Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal MG ZS EV

De beste laadoplossingen voor uw MG ZS EV

Laadpaal advies over uw MG ZS EV ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

MG ZS EV

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een A-merk laadpaal of wandlader voor uw MG ZS EV. Ons uitgebreide assortiment bestaat uitsluitend uit topmerk laders van merken zoals EVBox, Alfen, Webasto en Wallbox die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Daarnaast vindt u in ons programma modellen die én als laadpaal én als wandlader kunnen worden gebruikt. Hierdoor heeft u maximale flexibiliteit. Verder hebben wij verschillende wandladers en laadpalen voor de MG ZS EV in ons aanbod opgenomen. Deze beschikken over voldoende laadcapaciteit en de juiste aansluiting. Als kers op de taart kunt u bij ons ook terecht voor de installatie van het laadstation, mocht u dit willen.

 

Laadpaal voor MG ZS EV

De ZS EV is een luxe, compacte, elektrisch aangedreven SUV van MG. Deze gezinsvriendelijke EV is comfortabel, intelligent en heeft een WLTP-actieradius van maar liefst 440 kilometer. Dit is meer dan genoeg voor een volle dag rijden. Daarom zult u waarschijnlijk niet elke dag hoeven opladen. Desondanks is het van essentieel belang dat u een geschikte laadpaal voor uw de MG ZS EV vindt. Alleen zo weet u zeker dat u met een volledig opgeladen accu de weg opgaat.

MG ZS EV laadpaal

 

 

 

Standard Range of Long Range – beste laadpaal kiezen

Momenteel is de MG ZS EV verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Standard Range en de Long Range. De Standard Range-versie is uitgerust met een 48 kWh-accupakket – goed voor een actieradius van 320 kilometer (WLTP). Opladen gaat aan de hand van een 6,6 kW AC-boordlader met een Type 2 laadaansluiting. De MG ZS EV Long Range beschikt over een zwaardere 68,3 kWh-accu en een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kW. Dit betekent dat uw keuze voor een geschikte lader onder andere afhangt van welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
MG ZS EV Standard Range 48 kWh 6,6 kW Type 2
MG ZS EV Long Range 68,3 kWh 11 kW Type 2

Oude uitvoering

De inmiddels vervangen, originele MG ZS EV werd in 2019 geïntroduceerd. Deze beschikte over een kleinere accupakket dan de huidige modellen:

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
MG ZS EV
(11/2019 – 10/2021)
44,5 kWh 6,6 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de MG ZS EV?

Welke lader geschikt is voor uw MG ZS EV hangt voornamelijk af van welke uitvoering u heeft. Bent u in bezit van de ZS EV Standard Range? Dan heeft u een lader nodig met minimaal 6,6 kW aan AC-laadvermogen, die op zijn beurt een elektrische installatie met een 1-fase 1 X 32A aansluiting vereist. Zoekt u een geschikte laadpaal voor uw MG ZS EV Long Range? In dat geval heeft u een model nodig met meer AC-laadvermogen, namelijk een met minimaal 11 kW aan AC-laadcapaciteit. Om deze laadcapaciteit volledig te benutten is een 3-fase 3 x 16A aansluiting noodzakelijk. Heeft u laatstgenoemde niet? Geen zorgen: onze monteurs kunnen uw elektrische installatie probleemloos uitbreiden.

mg zs ev lader

 

Laadpaal of wandlader?

Hét grote verschil tussen een laadpaal en wandlader is de wijze van montage. Een laadpaal wordt, zoals de naam suggereert, op een paal geplaatst, terwijl een wandlader tegen een muur wordt geplaatst. Een wandlader is ideaal als u uw MG ZS EV in de garage, onder de carport of vlakbij uw huis wilt opladen. Een laadpaal is vaak wat flexibeler en biedt uitkomst als er geen enkele muur in de buurt van de beoogde laadplek is. Twijfelt u? Een tip: beeld u zich in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Vaak blijkt hieruit al welk type laadstation het handigste is.

 

Geen zorgen over de installatie

Wij regelen de hele installatie voor u. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur regelt de hele installatie van A t/m Z. Tenminste, als u voor ons installatiepakket kiest. Dit raden wij wel aan, aangezien de installatie van uw nieuwe lader nogal wat technische knowhow vereist – helemaal als ook uw stoppenkast moet worden aangepast.

 

Wat is de laadtijd van de MG ZS EV?

De exacte laadtijd van de MG ZS EV hangt af van talloze interne en externe factoren. Denk hierbij aan de maximale accucapaciteit, het AC-laadvermogen, de staat en leeftijd van de accu, de staat van uw elektrische installatie, de omgevingstemperatuur en nog veel meer. Dit alles maakt het redelijk lastig om de exacte laadtijd te berekenen.

 

Zelf berekenen?

