Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-Traveller Business

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-Traveller Business

Laadpaal advies over uw Peugeot e-Traveller Business ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-Traveller Business

Zoekt u een laadpaal of wallbox voor uw Peugeot e-Traveller? Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor topmerk laadoplossingen, relevant aankoopadvies en nog veel meer. Zo kunt u bij ons ook terecht voor de vakkundige installatie van uw nieuwe lader – iets wat u een hoop tijd, gedoe en stress scheelt.

De Peugeot e-Traveller Business is de elektrische variant van de conventioneel aangedreven Traveller Business en staat ook wel bekend als een ‘Premium Shuttle’. Het betreft een hoogwaardige, compacte en veelzijdige minibus die geschikt is voor uiteenlopende toepassingen. Om het maximale uit uw Peugeot e-Traveller Business te halen is een goede laadoplossing noodzakelijk. Hiermee weet u zeker dat de accu van uw elektrische Peugeot e-Traveller weer volledig opgeladen is wanneer u de weg op gaat.

Uitvoeringen

Momenteel levert Peugeot de e-Traveller Business met twee verschillende accupakketten: 50 kWh of 75 kWh. Het 50 kWh-accupakket is goed voor een bereik van 230 km (WLTP), terwijl u met de 75-kWh een theoretische actieradius van 330 kilometer (WLTP) heeft. Het opladen gaat aan de hand van een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kW en een Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
e-Traveller Business 50 50 kWh 11 kW Type 2
e-Traveller Business 75 75 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Peugeot e-Traveller?

Voor het standaard AC-laden – het laden wat u thuis of aan een openbaar laadpunt doet – heeft de e-Traveller een laadcapaciteit van 11 kW. Om dit laadvermogen volledig te benutten heeft u twee dingen nodig: (1) een lader met minimaal 11 kW AC-laadvermogen én (2) een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting.

peugeot-e-traveller lader

 

Type lader – laadpaal of wandlader

Ook is er keuze qua type laadstation. U kunt kiezen uit een lader die aan de wand (wandlader) wordt bevestigd en uit een lader die op een paal (laadpaal) geplaatst wordt. Een wandlader is ideaal als u uw Peugeot e-Traveller dicht bij een muur kunt parkeren, bijvoorbeeld in de garage of onder de carport. Een laadpaal biedt uitkomst in situaties waar dit niet kan. Twijfelt u? Beeld u dan in hoe de laadkabel zal komen te lopen, en ook hoe de aansluitkabel vanaf de meterkast zou kunnen lopen. Vergeet hierbij niet dat de laadaansluiting van de Peugeot e-Traveller Business zich aan de linker voorzijde bevindt.

 

Ook voor installatie

Ook voor de vakkundige plaatsing en montage van uw laadpaal of wandlader kunt u bij ons terecht. De bij ons aangesloten monteurs beschikken over de juiste papieren en verzorgen de installatie van uw nieuwe lader tot in de puntjes.

 

Wat is de laadtijd van de Peugeot e-Traveller?

Wilt u weten hoelang het duurt om de accu van uw Peugeot e-Traveller volledig op te laden? Dit doet u eenvoudig met behulp van de volgende rekensom:

( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / Energieverlies (0,85) = Laadtijd

De Peugeot e-Traveller beschikt over een accu met een capaciteit van 50 kWh of 75 kWh. Het AC-laadvermogen van de elektrische minibus is, ongeacht de gekozen uitvoering, 11 kW. Voor het energieverlies gebruiken we een vaste waarde, namelijk 0,85. Dit omdat er tijdens het laden gemiddeld zo’n 15% (1 – 0.15 = 0.85) van alle energie verloren gaat.

Houd wel rekening met het feit dat deze berekening een versimpelde weergave van de werkelijkheid is. De werkelijke laadtijd van uw e-Traveller kan korter of langer zijn als gevolg van de invloed van externe factoren (temperatuur, elektrische aansluiting, et cetera).

