Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nissan Townstar

De beste laadoplossingen voor uw Nissan Townstar

Laadpaal advies over uw Nissan Townstar ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Nissan Townstar

Voor een laadpaal of wandlader voor uw elektrische Nissan Townstar is Laaddirect dé aangewezen leverancier.  Ons aanbod bestaat uit topmerk laadoplossingen van EVBox, Webasto, Wallbox en Alfen die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruikt.

Wij hebben diverse laadpalen en wandladers in het programma, waaronder ook diverse wandladers en laadpalen voor de Nissan Townstar. In principe kunnen al onze laders als laadpaal of wandlader gebruikt worden. Wij nemen de installatie zelf uiteraard ook graag voor u uit handen, als u dat wilt.

 

Laadpaal voor de Nissan Townstar

De Nissan Townstar is een nieuwe, op de Renault Kangoo gebaseerde, compacte bestelwagen die in Nederland uitsluitend als elektrische auto verkrijgbaar is. Vergeleken met de Kangoo beschikt de Townstar over meer vermogen, een meer uitgesproken exterieur en andere opties. Vanwege zijn compacte vormgeving in combinatie met zijn laadruimte is de elektrische Townstar bij uitstek geschikt voor zakelijke toepassingen in de stad. Dankzij de 45 kWh-accu haalt u gemakkelijk het eind van de dag, mits u deze eerst volledig opgeladen heeft. Dit is waar een A-merk laadoplossing uitkomst biedt.

De beste laadpaal kiezen

Vooralsnog is de Nissan Townstar verkrijgbaar in slechts een enkele uitvoering. Dat maakt het kiezen van een laadpaal voor de Nissan Townstar relatief eenvoudig. In deze uitvoering is de Townstar uitgerust met een 45 kWh-accupakket, een efficiënte 90 kW-elektromotor, 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2-laadaansluiting. Daarnaast biedt Nissan een optionele boordlader met een AC-laadcapaciteit van 22 kW aan. Kiest u hiervoor? Dan moet u goed opletten, aangezien dit gevolgen kan hebben voor uw keuze voor een passende laadpaal of wandlader, en ook voor de benodigde elektriciteitsaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Nissan Townstar 45 kWh 11 / 22  kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpaal of wandlader voor de Nissan Townstar kiezen?

Niet elke lader is even geschikt voor de Townstar. Dit draait vooral om het benodigde AC-laadvermogen. Om het laadvermogen van de Townstar ten volle te benutten heeft u minimaal een lader met evenveel AC-laadcapaciteit nodig. De laadcapaciteit van uw laadstation heeft op zijn beurt gevolgen voor de benodigde elektrische aansluiting. Zo heeft u voor 11 kW minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting en voor 22 kW zelfs een 3-fase 3 X 32A aansluiting.

Nissan Townstar laadpaal of wandlader

 

De keuze tussen een laadpaal en wandlader

Velen staren zich blind op de keuze tussen een laadpaal en wandlader. Dit terwijl beide types laadstation nagenoeg identiek zijn. Het enige verschil zit in de wijze van montage: de één wordt op een paal geplaatst, de ander tegen de muur. In principe zijn al onze laders te monteren als een laadpaal én als een wandlader. Welke voor u geschikt is hangt af van de plek waar u uw Townstar wilt opladen. Een laadpaal is wat veelzijdiger omdat deze in principe overal geplaatst kan worden. Beeld u daarom in waar u uw Nissan Townstar wilt opladen en hoe de laadkabel in deze situatie zou komen te lopen. Hak op basis hiervan de knoop door. Komt u er niet uit? Schroom dan niet ons om vrijblijvend advies te vragen.

 

Ons installatiepakket

Bij de installatie van uw nieuwe laadstation komt van alles kijken. Doet u dit liever niet zelf? Kies dan voor ons installatiepakket. In dat geval komt een bij ons aangesloten monteur uw nieuwe laadpaal of wandlader monteren en installeren. Dat is wel zo makkelijk.

 

De laadtijd van de Nissan Townstar

Het vaststellen van de exacte laadtijd van de Townstar is, net zoals voor elke andere EV, nagenoeg onmogelijk. Het laadproces wordt immers beïnvloedt door uiteenlopende factoren. Denk hierbij niet alleen aan factoren als het laadvermogen en de maximale accucapaciteit, maar ook aan zaken zoals de omgevingstemperatuur, de staat van de accu en de staat van de elektrische aansluiting.

Zelf berekenen

Gelukkig is er een handige vuistregel waarmee u toch een aardig idee krijgt van de laadtijd. Dit is een eenvoudig rekensommetje dat u slechts enkele minuten kost.

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen / 0,85

Door de accucapaciteit te delen door het AC-laadvermogen per uur krijgt u vanzelf hoeveel uur er nodig is om de accu volledig op te laden. Vervolgens delen we dit door 0,85 – zo houden we ook rekening met het energieverlies.

