Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nio ET5

De beste laadoplossingen voor uw Nio ET5

Laadpaal advies over uw Nio ET5 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Nio ET5

Op zoek naar een laadpaal of andere type lader voor de Nio ET5? Bij Laaddirect vindt u zonder twijfel een geschikt model. Ons aanbod bestaat namelijk uitsluitend uit topmerk laadoplossingen die als laadpaal én wandlader geplaatst en gebruikt kunnen worden. Bovendien zijn nagenoeg alle laders in ons aanbod geschikt voor particulier en zakelijk gebruik.

Ontdek ons aanbod en kies uit een van onze laadpalen en wandladers voor de Nio ET5. Geschikte lader gevonden? Wij regelen ook de installatie voor u en, wanneer nodig, ook de uitbreiding van uw stoppenkast.

 

Laadpaal voor de Nio ET5

De Nio ET5 is een compact vormgegeven, elektrisch aangedreven sedan die ergens wel wat weg heeft van de Tesla Model 3. De ET5 biedt ruimte aan vijf personen, is vierwiel aangedreven en wordt vooralsnog uitsluitend geleverd met een 75 kWh accupakket, goed voor een actieradius van circa 450 kilometer. Om dit bereik te halen moet de accu natuurlijk wel volledig opgeladen zijn. Opladen doet u het beste met uw eigen lader thuis of op de zaak – zo bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten en bent u op den duur voordeliger uit.

 

Accu Nio ET5

Overigens kan de accu van de ET5 gemakkelijk ‘gewisseld’ worden voor een vol exemplaar bij een van Nio’s Power Swap Stations. Dergelijke stations zijn in Nederland echter nog niet aanwezig. Nio is nog bezig met het opbouwen van de benodigde infrastructuur.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Nio levert de ‘ET5’ momenteel in één uitvoering. In deze uitvoering beschikt de ET5 over een 75 kWh accupakket, 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2-laadaansluiting. In de toekomst zal Nio de ET5 ook met grotere accupakketten aanbieden (100 kWh en zelfs 150 kWh), maar wanneer precies is vooralsnog onduidelijk.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Nio ET5 Standard Range 75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoeveel laadvermogen moet de lader voor de ET5 hebben?

De Nio ET5 heeft een 3-fase boordlader met een AC-laadcapaciteit van 11 kW. Om dit vermogen ten volle te benutten heeft u dus een lader nodig met minimaal evenveel laadcapaciteit. Zo’n lader vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting. Heeft u deze niet? In dat geval kijken wij of uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

laadpaal nio et5

 

Kiezen tussen een laadpaal en een wandlader

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader, veel mensen maken het onnodig ingewikkeld. Welke u moet hebben hangt af van waar u uw Nio ET5 wil parkeren en opladen. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld onder de carport of in de garage? Dan biedt een wandlader waarschijnlijk uitkomst. Komt uw ET5 verder van uw huis te staan, dan is een flexibelere laadpaal de betere keuze. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Laaddirect installatiepakket

Heeft u twee linkerhanden? In dat geval regelen wij de installatie. Kies voor ons installatiepakket en een van onze monteurs regelt de installatie van uw nieuwe laadstation tot in de puntjes. Ook een eventuele uitbreiding van uw stoppenkast neemt hij of zij op zich.

 

Hoe lang duurt het om de ET5 volledig op te laden?

De exacte laadtijd van uw ET5 is afhankelijk van tal van factoren. Denk hierbij aan de laad- en accucapaciteit, de omgevingstemperatuur, de staat van de elektrische aansluiting, noem maar op. Toch is er makkelijke manier waarop u een aardig krijgt, namelijk aan de hand van de volgende rekensom:

Laadtijd = ( accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

Vullen we de specificaties van de Nio ET5 in deze som in, dan komen we op de volgende laadtijd:

Laadtijd Nio ET5 = ( 75 kWh / 11 kW ) 0,85 = 8,02 uur = 8 uur en 1 minuut

Niet perfect

Is het laadvermogen van uw lader anders dan die van uw ET5? Gebruik dan de laagste waarde van de twee. Vergeet daarnaast niet dat deze berekening slechts een schatting is en dat de werkelijke laadtijd hoger of lager kan uitvallen.

De Nio ET5 zakelijk opladen

In principe zijn alle laders in ons programma geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of elders. Wel is het zo dat sommige modellen zich beter lenen voor gebruik thuis of op de zaak. Dit hangt o.a. af van het aantal laadaansluitingen en de functies waarmee de lader is uitgerust.

 

Toekomstbestendig laadstation voor uw EV

Wij adviseren altijd rekening te houden met uw plannen voor de toekomst wat betreft uw EV’s. Misschien vervangt u uw Nio ET5 wel door een model met meer laadcapaciteit, of koopt u nóg een EV. Door dergelijke zaken nu alvast mee te nemen in uw keuze bespaart u zichzelf een hoop tijd, gedoe en geld .

 

“Hoe vind ik een geschikte lader voor mijn Nio ET5?”

Natuurlijk wilt u een geschikte laadoplossing vinden voor uw Nio ET5. We zetten de belangrijkste overwegingen op een rij:

1: Type laadkabel

Naast laders met een ‘standaard’ losse laadkabel zijn er ook modellen met een vaste laadkabel. Een laadstation met een vaste kabel is gemakkelijk in gebruik, maar ook kwetsbaarder en dus minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

2: Enkele vs. dubbele socket

Wilt u meerdere elektrische voertuigen tegelijk opladen? Dan biedt een lader met een dubbele laadaansluiting, ook wel een dubbele socket genoemd, uitkomst. Dit is bijvoorbeeld ideaal als u de lader deelt met buurtbewoners of als de lader op de zaak komt te staan.

3: Slimme lader met handige functies – backoffice, kWh-meter, Load Balancing & autorisatie

Een lader met een internetverbinding noemen we ook wel een online lader. Fabrikanten rusten online laders uit met allerlei handige functies, zoals een backoffice, kWh-meter, Dynamic Load Balancing en autorisatie.

Met een backoffice, helemaal in combinatie met een kWh-meter, krijgt u meer inzicht in de informatiestromen rondom het laadproces en kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk de laadkosten met uw medegebruikers verrekenen. Dynamic Load Balancing en autorisatie zijn er met name voor de veiligheid: Load Balancing voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie, terwijl een autorisatie-functie voorkomt dat onbevoegden uw laadstation kunnen gebruiken.

 

Nio ET5 laadpaal of wandlader kopen bij Laaddirect

Nio ET5 laadoplossing kopen? Dat doet u bij Laaddirect! Ontdek ons aanbod van A-merk laadpalen en wandladers voor de Nio ET5, selecteer de voor u meest geschikte laadpaal samen en plaats uw bestelling. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.