Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-308 SW

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-308

Laadpaal advies over uw Peugeot e-308 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-308 SW

In de markt voor een A-merk laadpaal of wandlader voor de Peugeot e-308 SW? Ontdek het assortiment van Laaddirect! Hier vindt u ongetwijfeld een passend laadstation, ongeacht of u een moderne ‘online’ laadpaal met een backoffice of een simpeler ‘offline’ wandlader zoekt.

In ons assortiment vindt u meerdere laadpalen en wandladers voor de Peugeot e-308 SW. Deze hebben voldoende laadcapaciteit, de passende laadaansluiting en verscheidene handige functies. Daarnaast regelen wij ook de installatie.

 

Laadpaal voor de Peugeot e-308 Stationwagen

De Peugeot e-308 SW, kort voor ‘Stationwagen’, is de verlengde variant van de eveneens elektrisch aangedreven Peugeot e-38 hatchback. Vanwege zijn carrosserievorm en extra ruimte is de e-308 SW meer geschikt voor gezinnen en lange reizen. Qua aandrijflijn, accupakket en boordlader is de ‘SW’ echter nagenoeg identiek aan zijn hatchback-broertje. Evenals bij de ‘normale’ e-308 komt de Peugeot e-308 SW het beste tot zijn recht als u deze combineert met een eigen lader. Hiermee bent u niet meer afhankelijk van publieke laadpunten en bent u op den duur goedkoper uit.

 

Welk laadstation kiezen?

Peugeot levert de e-308 SW in slechts een enkele uitvoering. Deze uitvoering heeft een bescheiden 54 kWh-accupakket, goed voor een actieradius van 300 kilometer, een 11 kW boordlader en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Peugeot e-308 SW 54 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoeveel AC-laadvermogen nodig voor de Peugeot e-308 SW?

Natuurlijk wilt u uw Peugeot e-308 SW zo snel mogelijk opladen. Hiervoor heeft u een lader nodig met minstens evenveel AC-laadvermogen als de EV zelf. Dat is in dat geval 11 kW. Een 11 kW laadstation vereist op zijn beurt een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting. Heeft u deze niet, dan gaat dit ten koste van de laadsnelheid. Is dit bij uw het geval? Wij kijken graag of uitbreiding van uw elektrische installatie mogelijk is.

Peugeot e-308 Stationwagon laadpaal

 

Type lader

We maken onderscheid tussen twee ‘types’ laders, namelijk laadpalen en wandladers. Bij een laadpaal wordt de daadwerkelijke lader op een losstaande paal geplaatst en bij een wandlader tegen de muur. Welke voor u en uw e-308 SW geschikt is hangt af van de beoogde parkeerplek. Vaak wijst dit zichzelf. Zo is een wandlader waarschijnlijk de beste keuze als u uw EV dicht bij uw huis, bijvoorbeeld in de garage of onder de carport, oplaadt. In veel andere gevallen biedt een laadpaal uitkomst. Twijfelt u? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Wij regelen de installatie

Over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken. Kies simpelweg voor ons installatiepakket, dan regelen wij de installatie van A t/m Z. Dat is wel zo’n fijn idee.

 

Zelf de laadtijd van de Peugeot e-308 SW berekenen

Benieuwd naar de laadtijd van uw Peugeot e-308 SW? De exacte laadtijd achterhalen is helaas niet zo makkelijk als de meesten denken. De laadtijd hangt namelijk af van talloze factoren, zoals de accucapaciteit, laadcapaciteit, omgevingstemperatuur, noem maar op.  Gelukkig is er een manier om toch een aardig idee te krijgen van de laadtijd.

Deze werkt als volgt. Eerst deelt u de accucapaciteit van uw e-308 SW (51 kWh) door het AC-laadvermogen (11 kW). De uitkomst hiervan (4,64) deelt u vervolgens door 0,85. Dit geeft ons een laadtijd van 5,45 uur, ofwel 5 uur en 27 minuten.

Laadtijd Peugeot e-308 SW = ( 51 kWh / 11 kW) / 0,85 = 5,45 = 5 uur en 27 minuten

 

Geschikt voor particulier en zakelijk gebruik

Al onze laders zijn geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of ergens anders. Wel is het zo dat specifieke laders uit ons aanbod zich beter lenen voor zakelijk gebruik dan anderen. Dit zijn vaak de duurdere, moderne ‘online’ modellen die uitgerust met een dubbele laadaansluiting, talloze features en functies en een vaste laadkabel.

 

Toekomstbestendig?

Een laadpaal of wallbox is een lange termijn investering die – als het goed is – zichzelf terugbetaalt. Hiervoor is het essentieel dat u ook rekening houdt met in hoeverre de lader die u op het oog heeft toekomstbestendig is.

Hierbij speelt uw toekomstige elektrische wagenpark een cruciale rol. Misschien vervangt u uw Peugeot e-308 SW over een jaar wel door een model met meer laadcapaciteit, of schaft u tweede EV aan. In beide gevallen kan het zo zijn dat uw huidige laadpaal niet meer voldoet. Dit is gelukkig te voorkomen door uw toekomstplannen in uw keuze voor een laadoplossing mee te nemen.

 

Hoe vind ik de best passende lader voor de Peugeot e-308 SW?

Bij het vinden van een geschikte laadoplossing voor uw Peugeot e-308 SW komen een hoop zaken kijken. We zetten een aantal belangrijke overwegingen voor u op een rij:

1: Sockets

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Kies dan voor een model met een dubbele socket. Zo niet, dan volstaat een exemplaar met een enkele laadaansluiting. Houd bij deze keuze ook rekening met uw toekomstplannen.

2: Laadkabel

Laadkabels zijn verkrijgbaar in twee ‘smaken’: los of vast. Een losse laadkabel bergt u op in uw SW, terwijl de vaste kabel, zoals de naam al suggereert, aan de lader bevestigd zit. Hierdoor is de vaste laadkabel handiger, maar helaas ook kwetsbaarder.

3: Online lader

Online laders zijn laadoplossingen met een internetverbinding. Dankzij deze internetverbinding zijn fabrikanten in staat ze uit rusten met allerlei handige functies en programma’s. Denk hierbij aan een backoffice, Load Balancing en/of autorisatie.

4: Backoffice & kWh-meter

Met een backoffice krijgt u meer inzicht in het laadproces. Zo kunt u nauwkeurig de laadtijd bijhouden of, in combinatie met een kWh-meter, de laadkosten verrekenen. Dit is ideaal als u uw lader deelt met anderen of uw laadstation zakelijk gebruikt.

5: Dynamic Load Balancing

Een lader vraagt veel van uw elektrische installatie. Zó veel zelfs, dat deze de installatie kan overbelasten, bijvoorbeeld wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld als andere groot stroomverbruikers. Om deze reden zijn sommige laders voorzien van Dynamic Load Balancing, een functie die automatisch ingrijpt wanneer overbelasting dreigt.

6: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden uw laadpunt kunnen gebruiken? Dan raden wij een model met autorisatie aan. Autorisatiefuncties zijn er in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpassen en laaddruppels en smartphone applicaties.

 

Laadpaal voor de Peugeot e-308 SW kopen bij Laaddirect

Laadpaal kopen voor uw Peugeot e-308 SW? Dat doet u bij Laaddirect. Ontdek ons aanbod van A-merk, topkwaliteit laadpalen en wandlader en kies de beste laadoplossing voor uw Peugeot e-308 SW. Bovendien regelen wij ook de installatie én geven we vrijblijvend advies. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.