Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Opel Movano-e

De beste laadoplossingen voor uw Opel Movano-e

Laadpaal advies over uw Opel Movano-e ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Opel Movano-e

Zoekt u een geschikte laadpaal of wandlader voor uw elektrische Opel Movano-e bestelwagen? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres! Ons programma bestaat uitsluitend uit A-merk laadoplossingen die als laadpaal én als wandlader geplaatst kunnen worden.

Daarnaast vindt u in ons aanbod diverse laadpalen en wandladers voor de Opel Movano-e. Deze beschikken over voldoende AC-laadvermogen, zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en hebben uiteraard ook de juiste laadaansluiting.

 

Laadpaal voor de Opel Movano-e

De Opel Movano-e is Opel’s eerste grote, 100% elektrisch aangedreven bestelwagen en daarmee het sluitstuk Opel’s vernieuwde bestelbus-programma. Vanwege zijn krachtige elektromotor (90 kW), slim geplaatste accupakket (37 of 70 kWh) en verschillende chassis-, lengte- en hoogtevarianten is de Movano-e geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zowel zakelijk als particulier. U doet er verstandig om ook een eigen lader voor uw Movavo-e aan te schaffen. Zo bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten en begint u de (werk)dag altijd met een volledig opgeladen accu.

De beste laadpaal kiezen – welke uitvoering heeft u?

Zoals reeds benadrukt is de Opel Movano-e verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen en varianten – haast te veel om allemaal op te noemen. Belangrijker voor uw keuze is het accupakket en de boordlader van de Movano-e. Wat betreft accupakket heeft u keuze uit twee opties: een lichter 37-kWh accupakket of een zware 70 kWh-accu. Daarnaast is elke uitvoering van de elektrische Movano uitgerust met een 22 kW-boordlader. Dit betekent dat het voor uw keuze voor een laadpaal of wandlader niet uitmaakt welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Opel Movano-e 37 37 kWh 22  kW Type 2
Opel Movano-e 70 70 kWh 22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpaal of wandlader voor de Opel Movano-e?

Niet elke lader is even geschikt voor uw Opel Movano-e. Dit ligt vooral aan het AC-laadvermogen. Om de AC-laadcapaciteit van de Movano-e, die maar liefst 22 kW bedraagt, volledig te benutten heeft u namelijk minimaal een laadstation met evenveel laadvermogen nodig. Dit vereist op zijn beurt een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit. In het geval van de Opel Movano-e is dit een 3-fase 3 x 32A aansluiting.  Als die aansluiting niet mogelijk is, kunt u als alternatief een 11 kW laadstation kiezen. Daarvoor volstaat een 3 x 16 A aansluiting.

Laadpaal opel movano-e

 

Laadpaal of wandlader

Ook heeft u keuze op het gebied van het type van de laadoplossing. Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen een laadpaal en een wandlader. Welk type voor u het meest geschikt is hangt af van de beoogde laadplek van uw Opel Movano-e. Is dit in de buurt van een muur, zoals onder de carport of in de garage? Dan biedt een wandlader waarschijnlijk uitkomst. Zo niet, dan is een laadpaal mogelijk de betere optie. Twijfelt u? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Laaddirect installatiepakket

Door voor ons installatiepakket te kiezen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de installatie van uw nieuwe lader. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur neemt al het werk uit handen en verzorgt de installatie tot in de puntjes.

 

Wat is de laadtijd van de Opel Movano-e?