Laadtijd Peugeot e-Traveller 50 kWh-accu

( 50 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5 uur en 20 minuten

Laadtijd Peugeot e-Traveller 75 kWh-accu

( 75 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8 uur

Is het laadvermogen van uw laadstation en uw boordlader verschillend? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

 

e-Traveller zakelijk opladen?

Al onze laders zijn geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of elders. Bovendien vindt u in ons aanbod laders met functies die zich goed lenen voor zakelijke gebruikers. Denk hierbij aan functies zoals een backoffice, een gecertificeerde kWh-meter, autorisatie en meer.

Toekomstbestendige laadoplossing

U doet er verstandig aan om ook rekening te houden met de toekomst bij uw keuze. Waarom? Heel simpel: hiermee bespaart u zichzelf mogelijk een hoop tijd, gedoe én geld. Zaken die u moet overwegen zijn onder andere uw toekomstige elektrische wagenpark (misschien een tweede EV?) en het AC-laadvermogen van toekomstige EV’s.

 

Koopgids: in 5 stappen de perfecte laadoplossing voor uw Peugeot e-Traveller

Het vinden van de best passende laadoplossing voor uw e-Traveller Business hoeft niet ingewikkeld te zijn. Doorloop simpelweg de volgende stappen:

Stap 1: laadvermogen & elektrische aansluiting

Ten eerste is het van belang om vast te stellen hoeveel laadvermogen uw toekomstige lader moet hebben. In het geval van de e-Traveller Business is dit minimaal 11 kW tenzij u het geen probleem vindt dat het opladen (aanzienlijk) langer zal duren. Dit laadvermogen heeft, zoals eerder benadrukt, ook implicaties voor de vereiste elektrische aansluiting (3-fase 3 x 16A).

Stap 2: aantal laadaansluitingen (sockets)

Vervolgens moet u bepalen hoeveel sockets uw laadpaal of wandlader moet hebben. Voor veel gebruikers zal een lader met een enkele laadaansluiting volstaan. Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij een lader met een dubbele socket aan.

Stap 3: type laadkabel

De volgende stap is het kiezen van het type laadkabel. U heeft keuze uit laadoplossingen met een vaste of een losse laadkabel. De eerstgenoemde is ideaal als u zo snel en gemakkelijk mogelijk uw e-Traveller Business aan de lader wilt leggen. Helaas zijn laders met een vaste laadkabel kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken. Een losse laadkabel is daarentegen is een stuk minder kwetsbaar, maar moet wel telkens in uw e-Traveller worden opgeborgen.

Stap 4: wel of geen ‘online lader’

Tegenwoordig zijn er steeds meer online laders. Dit zijn laders met een internetverbinding. Dankzij deze verbinding kunnen ze worden uitgerust met allerlei handige, ‘slimme’ functies die het laden makkelijker, voordeliger en zuiniger maken. Voor sommigen is dit de meerprijs waard, voor sommigen niet – iets wat vooral afhangt van persoonlijke voorkeur.

Stap 5: slimme functies (backoffice, Load Balancing en autorisatie)

Als u voor een online lader heeft gekozen, moet u ook bepalen welke functionaliteiten u graag in uw toekomstige lader terugziet. Standaard hebben de meeste online laders al een beperkte backoffice. Maar met een uitgebreidere backoffice heeft u nog veel meer informatie omtrent het laadproces.  Daarom is een backoffice, samen met een kWh-meter, eigenlijk essentieel voor gebruikers die de laadkosten willen verrekenen met anderen.

Met een Load Balancing-functie voorkomt u dat uw elektrische installatie overbelast raakt – iets wat kan gebeuren als uw lader dezelfde energie aanspreekt als andere grote stroomverbruikers. Zodra overbelasting dreigt reduceert de Load Balancing-functie direct de laadstroom.

Autorisatie (door middel van een laadpas, laaddruppel of smartphone app) biedt uitkomst als uw lader zich op een publieke plek bevindt en u wilt voorkomen dat onbevoegden er gebruik van kunnen maken.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.