Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-5008

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-5008

Laadpaal advies over uw Peugeot e-5008 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Peugeot e-5008

Met een eigen laadpaal of wandlader voor uw Peugeot e-5008 geniet u van kostenefficiëntie en het gemak om uw elektrische auto op te laden wanneer het u uitkomt, zodat u steeds met een volle accu vertrekt. Laaddirect biedt een breed assortiment aan laadstations van topmerken, geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Bovendien verzorgen wij ook de installatie, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Verken ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de Peugeot e-5008. Deze modellen zijn voorzien van het benodigde AC-laadvermogen en de juiste laadaansluiting, uitgerust met de nieuwste technologieën en functionaliteiten om aan uw laadbehoeften te voldoen.

 

Peugeot e-5008

De Peugeot e-5008 is de nieuwste generatie van deze ruime gezinswagen, die we kunnen beschouwen als een SUV met de ruimte van een MPV. Hij combineert ruimtelijkheid en veelzijdigheid met alle gemakken van elektrisch rijden. De e-5008 heeft een uitgesproken design en markante lijnen, passend bij de actuele designtaal van het Franse automerk met de leeuw. Vanwege zijn behoorlijk grote accupakket heeft de e-5008 een relatief grote actieradius. Om dat accupakket in een nacht volledig op te kunnen laden, is een eigen laadpaal of wandlader bepaald geen overbodige luxe. Gelukkig vindt u in ons aanbod meerdere geschikte laadoplossingen.

 

Welke laadoplossing voor de Peugeot e-5008 kiezen?

Dan rest nog de vraag welke lader er gekozen moet worden. Over de verschillende uitvoeringen hoeft u zich in ieder geval niet druk te maken. De Peugeot e-5008 beschikt afhankelijk van de uitvoering dan wel over een over een 73 kWh of 98 kWh accupakket, deze hebben allen een 11 kW AC-laadsnelheid en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering

Accu

AC-laadsnelheid

Aansluiting

Peugeot e-5008 Single Motor

73 kWh

11 kW

Type 2

Peugeot e-5008 Dual Motor 4WD

73 kWh

11 kW

Type 2

Peugeot e-5008 Long Range

98 kWh

11 kWh

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke laadpaal past bij de Peugeot e-5008

Ondanks dat er een veelvoud aan uitvoeringen is van de Peugeot e-5008, hebben ze allemaal belangrijke eigenschappen gemeen: een AC-laadsnelheid van 11 kW en een Type 2 aansluiting. Dit zijn twee relevante gegevens voor het uitzoeken van een laadstation. De verschillende accupakketten zijn niet relevant, maar waar u verder wel rekening mee moet houden is een minimale elektrische aansluiting van een 3-fase 3 x 16A. Dit kan ook een 3 x 25A aansluiting zijn, maar zeker niet minder dan 16A.

Peugeot e-5008 Laadpaal

 

Voor welk laadstation moet u kiezen: laadpaal of wandlader?

Het type laadstation maakt niet uit qua technisch vermogen, maar is gebonden aan uw laadsituatie. U moet zichzelf afvragen of u de auto wilt laden aan de straat, of dat het dichtbij een muur kan, bijvoorbeeld in een garage. In dat laatste geval, dan is een wandlader praktischer, omdat die aan de muur geketend kan worden en dan compacter is. Maar als u dit niet ter beschikking heeft, dan is de laadpaal zeer geschikt omdat die gevestigd wordt in de grond.

 

Kopzorgen over de installatie: die zijn niet nodig

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van monteurs die uw laadpaal vakkundig kunnen installeren zonder dat u zich hiermee hoeft te belasten. Kies eenvoudigweg voor het installatiepakket en een monteur komt langs op een voor u geschikt moment. Op deze manier bent u verzekerd van een correcte installatie.

 

Wat is de laadtijd van de Peugeot e-5008?

De laadtijd van een Peugeot e-5008 is afhankelijk van verschillende factoren, waardoor er geen eenvoudig antwoord op deze vraag is. Maar, er bestaat een formule waarmee u een goede schatting kunt maken van de tijd die nodig is om een Peugeot e-5008 van 0 tot 100% op te laden. Neem de capaciteit van het accupakket van uw model (uitgedrukt in kWh), deel dit door de AC-laadsnelheid (in kW) en deel het resultaat vervolgens door 0,85. Dit geeft een redelijk nauwkeurige benadering van de benodigde laadtijd.

