Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Polestar 3

De beste laadoplossingen voor uw Polestar 3

Laadpaal advies over uw Polestar 3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Polestar 3

In de markt voor een laadpaal of wandlader voor de Polestar 3? Dan moet u wel de meest geschikte hebben. Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing. Ons aanbod bestaat namelijk uit verschillende A-merk (EVBox, Alfen, Webasto, Wallbox, MyEnergi, Etrel) laadstations. Deze kunnen als laadpaal of wandlader worden gebruikt en lenen zich voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Kortom, voor laadpalen en wandladers voor de Polestar 3 moet u bij Laaddirect zijn. Heeft u de geschikte lader al op onze website gevonden? Dan nemen wij desgewenst ook de installatie voor onze rekening – dat is wel zo makkelijk.

 

Laadpaal voor de Polestar 3

De Polestar 3 is een elektrisch aangedreven SUV die op een geheel nieuw, door Geely en Volvo ontwikkeld modulair platform staat. De ‘3’ is uitgerust met twee elektromotoren en vierwielaandrijving, een combinatie die zorgt voor uitstekende prestaties. Verder biedt de Polestar 3 ruimte aan vijf personen (één bestuurder & vier passagiers). De SUV heeft mede dankzij zijn grote accupakket een WLTP-actieradius van 560 tot 610 kilometer, uiteraard afhankelijk van de gekozen variant. Dit rijbereik haalt u natuurlijk alleen maar als de accu volledig opgeladen is, iets wat met een geschikte thuislader of laadoplossing op de zaak geen probleem zou moeten zijn.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Polestar levert de Polestar 3 vooralsnog in twee uitvoeringen: de Longe Range Dual Motor en de Long Rang Dual Motor met ‘Performance Pack’. Beide configuraties komen wat betreft accupakket (111 kWh, waarvan 107 kWh bruikbaar) en boordlader (11 kW & Type 2) overeen, het verschil zit hem vooral in het vermogen van de twee elektromotoren en de configuratie daarvan. Dit betekent dat het voor u keuze voor een laadpaal niet uitmaakt welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Polestar 3 107 kWh 11 kW Type 2
Polestar 3 Performance Pack 107 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoeveel AC-laadvermogen nodig de voor de Polestar 3?

Eén van de belangrijkste eigenschappen van uw toekomstige laadoplossing is het AC-laadvermogen. Dit vermogen moet minimaal overeenkomen met de AC-laadcapaciteit van uw Polestar 3. Is dit niet het geval, dan duurt het laden aanzienlijk langer. De Polestar 3 beschikt over 11 kW aan AC-laadvermogen. Dit vereist dus een 11 kW AC-laadstation, een lader die op zijn beurt weer een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting nodig heeft.

Polestar 3 laadpaal

 

Laadpaal of wandlader?

Welk type lader voor u het meest geschikt is hangt af van het beoogde gebruik en de locatie waar u uw Polestar 3 wilt opladen. Is dit een plek vlakbij een muur, zoals op de oprit, onder de carport of in de garage? Dan is een wandlader waarschijnlijk de beste keuze. Zo niet, dan biedt een laadpaal in de meeste gevallen uitkomst. Twijfelt u? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op.

 

Laadstation installeren

Waagt u zich liever niet aan de installatie? Dat is geen probleem, dan regelen wij dat voor u. Een van onze monteurs verzorgt de montage van uw nieuwe lader tot in de puntjes en levert hem gebruiksklaar op.

 

Wat is de laadtijd van de Polestar 3?

De Polestar 3 beschikt over een 111 kWh accupakket (waarvan 107 kWh bruikbaar) en 11 kW aan AC-laadvermogen. Dit betekent dat de accu volledig opladen vrij lang kan duren. Hoe lang precies? Dat rekenen we uit aan de hand van de volgende rekensom:

Laadtijd = ( bruikbare accucapaciteit in kWh  / AC-laadvermogen ) / 0,85

Vullen we de specificaties van de ‘3’ in deze formule in, dan komen we uit op een laadtijd van … en … minuten

Laadtijd Polestar 3 = ( 107 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 11,44 uur = 11 uur en 26 minuten

Kanttekeningen

Bovenstaande rekensom is niet helemaal conform de praktijk. De laadtijd kan in de praktijk namelijk hoger uitvallen door de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, staat van de elektrische aansluiting, noem maar op.

 

Ook voor zakelijk gebruik

In principe zijn alle laders in ons programma geschikt voor gebruik als thuislader én zakelijke toepassingen. Daarnaast lenen sommige van onze modellen zich bij uitstek voor zakelijk gebruik. Neem bijvoorbeeld de laadstations met een dubbele socket of de exemplaren met een handige backoffice.

Toekomstige wagenpark

Met een goede laadpaal of wandlader kunt u jaren vooruit. Tenminste, als u nu de goede keuzes maakt. Zo doet u er verstandig aan rekening te houden met uw toekomstige elektrische wagenpark (extra EV, nieuwe EV met meer AC-laadcapaciteit, et cetera). Door dit te doen weet u zeker dat u uw nieuwe lader jarenlang kan gebruiken.

 

Koopgids: zo vindt u een geschikte laadpaal voor uw Polestar 3

Hoe vindt u nu de beste laadpaal of wallbox voor uw Polestar 3? We zetten de belangrijke overwegingen, met uitzonering van al eerdergenoemde zaken, op een rijtje:

1: Laadkabel – los of vast?

U heeft keuze uit modellen met een losse of vaste laadkabel. Een losse laadkabel bergt u op in uw Polestar 3 en haalt u tevoorschijn wanneer u wilt laden. Bij een vaste laadkabel is niet nodig – de kabel zit immers vast aan de lader. Dit maakt dit type kabel wat handiger, maar helaas ook kwetsbaarder. Om deze reden raden we laders met een vaste laadkabel niet aan wanneer het laadpunt op een publieke plek komt te staan.

2: Aantal laadaansluitingen (sockets)

Een lader met een dubbele laadaansluiting is ideaal als u meerdere EV’s tegelijk wil opladen. Heeft u hier geen behoefte aan? Dan volstaat een laadstation met een enkele socket.

3: Online lader met backoffice

Steeds meer laders hebben een internetverbinding. Deze laders worden ook wel online laders genoemd en zijn uitgerust met allerlei handige functies, zoals een backoffice. Met een backoffice krijgt u meer inzicht in het laadproces, van de laadkosten tot het energieverlies. Dit is handig als u het meeste uit uw Polestar 3 en lader wilt halen en/of als u de laadkosten met uw medegebruikers of werkgever wil verrekenen.

4: Dynamic Load Balancing

Helaas gebeurt het wel eens dat een laadstation zorgt voor overbelasting van de elektrische installatie, bijvoorbeeld wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote verbruikers in huis. Daarom zijn veel moderne laadpalen en wandladers voorzien van Dynamic Load Balancing, een slimme functie die het laadvermogen reduceert wanneer overbelasting dreigt.

5: Autorisatie (RFID-lezer, smartphone applicatie, Plug & Charge)

Wilt u voorkomen dat onbevoegden uw lader gebruiken? Kies dan voor een lader met autorisatie mogelijkheden, deze zijn er in verschillende soorten en maten (RFID-lezer, smartphone app, Plug & Charge).

 

Laadpaal kopen voor de Polestar 3? Dat doet u bij Laaddirect

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een laadpaal of wandlader voor de Polestar 3. In ons uitgebreide leveringsprogramma vindt u ongetwijfeld een geschikte exemplaar, iets waar we u overigens graag bij helpen, net zoals met de installatie. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.