geschikt voor gebruik thuis, op de zaak en elders. Daarnaast is ons aanbod zeer gevarieerd. Ons assortiment bestaat uit modellen van diverse topmerken, elk met z’n eigen voor- en nadelen, unieke features en ideale toepassingen. Hierdoor vindt u bij ons ongetwijfeld een passende lader, wat uw wensen ook zijn.

Future proof?

U doet er verstandig aan ook rekening te houden met de toekomst bij uw keuze. Zo weet u zeker dat u lang profijt heeft van uw lader. Zaken om in het achterhoofd te houden zijn onder andere het laadvermogen van toekomstige EV’s en uw toekomstige geëlektrificeerde wagenpark.

Waar op letten bij aanschaf laadpaal/wandlader voor Maxus EV80? De belangrijkste zaken op een rijtje

De Maxus EV80 beschikt – net zoals de meeste andere moderne EV’s – over een Type 2 laadaansluiting. Uw lader moet daarom uitgerust zijn met eenzelfde laadaansluiting. Daarnaast is het van belang om na te denken over het aantal laadaansluiting, ook wel sockets genaamd. U heeft keuze uit laadstations met een enkele of dubbele socket. Heeft u naast uw huidige Maxus EV80 geen andere EV en staat een tweede EV niet op de planning? Dan volstaat een lader met een enkele laadaansluiting. Heeft u wél plannen voor toekomstige uitbreiding van uw elektrische wagenpark, deelt u uw lader of heeft u twee EV’s? Dan is een lader met een dubbele socket uiteraard de beste keuze.

Type laadkabel: los of vast?

Naast laders met een losse laadkabel zijn er ook modellen met een vaste laadkabel. Bij deze laders hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het opbergen en bevestigen van de laadkabel. Dat is wel zo makkelijk. Hiertegenover staat wel dat laders met een vaste kabel kwetsbaarder zijn en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw laadstation uw elektrisch installatie overbelast. Dit kan namelijk gebeuren als uw laadoplossing dezelfde energie aanspreekt als andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine, droger of vaatwasser. Als deze tegelijk zijn ingeschakeld als uw lader kan dit funest zijn voor uw elektrische installatie. Een lader met Dynamic Load Balancing voorkomt dit door het laadvermogen te reduceren wanneer overbelasting dreigt. Hierdoor kan de laadtijd wel wat toenemen.

Autorisatie

Met een laadpaal of wandlader met autorisatie voorkomt u dat onbevoegden gebruik maken van uw lader. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppels of een smartphone applicatie.

Online laders met backoffice

Laders met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Deze ‘slimme’ laadoplossingen beschikken dankzij hun internetaansluiting over allerlei handige functies. Neem bijvoorbeeld de backoffice. Dit is een populaire functie waarmee u inzicht u alle informatie rondom het laadproces, van de laadkosten tot de laadefficiëntie. Een backoffice is, samen met een gecertificeerde kWh-meter, ideaal als u uw laadkosten wilt verreken met uw medegebruikers, werkgever of in uw administratie wilt verwerken.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.