Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes EQE SUV

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQE SUV

Laadpaal advies over uw Mercedes EQE SUV ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes EQE SUV

A-merk laadpaal of wandlader voor uw Mercedes EQE SUV gezocht? Ontdek het aanbod van Laaddirect, dé leverancier van topkwaliteit laadoplossingen. In ons assortiment vindt u ongetwijfeld het passende laadstation voor uw Mercedes EQE SUV, ongeacht of u nu een high end ‘online’ lader voor zakelijk gebruik of een betaalbaardere, ‘offline’ thuislader zoekt.

Kortom, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een laadpaal of wandlader voor de Mercedes EQE SUV. Onze laders beschikken over voldoende AC-laadvermogen, de juiste laadaansluiting en alle benodigde features en functies.

 

Laadpaal voor de Mercedes EQE SUV

De Mercedes EQE SUV is, zoals de naam al doet vermoeden, de SUV-uitvoering van de Mercedes EQE sedan. Het is dan ook geen verrassing dat de EQE SUV op veel vlakken overeenkomt met zijn sedan-evenknie. Bijvoorbeeld op gebied van accupakket, aandrijflijn, technische innovaties, interieur, boordlader en rijplezier. Ondanks het feit dat hij iets is korter is dan de EQE sedan biedt de EQE SUV meer ruimte, zowel aan passagiers (vijf personen) als bagage (520 tot 1675 liter). Ondanks het feit dat de EQE SUV nogal wat zwaarder én hoger is dan de ‘standaard’ EQE, is het bereik van de SUV (480 tot 590 kilometer) nog steeds fors te noemen. Om dit bereik te halen zijn een volledig opgeladen accu en eigen lader overigens essentieel.

 

 

Welke lader kiezen?

Mercedes levert de EQE SUV in Nederland in maar liefst vijf configuraties. Deze verschillen echter niet van elkaar op gebied van accucapaciteit en/of boordlader: elke Mercedes EQE SUV is standaard uitgerust met een 90,6 kWh-accu en 3-fase 11 kW boordlader met een Type 2-aansluiting. Wél is er een optionele 22 kW boordlader verkrijgbaar.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Mercedes EQE SUV 350+ 90,6 kWh 11 / 22  kW Type 2
Mercedes EQE SUV 500 4MATIC 90,6 kWh 11 / 22  kW Type 2
Mercedes EQE SUV 350 4MATIC 90,6 kWh 11 / 22  kW Type 2
Mercedes EQE SUV AMG 53 4MATIC+ 90,6 kWh 11 / 22  kW Type 2
Mercedes EQE SUV AMG 43 4MATIC 90,6 kWh 11 / 22  kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader geschikt: voldoende AC-laadvermogen essentieel

Natuurlijk wilt u uw Mercedes EQE SUV zo snel mogelijk opladen. Om dit te doen heeft u een laadoplossing nodig met minstens evenveel AC-laadvermogen als uw EQE SUV, ofwel 11 of 22 kW. De laadcapaciteit van uw laadstation heeft op zijn beurt weer implicaties voor uw elektrische installatie en de benodigde elektrische aansluiting. Zo heeft u voor een 11 kW een 3-fase 3 X16A aansluiting nodig en is voor een 22 kW een 3-fase 3 X 32A aansluiting noodzakelijk. Heeft u deze niet? In dat geval kijken wij of uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

mercedes eqe suv laadpaal

 

Laadpaal of wandlader

U heeft keuze uit diverse laadpalen en wandladers. Maar wat is nu de betere keuze, een laadpaal of een wandlader? Dit hangt af van de beoogde laadplek van uw EQE SUV. Sommige plekken lenen zich bij uitstek voor een wandlader – denk hierbij aan de garage, onder de carport, noem maar op. Op andere locaties, doorgaans verder weg van de muur, is een laadpaal juist handiger. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Wij regelen de installatie

Over de installatie hoeft u zich niet druk te maken. Kies voor ons installatiepakket, dan regelen wij de installatie van A tot en met Z. Een bij ons aangesloten monteur komt uw nieuwe laadstation plaatsen en aansluiten, uiteraard wanneer u dat het beste uitkomt.

 

Hoe lang duurt het om de Mercedes EQE SUV op te laden?

De laadtijd van uw Mercedes EQE SUV rekent u als volgt uit:

Laadtijd = ( accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

In het geval van de EQE SUV bedraagt de bruikbare accucapaciteit 90,6 kWh. Het AC-laadvermogen hangt af van de gekozen boordlader (11 of 22 kW). De ‘0,85’ is een constante die voor elke EV gelijk is. Deze representeert de energie die verloren gaat tijdens het laadproces – dit zorgt er (helaas) voor dat het opladen iets langer duurt. Vullen we de gegevens in de formule in, dan komen we op de volgende laadtijden:

Laadtijd Mercedes EQE SUV 11 kW: ( 90,6 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 9,69 uur = 9 uur en 41 minuten

Laadtijd Mercedes EQE SUV 22 kW: ( 90,6 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 4,84 uur = 4 uur en 50 minuten

Let op! Verschilt het laadvermogen van uw EQE SUV van dat van uw laadoplossing? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de rekensom.

 

Zakelijk opladen? Geen probleem!

Bij ons kunt u ook terecht voor zakelijke laadstations. In principe zijn alle laders in ons programma geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik, maar er zijn een aantal modellen die zich perfect lenen voor zakelijke toepassingen. Deze beschikken bijvoorbeeld over meerdere laadaansluitingen, vaste laadkabels en een uitgebreide backoffice.

Toekomstbestendige laadoplossing

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Houd daarom niet alleen rekening met uw huidige situatie, maar ook uw toekomstige. Misschien vervangt u uw EQE SUV op den duur wel door een model met meer laadcapaciteit, of schaft u een tweede EV aan. Door dergelijke zaken nu alvast mee te nemen doet u zichzelf een groot plezier.

 

Hoe vind ik de beste lader voor mijn Mercedes EQE SUV?

De beste lader vinden is zo gemakkelijk nog niet. Daarom zetten wij de belangrijkste overwegingen, met uitzondering van eerdergenoemde zaken, op een rij:

1: Aantal sockets

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij een laadstation met een dubbele laadaansluiting aan. Zo niet, dan volstaat een lader met een enkele socket.

2: Type laadkabel

Naast laders met een losse laadkabel zijn er ook modellen met een vaste kabel. Deze zijn makkelijker in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder en dus minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

3: Online lader met backoffice

Steeds meer laders beschikken over een internetverbinding en allerlei handige functies, zoals een backoffice. Een backoffice geeft u inzicht in het laadproces. Denk hierbij aan de laadtijd, het energieverlies en de kosten van het laden. Laatstgenoemde is het met name handig als u de kosten wilt verrekenen met uw werkgever of medegebruikers.

4: Autorisatie

Met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden uw laadstation ‘zo maar’ kunnen gebruiken. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, RFID-lezer voor laadpassen en -druppels of een smartphone applicatie.

5: Dynamic Load Balancing

Ten slotte zijn er ook nog laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die overbelasting van uw elektrische installatie, bijvoorbeeld als de laadpaal of wandlader tegelijk is ingeschakeld als andere grote verbruikers, voorkomt.

 

Mercedes EQE SUV laadpaal kopen bij Laaddirect

Een laadpaal of wandlader voor uw Mercedes EQE SUV kopen doet u bij Laaddirect. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedere klant een passende laadoplossing bieden. Daarnaast regelen wij de installatie en kunt u bij ons altijd terecht voor vrijblijvend advies op maat. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.