Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Porsche Taycan Sport Turismo

De beste laadoplossingen voor uw Porsche Taycan Sport Turismo

Laadpaal advies over uw Porsche Taycan Sport Turismo ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Porsche Taycan Sport Turismo

Uw Porsche Taycan Sport Turismo kan niet zonder geschikte laadpaal of wandlader. Daarom vindt u bij Laaddirect een uitgebreid programma A-merk laadoplossingen geschikt voor de Taycan Sport Turismo. Deze laders beschikken over de modernste features, kunnen als laadpaal en wandlader geplaatst worden en zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Wat voor laadpaal of wandlader voor de Porsche Taycan Sport Turismo u ook zoekt, bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing. Bovendien hoeft u zich over de installatie van uw nieuwe lader geen zorgen te maken – die regelen wij namelijk voor u.

 

Laadpaal voor de Porsche Taycan Sport Turismo

De Porsche Taycan Sport Turismo is één van de carrosserievarianten van de elektrische Taycan-reeks. De Taycan Sport Turismo combineert de veelzijdigheid en ruimtelijkheid van de Taycan Cross Turismo met het lage onderstel en de hoge mate van comfort van de originele Taycan. Daarnaast kenmerkt de Sport Turismo zich door zijn karakteristieke ‘Porsche’-vormgeving, complete uitrusting en sportieve rijgedrag. Met een A-merk laadpaal of wandlader voor uw Sport Turismo bent u niet meer afhankelijk van publieke laadpunten en gaat u altijd met een volle accu de weg op.

De beste laadpaal vinden?

Momenteel is de Porsche Taycan Sport Turismo verkrijgbaar in maar liefst zeven uitvoeringen. Deze verschillen op gebied van aandrijving, vermogen en accucapaciteit. Elk van deze configuraties wordt standaard geleverd met een 11 kWh-boordlader en is verkrijgbaar met een optionele boordlader met een AC-laadvermogen van 22 kW.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Taycan Sport Turismo 71 kWh 11/22 kW Type 2
Taycan Plus Sport Turismo 83,7 kWh 11/22 kW Type 2
Taycan 4S Sport Turismo 71 kWh 11/22 kW Type 2
Taycan 4S Plus Sport Turismo 83,7 kWh 11/22 kW Type 2
Taycan GTS Sport Turismo 83,7 kWh 11/22 kW Type 2
Taycan Turbo Sport Turismo 83,7 kWh 11/22 kW Type 2
Taycan Turbo S Sport Turismo 83,7 kWh 11/22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader is geschikt voor de Porsche Taycan Sport Turismo

Welke lader voor uw Porsche Taycan Sport Turismo geschikt is hangt vooral af van het benodigde AC-laadvermogen. De vuistregel is dat uw lader over minimaal evenveel AC-laadcapaciteit moet beschikken als uw EV. In het geval van de Taycan Sport Turismo is dit 11 of 22 kW. Vergeet overigens niet dat het laadvermogen van uw lader ook gevolgen heeft voor de benodigde elektrische aansluiting. Zo heeft u om 11 kW volledig te benutten een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig en voor 22 kW zelfs een 3 X 32A aansluiting.

Porsche Taycan Sport Turismo laadpaal

 

Laadpaal of wandlader

Qua techniek zijn laadpalen en wandladers zo goed als identiek. Hét grote verschil tussen deze twee ‘types’ laadstation zit ‘m in de plek van montage. Welk voor u het handigste is draait om de beoogde laadplek van uw Taycan Sport Turismo. Komt een wandlader hier het beste tot zijn recht of is een laadpaal toch handiger? Vaak wijst dit zichzelf. Komt u er niet uit? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen.

 

Installatiepakket

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich geen zorgen te maken over de montage van uw nieuwe lader. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur neemt het gehele installatieproces uit handen.

 

Wat is de laadtijd van de Taycan Sport Turismo?

