Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nio ES7

De beste laadoplossingen voor uw Nio ES7

Laadpaal advies over uw Nio ES7 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Nio ES7

Uw Nio ES7 kan niet zonder geschikte laadpaal of wandlader. Anders bent u immers compleet afhankelijk van publieke laadpunten. Daarom biedt Laaddirect u topkwaliteit laadoplossingen van gerenommeerde merken, passend aankoopadvies en nog veel meer.

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor laadpalen en wandladers voor de Nio ES7. Ons programma omvat namelijk uiteenlopende laadstations voor zowel zakelijk als particulier gebruik die als laadpaal of wandlader kunnen worden geplaatst en die over voldoende laadvermogen beschikken.

Laadpaal NIO ES7

 

Laadpaal voor de Nio ES7

De Nio ES7 is een grote, zware elektrische aangedreven SUV van Chinese makelij. De ES7 is verre van de eerste EV van het Chinese Nio, maar is wél een van de eerste Nio EV’s die ook in Europese verkrijgbaar is. Met zijn 150 kWh grote accupakket heeft de ES7 een van de grootste accupakketten op de markt. Dankzij dit forse accupakket heeft de ES7 een bijzonder grote actieradius. Verder kenmerkt de ES7 zich door zijn ruimte, veelzijdigheid en het feit dat hij ook behoorlijk grote aanhangers en caravans mag trekken.

 

Welke laadstation kiezen?

Nio levert de ES7 vooralsnog met drie verschillende accupakketten. De ES7 Standard Range heeft een 75 kWh accupakket, de Long Range een 100 kWh accu en de zwaarste variant heeft het eerder genoemde 150 kWh grote accupakket. Laatstgenoemde levert een actieradius van zo’n 850 kilometer (volgens de vrij optimistische Chinese normen) op. Zoals we van Nio gewend zijn kan de accu binnen luttele seconden omgewisseld worden bij een Nio Swapping Station, maar de accu ‘ouderwets’ opladen kan ook. De hoeveelheid swappings stations in Europa is op het moment van schrijven ook nog heel beperkt. De laadsnelheid van elke configuratie van de Nio ES7 is gelijk, namelijk 11 kW. Dit heeft daarom geen invloed op uw keuze voor een lader.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Nio ES7 Standard

Range

75 kWh 11 kW Type 2
Nio ES7 Long

Range

100 kWh 11 kW Type 2
Nio ES7 Extended

Range

150 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let op: niet elke lader is geschikt voor de Nio ES7

Het is van essentieel belang dat u een geschikte lader kiest voor uw Nio ES7. In hoeverre geschikt is hangt vooral af van het AC-laadvermogen. Om de laadcapaciteit van de ES7, 11 kW, ten volle te benutten heeft u immers een lader nodig met minstens even veel laadvermogen. Een 11 kW-laadstation vereist op zijn beurt een passende elektrische aansluiting, namelijk een 3-fase 3 X 16A aansluiting. Gelukkig vindt u in ons programma meerdere modellen met minstens 11 kW aan AC-laadcapaciteit en kunnen onze monteurs u helpen met het aanbrengen van een passende elektrische aansluiting.

 

Laadpaal of wandlader?

U heeft keuze uit twee types laadstation: een laadpaal en een wandlader. Welke voor u geschikt is hangt af van uw specifieke situatie en waar u uw Nio ES7 wil opladen. Een wandlader komt het beste tot zijn recht onder de carport, in de garage of elders in de buurt van een muur, terwijl een laadpaal doorgaans uitkomst biedt op andere plekken. Twijfelt u? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies.

 

Wij regelen de installatie van uw laadpaal

Over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken – die regelen wij. Kiest u voor ons installatiepakket, dan komt een bij ons aangesloten monteur uw nieuwe laadstations plaatsen en aansluiten. Dat is wel zo makkelijk.

 

Wat is de laadtijd van de Nio ES7?

Benieuwd naar de laadtijd van de Nio ES7? Deze rekent u eenvoudig uit aan de hand van de volgende rekensom:

  1. Deel de accucapaciteit van de Nio ES7 door het AC-laadvermogen
  2. Deel de uitkomst hiervan door 0.85
  3. Vergeet niet om het geheel om te rekenen naar uren en minuten

Voor de verschillende varianten van de Nio ES7 levert dit de volgende laadtijden op:

ES7 Standard Range: ( 75 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,02 = 8 uur en 1 minuut

ES7 Long Range: ( 100 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 10,70 = 10 uur en 42 minuten

ES7 Extended Range: ( 150 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 16,04 = 16 uur en 2 minuten

Bovenstaande berekeningen zijn slecht indicatief. In de praktijk kan de laadtijd hoger of lager uitvallen als gevolg van externe factoren.

 

Laadpalen voor particulier en zakelijk gebruik

Rijdt u uw Nio ES7 zakelijk? In principe zijn al onze laders geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Sommige van de modellen van ons aanbod lenen zich wel bij uitstek voor specifieke toepassingen. Zo hebben we laadpalen met tal van features en een dubbele laadaansluiting – deze zijn ideaal voor zakelijk gebruik.

Toekomstbestendige laadoplossing

Het kopen van een laadpaal voor uw Nio ES7 is een lange termijn investering. Daarom doet u er verstandig aan alvast rekening te houden met de toekomst, bijvoorbeeld door een exemplaar met wat extra AC-laadvermogen of een extra socket te kiezen.

 

Koopgids: zo vindt u snel en gemakkelijk de geschikte laadoplossing voor de Nio ES7

Het vinden van een geschikte laadpaal is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zetten wij de belangrijkste zaken, naast het benodigde laadvermogen en de keuze tussen een laadpaal en een wandlader, voor u op een rij:

1: Laadaansluitingen (sockets)

Naast laadstations met een enkele laadaansluiting zijn er ook modellen met een dubbele socket. Hiermee kunt u twee EV’s tegelijk opladen. Dit is ideaal als u zelf meerdere EV’s heeft, als u de lader op de zaak heeft staan of als u het laadstation met anderen deelt.

2: Laadkabel

U heeft keuze uit vaste en losse laadkabels. Vaste laadkabels zijn gemakkelijker in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder. Daarom raden wij laadoplossingen met vaste laadkabels alleen aan voor gebruik op eigen terrein.

3: Online lader met backoffice

Steeds meer laders worden uitgerust met een internetverbinding en een backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces. Dit biedt uitkomst als u de laadkosten wil verrekenen met anderen.

4: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een functie die voorkomt dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Zodra overbelasting dreigt grijpt de functie in en worden doorslaande stoppen of schade voorkomen.

5: Autorisatie

Wilt u niet dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken? Kies dan voor een laadpaal of wandlader met een autorisatiefunctie. Hiermee bepaalt u zelf wie er gebruik kan maken van uw laadpunt.

 

Nio ES7 lader kopen bij Laaddirect?

Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor de laadpaal voor uw Nio ES7. Bij ons kunt u terecht voor A-merk laadpalen en wandladers, vrijblijvend advies en de installatie van uw nieuwe laadstation. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.