Peugeot e-5008 Single Motor = ( 73 kWh / 11 kW ) / 0,85* = 7,81 = 7 uur en 48 minuten

De Long Range variant heeft een groter accupakket en duurt dus langer om op te laden, maar u kunt er dan ook een stuk verder mee rijden:

Peugeot e-5008 Long Range = ( 98 kWh / 11 kW ) / 0,85* = 10,48 = 10 uur en 29 minuten

* Bij het opladen gaat 15% van de energie verloren, vandaar dat u ook nog deelt door 0,85.

Kanttekeningen 

Zoals aangegeven betreft dit slechts een schatting. Dit komt door verschillende factoren die invloed hebben op het laadproces, zoals de hoeveelheid stroom die daadwerkelijk de auto bereikt (bijvoorbeeld door het activeren van Load Balancing) of de omgevingstemperatuur.

 

Peugeot e-5008 – laadpaal voor zakelijk gebruik

Het is logisch dat u uw Peugeot e-5008 ook zakelijk wilt gebruiken en op wilt laden op kantoor. In dat geval kunt u gerust zijn over ons aanbod, aangezien vrijwel elke lader geschikt is voor zowel thuis als werk. U kunt kiezen voor functies op uw laadstation die ideaal zijn voor kantoorgebruik, zoals een backoffice of meerdere sockets voor het laden van meerdere auto’s.

Future-proof laadoplossing

Niemand wil een laadstation aanschaffen en binnen een jaar of twee een nieuwe nodig hebben omdat de situatie en behoeften veranderd zijn. Overweeg daarom ook de toekomst en houd rekening met het volgende:

  • Overweegt u de aanschaf van een nieuwe EV? Kies dan voor een lader die een hogere AC-laadsnelheid aankan, zodat uw toekomstige auto optimaal kan laden.
  • Verwacht u een tweede EV aan te schaffen, of krijgt u regelmatig bezoek van gasten met een elektrische auto die willen laden? Dan is het verstandig om een laadstation met meerdere sockets te overwegen.
  • Bent u van plan zonnepanelen te installeren en wilt u deze koppelen aan uw auto? Sommige laadstations bieden de mogelijkheid tot bidirectioneel laden, waarmee u de energie van uw zonnepanelen direct kunt gebruiken voor het laden van uw auto.

 

Koopgids voor de beste laadpaal voor de Peugeot e-5008

Er zijn veel zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een laadpaal of wandlader: van handige functies tot veiligheidsfuncties. Wij zetten ze voor op een rijtje:

Stap 1: Backoffice

Het eerste aandachtspunt is of de lader over een internetverbinding moet beschikken, ook wel bekend als een ‘slimme’ lader. Met een internetverbinding kunt u het laadstation koppelen aan een app of website (de backoffice). Hier vindt u belangrijke gegevens over het laadproces, zoals laadtijd, energieverbruik en de kosten. Dit is vooral nuttig voor zakelijke toepassingen.

Stap 2: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een veiligheidsmaatregel die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt. Aangezien het laden van een auto aanzienlijke energie vereist, verlaagt deze functie de stroomtoevoer naar de EV bij dreigende overbelasting om uw installatie veilig te houden.

Stap 3: Type laadkabel

Er zijn twee opties: een vaste en een losse kabel. De losse kabel is robuuster en minder kwetsbaar, maar moet elke keer worden aangesloten op zowel de laadpaal als de auto en vervolgens worden opgeborgen. De vaste laadkabel is minder sterk, maar gemakkelijker op te bergen en bijzonder geschikt voor thuisgebruik.

Stap 4: Autorisatie

Autorisatie is een beveiligingsfunctie voor uw laadstation. Met autorisatie wordt voorkomen dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadpaal, zodat zij niet op uw kosten kunnen laden. Dit is met name raadzaam als uw laadpaal op een publieke locatie staat.

 

Dé laadoplossing voor de Peugeot e-5008 vindt u bij Laaddirect

Of u nu een lader voor zakelijk gebruik met meerdere aansluitingen zoekt, of een wandlader voor thuis met bidirectioneel laden: bij Laaddirect vindt u wat u zoekt. Ons assortiment bestaat uit grote merken die kwaliteit garanderen. Als u wilt, kunnen wij ook een monteur sturen om uw nieuwe laadstation te installeren. Kies dan voor het installatiepakket bij uw bestelling. Mocht u twijfelen over welke laadvoorziening het beste bij uw situatie past: wij bieden ook vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.