De laadtijd van de Porsche Taycan Sport Turismo hangt af van zaken zoals de accucapaciteit, het AC-laadvermogen, de omgevingstemperatuur, de staat van uw elektrische aansluiting en nog veel meer. Hierdoor is het lastig om de laadtijd nauwkeurig vast te stellen. Gelukkig is er een handige manier waarop we dit toch kunnen doen, namelijk aan de hand van een rekensom:

( accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85 = laadtijd in uren

De accucapaciteit en het AC-laadvermogen hangen af van welke uitvoering van de Taycan Sport Turismo u heeft, terwijl de 0,85 een constante is. Deze representeert namelijk de energie die verloren gaat tijdens het laden – gemiddeld zo’n 15%. Vullen we de gegevens van de verschillende configuraties van de Sport Turismo in, dan komen we op de volgende laadtijden:

Configuratie Berekening Laadtijd
71 kWh accu + 11 kW boordlader ( 71 / 11 ) / 0,85 = 7,59 uur 7 uur en 35 minuten
71 kWh accu + 22 kW boordlader ( 71 / 22 ) / 0,85 = 3,80 uur 3 uur en 48 minuten
83,7 kWh accu + 11 kW boordlader ( 83,7 / 11 ) / 0,85 = 8,95 uur 8 uur en 57 minuten
83,7 kWh accu + 22 kW boordlader ( 83,7 / 22 ) / 0,85 = 4,48 uur 4 uur en 29 minuten

Kanttekeningen

Het is van belang om te realiseren dat bovenstaande berekeningen niet 100% perfect zijn. Het zijn immers slechts schattingen. De daadwerkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen als gevolg van externe factoren, zoals de temperatuur.

Zakelijk gebruik

Al onze laders zijn geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Daarnaast hebben we dankzij ons uitgebreide programma voor iedereen een passende laadoplossing in huis, wat uw wensen ook zijn.

 

Toekomstbestendige laadoplossing

Een goede laadoplossing is een toekomstbestendige laadoplossing. Met toekomstbestendig doelen we met name op de mate waarin de lader ook geschikt is voor toekomstige EV’s. Misschien schaft u op den duur wel een tweede EV aan of kiest u tóch voor de uitvoering van de Taycan Sport Turismo met de 22 kW-boordlader. In beide gevallen zou het dan wel zo handig zijn als u uw huidige laadpaal kunt blijven gebruiken.

 

In 5 stappen de perfecte laadpaal of wallbox voor uw Porsche Taycan Sport Turismo

Hoe vindt u nu de perfecte lader voor uw Porsche Taycan Sport Turismo? We zetten wat belangrijke zaken voor u op een rij:

1. Type laadkabel

U heeft keuze uit een lader met een vaste en een losse laadkabel. Eerstgenoemde is wat gemakkelijk in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken. Een laadstation met een losse laadkabel is wat meer hufterproof maar tegelijkertijd wat minder praktisch omdat u de laadkabel telkens moet opbergen en aansluiten.

2. Aantal laadaansluitingen – enkel of dubbel?

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele laadaansluiting. Zo niet, dan volstaat een lader met een enkele socket.

3. Online lader met backoffice?

Laders met een internetverbinding, ook wel online laders genoemd, kunnen worden uitgerust met handige apps en features. Neem bijvoorbeeld een backoffice – een handige functie die u inzicht biedt in alle informatie rondom het laadproces. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen.

4. Autorisatie

Met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, RFID-lezer of app.

5. Veilig laden met Dynamic Load Balancing

Laders uitgerust met Load Balancing voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie. Wanneer overbelasting dreigt wordt het laadvermogen automatisch gereduceerd.

 

Laadpaal of wandlader voor de Porsche Taycan Sport Turismo kopen bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor A-merk laadpalen en wandladers voor de Porsche Taycan Sport Turismo. Ons aanbod bestaat uit topmerk laadoplossingen geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Bovendien regelen wij de installatie en kunt u bij ons altijd terecht voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.