Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Mercedes eCitan

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes eCitan

Laadpaal advies over uw Mercedes eCitan ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes eCitan

Heeft u een laadpaal voor uw Mercedes eCitan nodig? Laaddirect heeft een gevarieerd aanbod van A-merk laadoplossingen geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. In ons programma vindt u onder andere laadpalen en wandladers van merken als Alfen, Webasto en Wallbox.

Daarom kunt u bij ons terecht voor laadpalen en wandladers voor de Mercedes eCitan. Deze zijn geschikt voor gebruik thuis, op de zaak en elders, hebben voldoende laadcapaciteit en kunnen eventueel voor u geïnstalleerd worden.

 

Laadpaal voor de Mercedes eCitan

De Mercedes eCitan is de elektrische modelvariant van de Citan bestelwagen. Het is de meest compacte 100% elektrisch aangedreven bestelwagen in de Mercedes bestelwagenfamilie. Vanwege zijn compacte formaat en uitstekende rijeigenschappen is de eCitan geschikt voor tal van gebruikers en toepassingen, waaronder zakelijke. De eCitan heeft een WLTP-bereik van 285 kilometer, uiteraard mits de accu volledig is opgeladen. Dit opladen doet u het beste met uw eigen laadoplossing, thuis of op de zaak.

 

De beste laadpaal kiezen?

Mercedes levert de eCitan vooralsnog uitsluitend in een ‘Gesloten Bestel’-configuratie. Mogelijk komen er later ook versies die als personenwagen kunnen worden gebruikt. Als alternatief komt er ook een luxe, als luxe MPV bedoelde Mercedes EQT op de markt. De Mercedes eCitan is uitgerust met een 44 kWh-accupakket en beschikt standaard over een 11 kW boordlader. Een meer krachtige 22 kW AC-boordlader is optioneel verkrijgbaar. Welke boordlader uw eCitan heeft is van groot belang voor uw keuze voor een laadpaal, dus let hier goed op.

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de eCitan?

De geschiktheid van een specifieke laadpaal of wallbox voor uw eCitan hangt in grote mate af van het benodigde laadvermogen. Heeft uw eCitan de standaard 11 kW boordlader? Dan heeft u waarschijnlijk genoeg aan de laadstation met 11 kW aan AC-laadcapaciteit. Heeft u gekozen voor de optionele 22 kW AC-lader? Dan heeft u ook een krachtigere laadpaal nodig. Vergeet overigens niet dat het laadvermogen van uw lader ook gevolgen heeft voor de benodigde elektrische aansluiting. Voor een 11 kW-lader heeft u een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig, terwijl voor een 22 kW laadstations een 3-fase 3 X 32A aansluiting noodzakelijk is.

Laadpaal mercedes ecitan

 

Type laadstation

U heeft keuze uit twee types laadstations: een laadpaal en een wandlader. Welke voor u geschikt is draait om de beoogde laadplek van uw Mercedes eCitan. Is dit op een plek waar een wandlader het beste tot zijn recht komt of is een laadpaal toch handiger? Vaak wijst dit zichzelf. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies op maat.

 

Ook voor installatie

Het installeren van een laadstation is niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden we een installatieservice aan. Dan komt een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur uw nieuwe laadpaal of wandlader plaatsen en aansluiten. Dat scheelt een hoop gedoe.

 

Wat is de laadtijd van de Mercedes eCitan?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van de Mercedes eCitan? Deze rekent u als volgt uit:

Laadtijd = (Accucapaciteit / AC-laadvermogen) / 0,85

In het geval van de Mercedes eCitan is de accucapaciteit 44 kWh en is het AC-laadvermogen 11 kW of 22 kW, afhankelijk van de gekozen boordlader. Vullen we deze gegevens in, dan komen we op de volgende laadtijden:

Laadtijd eCitan 11 kW: (44 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 4,71 = 4 uur en 42 minuten

Laadtijd eCitan 22 kW: (44 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 2,35 = 2 uur en 21 minuten

Kanttekening

Houd wel in het achterhoofd dat bovenstaande berekeningen slechts schattingen zijn. De werkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen. Het laadproces wordt namelijk beïnvloed door tal van factoren, waaronder de omgevingstemperatuur, de staat van de elektrische aansluiting, noem maar op.

 

Ideaal voor zakelijk gebruik

De Mercedes eCitan leent zich perfect voor zakelijke toepassingen. Nagenoeg al onze laadoplossingen zijn daarom geschikt voor zakelijk gebruik, zowel thuis als op de zaak. Bovendien zijn sommige modellen in ons programma extra geschikt voor dergelijke toepassingen. Deze zijn namelijk uitgerust met functies zoals een backoffice, Load Balancing, een kWh-meter en/of een autorisatiefunctie.

Toekomstbestendige laadoplossing

Houdt u bij uw keuze ook rekening met uw toekomstplannen? Misschien vervangt u uw eCitan op den duur wel door een EV met een hoger AC-laadvermogen of schaft u binnen afzienbare tijd een tweede elektrische auto aan. Dan zou het wel zo handig zijn als u nog steeds gebruik kunt maken van uw huidige laadpaal. Daarom kan het geen kwaad om dergelijke overwegingen nu al vast mee te nemen in uw keuze.

 

“Hoe vind ik een geschikte laadoplossing voor mijn Mercedes eCitan?”

Het vinden van een geschikte lader voor uw eCitan is niet lastig, mits u weet waar u rekening mee moet houden:

1: Laadkabel, los of vast?

Naast laders met een losse laadkabel zijn er ook laadoplossingen met een vaste laadkabel. Deze zijn gemakkelijker in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

2: Aantal laadaansluitingen

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij u aan te kiezen voor een laadpaal met een dubbele socket, ofwel twee laadaansluiting. Zo niet, dan volstaat een model met een enkele aansluiting.

3: Online lader met backoffice

Laadstations met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Dankzij hun internetconnectie kunnen ze worden uitgerust met allerlei handige, ‘slimme’ functies. Neem bijvoorbeeld een backoffice. Een backoffice biedt u inzicht alle info omtrent het laadproces, van het energieverlies tot de laadkosten. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen of simpelweg het maximale uit uw lader en uw eCitan wilt halen.

4: Load Balancing

Wist u dat uw lader mogelijk uw elektrische installatie kan overbelasten? Dit kan voorkomen als de laadpaal tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers. Om deze reden zijn veel laadstations tegenwoordig uitgerust met Load Balancing, een functie die automatisch ingrijpt als overbelasting dreigt.

5: Autorisatie

Komt uw laadoplossing op een publieke plek te staan? Dan doet u er verstandig aan te kiezen voor een model met autorisatie. Aan de hand van een Plug & Charge-functie, RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone app kunnen mensen wel of niet gebruik maken van uw lader.

 

Laadpaal kopen voor de Mercedes eCitan? Dat doet u bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor topmerk laadpalen voor de Mercedes eCitan. Bij ons vindt u ongetwijfeld een passend model, wat uw voorkeuren en eisen ook zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.