Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal MG 4 Electric

De beste laadoplossingen voor uw MG MG4

Laadpaal advies over uw MG MG4 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

MG 4 Electric

In de markt voor een A-merk laadpaal of wandlader voor uw MG 4 Electric? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Niet alleen vindt u bij ons diverse topmerk laadoplossingen, ook kunt u bij ons terecht voor de installatie, aankoopadvies en meer. Al onze laders zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst.

Kortom, bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een laadpaal of wandlader voor de MG 4 Electric. Onze modellen beschikken over de juiste aansluiting, voldoende AC-laadvermogen en alle benodigde functies.

 

Laadpaal voor de MG 4 Electric

De MG 4 Electric is een sportieve elektrische hatchback die in Nederland sinds najaar 2022 verkrijgbaar is. De MG 4 is een concurrent van de VW ID.3, Cupra Born en Renault Megane E-Tech en combineert ruimte, een prima actieradius en modern rijcomfort met een aantrekkelijk prijskaartje. Evenals andere elektrische auto’s dient de MG 4 Electric regelmatig opgeladen te worden. Dit doet u het beste met een betrouwbare A-merk laadoplossing van Laaddirect.

 

Welke lader kiezen?

MG levert de MG 4 Electric vooralsnog in twee uitvoeringen – de Standard Range en de Long Range. De MG 4 Standard Range heeft 50,8 kWh aan bruikbare accucapaciteit, terwijl de Long Range 61,7 kWh tot zijn beschikking heeft. Verder zijn beide configuraties voorzien van een 3-fase 11 kW boordlader met een Type 2 laadaansluiting.

Model Accu Laadvermogen Aansluiting
MG 4 Standard Range 50,8 kWh 11 kW Type 2
MG 4 Long Range 61,7 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader is geschikt

Welke lader voor uw MG 4 geschikt is hangt met name af van het benodigde AC-laadvermogen. De MG 4 zelf heeft een laadvermogen van 11 kW, wat betekent dat uw lader ook minimaal 11 kW aan AC-laadvermogen moet hebben. Minder is ook mogelijk, maar zorgt voor een significant langere laadtijd. Daarnaast moet de elektriciteitsaansluiting geschikt zijn voor een laadstation met een dergelijke laadcapaciteit. Om een 11 kW laadoplossing ten volle te benutten heeft u minstens een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig.

MG4 laadpaal

 

Wandlader of laadpaal voor de MG 4?

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Qua techniek zijn beide types namelijk zo goed als identiek, het enige verschil tussen de laadapparaten is de wijze en plek van montage. Welke u nodig heeft? Dat is afhankelijk van de plek waar u uw MG 4 Electric wil parkeren en opladen. Komt hier een laadpaal beter tot zijn recht of is een wandlader handiger? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen en hak op basis hiervan de knoop door. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Laaddirect installatiepakket

Heeft u twee linkerhanden? Geen zorgen: dan regelen wij de installatie van uw lader voor u. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur neemt de installatie geheel voor u uit handen en verzorgt deze tot in de puntjes.

 

Hoe lang duurt het om de MG 4 Electric op te laden?

De laadtijd van de MG 4 Electric wordt bepaald door uiteenlopende factoren, waaronder de AC-laadsnelheid, de accucapaciteit, de omgevingstemperatuur, de staat van de elektrische aansluiting, noem maar op. Dit maakt het lastig om een inschatting te maken van de te verwachten laadtijd. Gelukkig is er een eenvoudige vuistregel om hier toch een goed idee van te krijgen. Deze ziet er als volgt uit:

Laadtijd = ( accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

Vullen we de specificaties van de MG 4 Electric in, dan komen we op de volgende laadtijden:

Laadtijd MG 4 Electric Standard Range: ( 50,8 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,43 uur

Laadtijd MG 4 Electric Long Range: ( 61,7 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 6,60 uur

Niet perfect

De hierboven toegepaste vuistregel is overigens niet perfect. De laadtijd kan in de praktijk langer of korter zijn als gevolg van externe factoren. Daarnaast gaat de vuistregel uit van een laadstation en boordlader met hetzelfde laadvermogen. Is dit niet het geval, gebruik dan de laagste waarde van de twee.

 

Ook voor zakelijk gebruik

Alle laders in ons aanbod zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Dankzij ons gevarieerde programma zijn wij bovendien in staat iedere klant een passende laadoplossing aan te beiden, ongeacht of u nu een state-of-the-art online laadstation met een backoffice of een simpeler, betaalbaarder model zoekt.

Toekomstbestendig

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Een lader koopt u namelijk voor de lange termijn. Houd daarom ook rekening met uw toekomstplannen. Misschien heeft u over een tijdje wel nóg een EV onder de carport staan of vervangt u uw MG 4 Electric door een model met meer laadcapaciteit. Door nu alvast dergelijke zaken mee te nemen doet u zichzelf een groot plezier.

 

“Hoe vind ik de beste laadoplossing voor mijn MG 4 Electric?”

Bij het kopen van een laadpaal of wandlader komen tal van zaken kijken. We zetten de belangrijkste op een rij:

1: Laadkabel

Naast laadoplossingen met een losse laadkabel zijn er ook exemplaren met een vaste laadkabel. Deze zijn weliswaar gemakkelijker in gebruik – u hoeft immers niet meer de kabel zelf op te bergen – maar helaas ook kwetsbaarder en daardoor geschikt voor gebruik op publieke plekken. ,

2: Aantal laadaansluitingen

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele laadaansluiting, ook wel een dubbele socket genaamd. Zo niet, dan volstaat een laadoplossing met een enkele aansluiting.

3: Online lader

Laders met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Dankzij deze verbinding met het internet kunnen fabrikanten deze laadstations uitrusten met allerlei slimme functies, zoals een backoffice, Load Balancing functie of autorisatiesysteem.

4: Back office

Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie rondom het laadproces. Denk hierbij aan de exacte laadtijd, de verloren energie en de laadkosten. Dit maakt een backoffice ideaal als u de laadkosten met andere wil verrekenen.

5: Load Balancing

Helaas wil het eens voorkomen dat een EV-lader de elektrische installatie overbelast, bijvoorbeeld als deze tegelijk is ingeschakeld als andere grote verbruikers. Met een lader met een Dynamic Load Balancing weet u zeker dat dit u niet overkomt. Deze functie grijpt namelijk automatisch in wanneer overbelasting dreigt.

6: Autorisatie

Komt uw lader op een publieke plek te staan? Dan raden wij u aan te kiezen voor een exemplaar met een autorisatiefunctie. U heeft keuze uit diverse functies, waaronder een Plug & Charge functie, een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone applicatie.

 

MG 4 Electric lader kopen bij Laaddirect

Een lader voor uw MG 4 Electric koopt u bij Laaddirect. Ons aanbod van A-merk laadvoorzieningen biedt voor iedere situatie een passende oplossing. Daarnaast kunt u bij ons aankloppen voor vrijblijvend advies en de installatie van uw laadstation. Vragen? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.