Bent u benieuwd naar de exacte laadtijd van de Opel Movano-e? Helaas is dit nagenoeg onmogelijk om vast te stellen. Dit heeft te maken met de vele factoren die invloed hebben op het laadproces. Gelukkig is er wel een rekensom waarmee we een goed idee krijgen van de te verwachten laadtijd. Deze ziet er als volgt uit:

(Accucapaciteit / AC-laadvermogen) / 0,85 = laadtijd in uren

Voor de Opel Movano-e geeft dit ons de volgende laadtijden:

Laadtijd Movano-e 37: (37 kWh / 22 kW) / 0,85 = 1,97 uur = 1 uur en 58 minuten

Laadtijd Movano-e 70: (70 kWh / 22 kW) / 0,85 = 3,74 uur = 3 uur en 44 minuten

Kanttekeningen

Verschilt de laadtijd van uw Movano-e van die van uw lader? Gebruik in dat geval de laagste waarde van de twee. Houd daarnaast in het achterhoofd dat bovenstaande laadtijden slechts een schatting zijn en dat de daadwerkelijke laadtijd hoger of lager kan uitvallen.

 

Zakelijk opladen geen enkel probleem

Wilt u uw Opel Movano-e zakelijk opladen? Dat is geen probleem. Nagenoeg al onze laders zijn geschikt voor zakelijk gebruik. Daarnaast bestaat ons aanbod uit verschillende laders – elk met zijn eigen unieke eigenschappen en ideale toepassingen. Hierdoor kunnen wij iedereen een passende laadoplossing aanbieden.

Toekomstbestendige laadoplossing?

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze? Misschien koopt u op den duur nog een EV of vervangt u uw Movano-e door een model meer AC-laadcapaciteit. Dan zou het wel zo handig zijn als uw huidige laadpaal of wandlader nog steeds voldoet. Daarom raden wij iedereen aan hun toekomstplannen mee te nemen in hun keuze.

 

In 6 stappen de perfecte lader voor uw Movano-e

Bij het vinden van een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Opel Movano-e komen allerlei zaken kijken. Dit zijn…

1: Laadvermogen & elektrische aansluiting

Genoeg laadvermogen is essentieel. Wij hanteren altijd de volgende vuistregel: kies een lader die minimaal evenveel AC-laadvermogen heeft als uw EV. In het geval van de Movano-e is dat 22 kW. Een lager met zoveel vermogen vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 32A elektrische aansluiting.

2: Sockets

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Kies dan een model met een dubbele socket. Weet u zeker dat u hier zowel nu als in de toekomst geen behoefte heeft? In dat geval volstaat een lader met een enkele aansluiting.

3: Laadkabel

U heeft keuze uit een lader met een losse of vaste laadkabel. Eerstgenoemde is wat gemakkelijker in gebruik omdat de kabel niet in uw Movano-e opgeborgen hoeft te worden. Helaas zijn laders met een vaste kabel ook wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

4: Online lader met backoffice

Laders met een internetverbinding, ook wel online laders genoemd, zijn vaak uitgerust met handige functies die het laden nog gemakkelijker, efficiënter, veiliger en voordeliger maken. Neem bijvoorbeeld een backoffice. Dit is een functie waarmee u inzicht krijgt in alle informatie rondom het laadproces, van de laadkosten tot het energieverlies. Dergelijke info is niet alleen handig, maar in sommige gevallen zelfs cruciaal. Bijvoorbeeld als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen.

5: Load Balancing

Helaas komt het wel eens voor dat iemands elektrische installatie overbelast raakt door de lader. Dit kan gebeuren als de lader tegelijk is als andere grote stroomverbruikers. Gelukkig zijn veel laadoplossingen tegenwoordig uitgerust met Load Balancing, een functie die automatisch het laadvermogen reduceert als overbelasting dreigt.

6: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadpunt? Kies dan voor een lader met autorisatie. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge functie, RFID-lezer of smartphone app.

 

De perfecte laadpaal of wandlader kopen voor uw Movano-e? Dat kan bij Laaddirect!

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van de laadpaal of wandlader voor uw Opel Movano-e. In ons gevarieerde aanbod, bestaande uit A-merk laadpalen en wandladers geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik, vindt u ongetwijfeld een passend model. Daarnaast regelen wij ook de installatie voor u – dat is wel zo makkelijk. Heeft u nog vragen? Neem in dat geval contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.