Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mini Cooper E en SE

De beste laadoplossingen voor uw Mini Cooper E/SE

Laadpaal advies over uw Mini Cooper E/SE ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Mini Cooper E en SE

Laaddirect is de plek waar u moet zijn voor een eersteklas laadpaal of wandlader voor uw elektrische Mini Cooper. Ons assortiment bevat een breed scala aan oplaadsystemen – zowel laadpalen als wandladers – afkomstig van toonaangevende merken als Alfen, EVBox, Ratio, Wallbox en Zaptec.

Deze oplaadoplossingen zijn vrijwel allemaal geschikt voor zowel zakelijk gebruik als voor thuis. We bieden natuurlijk ook diverse laadpalen en wandladers aan speciaal voor de elektrische Mini Cooper E/SE, uitgerust met voldoende laadcapaciteit, de passende laadconnector en alle vereiste functionaliteiten. Zorgen over installatie? Wij kunnen dat ook voor u in orde maken, als u dat wenst.

Mini Cooper E en SE laadpaal
 
 

Wat is de beste laadoplossing voor uw elektrische Mini Cooper?

Zoals gezegd is de elektrische Mini Cooper verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Het standaardmodel is de Mini Cooper E, en voor de mensen die waarde hechten aan een nog sportievere auto met nog meer aansprekende prestaties is er de Mini Cooper SE. Ze beschikken over een accupakket van respectievelijk 37 en 49 kWh  en hebben een laadsnelheid van 11 kW.

Uitvoering

Accu

AC-laadsnelheid

Aansluiting

Mini E

37 kWh

11 kW

Type 2

Mini SE

49 kWh

11 kW

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De juiste laadpaal voor de Mini Cooper E

Er bestaan veel laadpalen en wandladers voor uw EV, maar welke heeft u nou nodig voor de Mini Cooper E en SE? Het belangrijkste is de AC-laadsnelheid, die 11 kW bedraagt. Uw laadstation moet dan ook een AC-laadsnelheid van 11 kW of meer kunnen bieden. Verder heeft de elektrische Mini Cooper een aansluiting van het Type 2, en dus heeft u ook dat nodig bij uw laadstation.

 

Laaddirect voor een lader voor de Mini Cooper E en SE

De elektrische Mini Cooper E (en SE) behoren tot de nieuwste generatie van deze populaire hatchback met het bekende, iconische uiterlijk. Waar de eerste elektrische Mini Electric nog een ‘geëlektrificeerde’ versie van een normale Mini was, zijn de Mini Cooper E/SE van het begin af aan als elektrische auto ontworpen. Dat betekent dat ze de voordelen van hun elektrische aandrijving nog beter benutten.

Terwijl de Mini Cooper E een bescheiden 37 kWh accupakket heeft, beschikt de Mini Cooper SE zelfs over een 49 kWh accupakket. Met een actieradius van ruim 300 kilometer is die dan ook veel beter geschikt om lange afstanden mee te rijden dan met de ruim 200 kilometer die de normale Mini Cooper E biedt, welke wat dat betreft ook vooral voor gebruik in de stad geschikt is.

Maar ongeacht de uitvoering die u kiest, de gestelde actieradius van de elektrische Mini Cooper wordt alleen gehaald als de accu volledig opgeladen is. Aan de normale laadpaal kan dat opladen met een snelheid van 11 kW en daarvoor heeft Laaddirect uiteraard passende laadoplossingen.

 

Welk laadstation is beter: laadpaal of wandlader?

Op zich maakt dat niet zo veel uit, want ze zijn technisch hetzelfde. Het verschil ligt in de installatie en dan met name de plek van het installeren. Zoals de naam suggereert, moet een wandlader gevestigd worden aan een muur, terwijl een laadpaal los geplaatst kan worden en er ondergronds een kabel heen zal lopen. Het hangt dus geheel af van uw situatie: laadt u de auto op naast een muur (denk aan een carport), dan is een wandlader geschikt. Zo nee, dan kunt u beter voor de laadpaal kiezen. Als u hier meer over wilt weten, dan kunt u contact opnemen met ons.

 

Wij regelen ook de installatie voor u

Het monteren van een laadoplossing is een behoorlijk technische klus en wij bieden daarom hulp. Met het installatiepakket, komt er een vertrouwde monteur langs om u het leven makkelijker te maken door het laadstation te installeren. Dan weet u in ieder geval dat uw laadstation straks werkt.