Gelukkig is er handige, eenvoudige vuistregel waarmee u toch een goed idee krijgt van de te verwachten laadtijd. Deze rekensom ziet er als volgt uit:

Accucapaciteit / AC-laadvermogen / Energieverlies = Laadtijd in uren

Vullen we de gegevens van beide uitvoeringen van de MG ZS EV in deze formule in, dan krijgen we de volgende laadtijden:

Standard Range: 48 kWh / 6,6 kW / 0,85 = 8,56 uur = 8 uur en 34 minuten

Long Range: 68,3 kWh / 11 kW / 0,85 = 7,3 uur = 7 uur en 18 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw lader van dat van uw MG ZS EV? Gebruik in dat geval de laagste waarde van de twee.  

 

Ook geschikt voor zakelijke rijders

In principe zijn alle laders in ons assortiment geschikt voor particulier én zakelijk gebruik. Daarnaast bestaat ons programma uit laders van verschillende merken, elk met zijn eigen unieke features en ideale toepassingen. Dit betekent dat wij iedereen een passende laadoplossing kunnen aanbieden.

Een toekomstbestendige lader voor uw MG ZS EV

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze voor een laadpaal/wandlader voor uw MG ZS EV? Misschien vervangt u uw ZS EV op den duur wel door een model met meer AC-laadvermogen. Of schaft u naast uw huidige MG nóg een elektrische auto aan. Dan zou het wel zo handig zijn als u uw huidige laadpaal nog steeds zou kunnen gebruiken. Daarom kan het allesbehalve kwaad om dergelijke zaken nu alvast mee te nemen in uw keuze.

U weet inmiddels over hoeveel laadvermogen uw lader moet beschikken en of u een laadpaal of wandlader nodig heeft. Helaas bent u er dan nog niet. Er zijn nog een aantal andere zaken waarmee u rekening dient te houden. Door dit te doen weet u zeker dat u de perfecte lader voor uw MG ZS EV vindt.

 

Hoe vind ik de perfecte lader voor mij ZS EV?

1.     Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een vaste en een losse laadkabel. Vergeleken met een losse laadkabel is een vaste laadkabel een stuk praktischer in gebruik. Deze hoeft u immers niet telkens op te bergen en tevoorschijn te halen. Er is helaas ook een keerzijde. Laadstations met een vaste laadkabel zijn namelijk een stuk kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor een publieke omgeving.

2.     Aantal sockets (laadaansluitingen)

Naast laders met een enkele laadaansluiting (socket) zijn er ook modellen met een dubbele laadaansluiting. Deze zijn ideaal als u – nu óf in de toekomst – meerdere EV’s tegelijk wilt opladen, bijvoorbeeld omdat u zelf meerdere EV’s heeft of als u de lader deelt met de buren.

3.     Online lader

Online laders – laders met een internetverbinding – worden steeds populairder. Geen verrassing, aangezien ze dankzij de internetverbinding beschikken over tal van handige functies die het laden gemakkelijker, duurzamer, efficiënter én voordeliger maken. Hieronder een aantal voorbeelden van dergelijke slimme functies:

4.     Dynamic Load Balancing

De Dynamic Load Balancing-functie voorkomt dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Zodra overbelasting dreigt, bijvoorbeeld omdat de lader tegelijk met andere grote stroomverbruikers is ingeschakeld, schroeft de functie het laadvermogen automatisch terug. Dit zorgt wellicht voor een ietwat langere laadtijd, maar voorkomt ook een hoop ellende.

5.     Backoffice

Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie omtrent het laadproces. Denk hierbij aan de laadkosten, het energieverlies en nog veel meer. Dergelijke info is essentieel als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

6.     Autorisatie

Wilt u zeker weten dat onbevoegden geen gebruik kunnen maken van uw lader? Dan raden wij een laadstation met een autorisatie-functie aan. Hiermee bepaalt u zelf wie wel en wie geen gebruik mag en kan maken van uw lader. Autorisatie-functies zijn er in verschillende soorten en maten, van RFID-lezers voor laadpassen en laaddruppels tot handige applicaties voor op de smartphone.

 

Een laadpaal voor uw MG ZS EV bij Laaddirect

Zoekt u een laadpaal of andere type lader voor uw MG ZS EV? Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing. Van high end, top of the bill laders met alle gewenste functies tot voordelige, basic laders – bij ons vindt u het allemaal. Al onze laders zijn geschikt voor zakelijk én particulier gebruik en kunnen als laadpaal of wandlader worden geïnstalleerd. En die installatie regelen wij ook nog eens voor u, zelfs als uw elektrische installatie nog moet worden uitgebreid.

Heeft u nog vragen over het vinden van de perfecte lader voor uw MG ZS EV? Of over iets anders met betrekking tot de laadoplossing voor uw MG? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.