Voor de Nissan Townstar met de standaard 11 kW-boordlader geeft dit ons een laadtijd van ongeveer 5 uur:

45 kWh / 11 kW / 0,85 = 4,81 uur

Heeft u gekozen voor de extra snelle 22 kW-boordlader? Dan is de laadtijd aanzienlijk korter:

45 kW / 22 kW / 0,85 = 2,4 uur

 

Uw Nissan op uw bedrijf opladen? Geen probleem!

De Townstar leent zich bij uitstek voor zakelijk toepassingen. Gelukkig zijn nagenoeg al onze lader geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of elders. Daarnaast is ons aanbod dusdanig uitgebreid dat wie iedereen een passende laadoplossingen kunnen aanbieden, wat uw wensen ook zijn.

Toekomstbestendige lader

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. De EV’s van de toekomst zullen over meer en meer laadcapaciteit beschikken. Daarom doet u er nu verstandig aan te kiezen voor een laadpaal of wandlader met wat extra AC-laadvermogen. Zo weet u zeker dat u in de toekomst ook nog profijt heeft van uw investering. Toekomstbestendigheid kan overigens ook gelden voor het aantal laadaansluitingen. Verwacht u in de toekomst nóg een elektrische auto aan te schaffen? Dan kan het allesbehalve kwaad om nu een laadpaal te kiezen met een dubbele laadaansluiting.

 

Zó vindt u de best passende laadoplossing voor uw elektrische Nissan Townstar

Het vinden van de perfecte lader is zo gemakkelijk nog niet. Daarom hebben we de belangrijkste zaken alvast voor u op een rijtje gezet:

Genoeg laadvermogen van essentieel belang

We noemde het eerder al, maar herhaling kan in dat geval geen kwaad: het is van vitaal belang dat uw lader over minimaal even veel laadvermogen beschikt als uw Townstar. Anders duurt het aanzienlijk langer om uw Townstar volledig op te laden en dat wilt u natuurlijk niet. Houd hierbij ook rekening met de implicaties met betrekking tot de benodigde elektrische aansluiting.

Aantal laadaansluitingen – één of twee?

U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting, ook wel socket genoemd. Een laadstation met een enkele socket is ideaal als u nu én in de toekomst slechts een elektrisch voertuig tegelijk wilt kunnen opladen. Wij raden een laadoplossing met een dubbele laadaansluiting aan als u nu of mogelijk in de toekomst meerdere voertuigen tegelijk wilt kunnen opladen.

Type laadkabel

Sommige laders zijn leverbaar met een losse óf een vaste laadkabel. Bij een lader met een losse laadkabel bergt u de laadkabel na het laden op in uw auto en haalt u deze tevoorschijn zodra u uw Townstar weer aan de lader wilt leggen. Bij een laadstations met een vaste laadkabel hoeft dit niet – iets wat tijd, ruimte en gedoe scheelt. Helaas zijn laders met een vaste kabel wel een stukje kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Laadstations met internetverbinding

Tegenwoordig zijn veel laders uitgerust met een internetverbinding. Hierdoor kunnen ze gebruikt worden in combinatie met allerlei handige applicaties, functies en dashboards die het laden nog efficiënter, zuiniger en voordeliger maken.

Backoffice & kWh-meter

Een backoffice is een voorbeeld van zo’n functie. Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie omtrent het laden. Denk hierbij aan de exacte laadtijd, het energieverlies, de efficiëntie, de laadkosten, noem maar op. Een backoffice is, samen met een kWh-meter, noodzakelijk als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

Dynamic Load Balancing

Wilt u zeker weten dat uw elektrische installatie niet overbelast raakt door de lader van uw Nissan Townstar? Selecteer dan een model met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die automatisch het laadvermogen reduceert wanneer overbelasting dreigt. Elk merk heeft zijn eigen naam voor Dynamic Load Balancing, dus let goed op.

Autorisatie-functie: handig of onnodig?

Een laadoplossing met autorisatie is ideaal als uw laadpunt zich in een publieke omgeving bevindt. Hiermee voorkomt u namelijk dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. Gebruikers moeten zich immers autoriseren. Dit gaat via een laadpas, laaddruppel of via een applicatie op de telefoon.

 

Een laadpaal voor de Nissan Townstar bij Laaddirect.nl kopen

Wilt u een laadpaal voor uw Nissan Townstar kopen? Of een wandlader? Wij hebben ook voor uw auto de geschikte laadoplossing in huis. U heeft bij ons de keus uit laadpalen en wandladers van bekende merken, welke leverbaar zijn in tal van uitvoeringen. Wij hebben dus ook een lader voor uw Nissan Townstar. Uiteraard kunnen we u ook helpen met het kiezen van de beste laadpaal of wandlader en de eventuele backoffice. Desgewenst zorgen wij er ook voor dat uw laadoplossing geheel gebruiksklaar wordt opgeleverd. Heeft u nog vragen, of wilt u meer informatie? Aarzelt u dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst en helpen u graag verder met het kiezen van een geschikte laadpaal voor uw Nissan.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.