 

De oplaadtijd van de Mini Cooper E/SE berekenen

Om de laadtijd van uw Mini Cooper E of Mini Cooper SE uit te rekenen, hanteert u de volgende formule:

Laadtijd = Accupakket (in kWh) / AC-laadsnelheid (in kW) / 0,85

De 0,85 representeert het energieverlies tijdens het laden, wat ongeveer 15% bedraagt. Als u de gegevens invult van de twee uitvoeringen, dan krijgt u de volgende uitkomsten:

Mini Cooper E: (37 kW / 11 kW) / 0,85 = 3,95  = 3 uur en 57 minuten

Mini Cooper SE: (49 kW / 22 kW) / 0,85 = 5,24 = 5 uur en 14 minuten

Als er een verschil is tussen de AC-laadsnelheden van uw laadstation en uw Mini Cooper, gebruik voor uw berekening dan de laagste waarde van de twee.

Kanttekeningen

Ondanks dat de formule een redelijk goed beeld geeft, is het niet helemaal accuraat omdat externe factoren van de partij zijn. Denk zo aan de omgevingstemperatuur en de staat van de lader.

Laadstation voor zakelijk gebruik

Heeft u oren naar het zakelijk opladen van uw Mini Cooper? Ook daar geven wij gehoor aan. Onze laders zijn namelijk geschikt voor allerlei plekken, of het nou thuis, op werk of elders is, wij hebben wat u zoekt. Er bestaan zelfs functies zoals een backoffice die specifiek voor zakelijk gebruik handig zijn, omdat het laat zien wie welke kosten maakt.

 

Toekomstbestendige laadoplossing voor de Mini Cooper

Goede laadstations zijn niet goedkoop en dus is het slim om bij het aankopen van een passend laadstation alvast te kijken naar de toekomst. Het is zonde om nu een laadpaal te kopen voor de Mini Cooper als u over een jaar of twee naar een andere EV overstapt met een hogere AC-laadsnelheid. Bedenk dus goed of u een andere auto neemt in de toekomst, wat voor specificaties daarbij horen, en ook of u wellicht een tweede auto wil kunnen opladen.

 

Koopgids: dé laadoplossing voor de Mini Cooper E/SE

Meer dan de AC-laadsnelheid, aansluitingstype en type laadstation (wandlader en laadpaal) tellen bij het kiezen van een laadoplossing. Hier hebben wij een overzicht gemaakt met andere handigheden en factoren:

1: Sockets

Zoals eerder aangegeven, heeft u wellicht meerdere EV’s die u (tegelijkertijd) op wilt laden. Als dat het geval is, dan zoekt u een laadstation met meerdere sockets. Houdt u het bij één auto? Dan is een lader met één socket genoeg.

2: Slimme lader met backoffice

Er zijn zogenaamde ‘slimme’ laders die met een internetverbinding komen. Hier komen vaak fijne functies bij kijken, zoals een backoffice app of website waar u gegevens kan vinden over het laadproces. Stroomverbruik wordt hier onder anderen aangegeven, maar ook de kosten, die u weer kan verrekenen met andere gebruikers in geval van toepassing.

3: Autorisatie

Is uw laadstation bedoeld voor privégebruik? Als het antwoord daarop positief is, dan is een autorisatiefunctie essentieel. U zet de laadfunctie op die manier achter slot en grendel en met de RFID-lezer, Plug & Charge of app kunt u dan uw auto op laden terwijl onbevoegden dat niet kunnen. Zo draait u niet op voor de laadkosten van anderen. 

4: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een veiligheidsfunctie op de lader die u ervan behoedt dat de elektrische installatie overbelast raakt. Mocht dat namelijk dreigen, wat zeker niet ondenkbaar is wanneer er grootverbruikende apparaten aanstaan, dan zorgt Dynamic Load Balancing ervoor dat er minder stroom gaat naar het opladen. Zo blijft de elektriciteit werken en staat u niet de volgende ochtend te laat op uw werk omdat de digitale wekker even geen stroom kreeg. 

 

De beste laadoplossingen voor de Mini Cooper E en SE bij Laaddirect

Als u dus op zoek bent naar een laadpaal of wandlader voor uw elektrische Mini Cooper E/SE, dan kunt u in ons assortiment ongetwijfeld een goede oplossing vinden, ongeacht of het voor zakelijk gebruik is, of voor thuis. Daarbij komt ook nog eens de hoogstaande service van onze adviseurs en monteurs. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, wij helpen u graag.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.