Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Porsche Taycan

De beste laadoplossingen voor uw Porsche Taycan

Laadpaal advies over uw Porsche Taycan ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Porsche Taycan

Bent u opzoek naar een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Porsche Taycan? Bij ons vindt u niet alleen een uitgebreid assortiment aan A-merk laadoplossingen, maar ook uitgebreid aankoopadvies én optionele installatie door een gecertificeerde installateur.

Ontdek ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de Porsche Taycan en plaats direct een bestelling. U heeft keuze uit diverse modellen die geschikt zijn – deze hebben voldoende AC-laadvermogen en een passende laadaansluiting. Kortom, wilt u een geschikte laadoplossing voor uw Porsche Taycan, dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres!

 

Laadpaal voor de Porsche Taycan

De Taycan is Porsche’s eerste elektrische sportwagen en sinds zijn introductie in 2019 een daverend succes. Dit succes is onder andere te danken aan zijn indrukwekkende rijkwaliteiten. Maar ook de Porsche Taycan moet regelmatig worden opgeladen. Daarom is het belangrijk om een geschikte lader voor uw Porsche Taycan aan te schaffen. Zo weet u tenminste zeker dat de accu 100% is opgeladen en dat u er meerdere dagen mee vooruit kunt.

 

Welke laadoplossing kiezen?

De Porsche Taycan is leverbaar in diverse uitvoeringen. Deze verschillen aanzienlijk, zowel op gebied van accupakket als koppel, vermogen, en actieradius. De basisuitvoering heeft achterwielaandrijving, de overige uitvoeringen hebben vierwielaandrijving. Echter, kijkend naar de factoren die van belang zijn voor het kiezen van de passende lader, dan hebben deze verschillen hier geen invloed op. Zo zijn alle uitvoeringen voorzien van een Type 2 aansluiting en hebben ze allemaal 11 kW AC-laadvermogen. De verschillende accucapaciteiten hebben geen invloed op de lader zelf, maar wel op de laadtijd. Kleinere accu’s zijn nu eenmaal sneller volledig opgeladen.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Taycan 71 kWh 11 kW Type 2
Taycan Plus 83,7 kWh 11 kW Type 2
Taycan 4S 71 kWh 11 kW Type 2
Taycan 4S Plus 83.7 kWh 11 kW Type 2
Taycan GTS 83,7 kWh 11 kW Type 2
Taycan Turbo 83.7 kWh 11 kW Type 2
Taycan Turbo S 83.7 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Porsche Taycan?

Naar welke laders moet u nu kijken voor uw Porsche Taycan? Voor het dagelijkse AC-laden beschikt de Taycan over een laadvermogen van 11 kW. Om dit laadvermogen daadwerkelijk te behalen is een 3-fase 16A lader benodigd. Bij Laaddirect heeft u de keus uit uiteenlopende laadsystemen. Deze kunnen zowel aan de wand of aan een paal worden geplaatst, afhankelijk van uw voorkeur. Vanuit een technisch perspectief is er geen verschil tussen een wandlader en een laadpaal. Het grote verschil zit in de montage. Zoals de naam suggereert wordt bij een wandlader het laadstation aan de muur geplaatst terwijl bij een laadpaal de lader op een paal wordt gemonteerd. Welke is nu het meest geschikt voor u? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Dit bepaalt u het beste door te kijken hoe en waar u uw Porsche Taycan wilt parkeren en opladen. Houd rekening met hoe de laadkabel zal lopen en het feit dat de AC-laadaansluiting van de Taycan aan de rechter voorzijde zit.

Optioneel: Vakkundige installatie door gecertificeerde monteur

Kiest u voor het installatiepakket, dan installeren wij het laadstation voor u. Alle bij Laaddirect aangesloten installateurs zijn gecertificeerd en plaatsen op vakkundige wijze uw wandlader of laadpaal. Uw aankoop wordt binnen enkele weken gebruiksklaar opgeleverd.

 

Optimale laadtijd Porsche Taycan

Wat de daadwerkelijke laadtijd van de Porsche Taycan is, is afhankelijk van diverse factoren. Maar als u de zogenoemde ‘optimale laadtijd’ wilt weten, dan kunt u dat eenvoudig uitrekenen. Dit doet u door de accucapaciteit te delen door het laadvermogen. Voor de verschillende uitvoeringen van de Porsche Taycan  is de laadtijd bijvoorbeeld als volgt:

Laadtijd Porsche Taycan 4S (met 71 kWh accu) = 71 kWh / 11 kW / 0,85 (energieverlies) = 7,59 uur

Laadtijd Porsche Taycan Plus (met 83,7 kWh accu) = 83,7 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,95 uur

Bovenstaande berekeningen tonen de optimale laadtijd, ofwel de laadtijd zonder andere externe factoren. In de praktijk kan de laadtijd hoger of lager liggen, bijvoorbeeld als gevolg van de omgevingstemperatuur of uw elektriciteitsaansluiting.

Taycan opladen: thuis en op bedrijf

Laders van Laaddirect zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Ons uitgebreide assortiment bestaat uit verschillende soorten laders, elk met zijn eigen (unieke) eigenschappen en ideale toepassingen. Dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma kunnen we voor elke situatie de geschikte lader aanbieden.

Toekomstbestendige laadoplossing

Bij de aanschaf van een laadsysteem voor uw Porsche Taycan doet u er verstandig aan om ook rekening te houden met de toekomst. Zo kan het voorkomen dat u in de toekomst nóg een elektrische auto aanschaft, of als vervanging van de Taycan een auto met hogere laadcapaciteit kiest. In laatstgenoemde geval volstaat een lader met een laadvermogen van 11 kW niet meer. Hetzelfde geldt wanneer u een tweede elektrische auto koopt – dan voldoet u lader met een enkele aansluiting ook niet meer. Kortom, houd bij de aanschaf van een lader voor uw Porsche Taycan rekening met uw toekomstige plannen.

Hoe kies ik de beste lader voor mijn Porsche Taycan?

Bent u opzoek naar de juiste lader voor uw Porsche Taycan, dan is het verstandig om rekening te houden met de volgende zaken:

1: Lader met of zonder internetverbinding?

Veel laadsystemen zijn uitgerust met een internetverbinding. Hierdoor kunnen gebruikers inzicht krijgen in de kosten van het laden en in de laadsessies zelf. Dergelijke laders worden ook wel online laders genoemd, terwijl laders zonder internet simpelweg offline laders heten. Online laders zijn onder andere ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met uw werkgever of andere gebruikers.

2: Enkele of dubbele socket

Wilt u de mogelijkheid om twee auto’s tegelijk op te laden of is één voldoende? In tegenstelling tot een lader met een enkele laadaansluiting (socket), biedt een lader met dubbele socket meer groeiruimte.

3: Autorisatie

Bij veel laadsystemen begint het laden zodra de laadkabel wordt aangesloten. Dit betekent dat iedereen ‘zo maar’ gebruik kan maken van uw lader. Heeft u dit niet liever niet, dan doet u er verstandig aan om te kijken naar laders met een Plug & Charge-optie of RFID-lezer. Op deze manier bepaalt u zelf wie uw lader mag gebruiken en wie niet.

4: Dynamic Load Balancing

Maakt het laadsysteem gebruik van dezelfde elektrische installatie als andere ‘grote verbruikers’ (wasmachine, wasdroger, et cetera), dan kan de installatie overbelast raken. Een lader met Dynamic Load Balancing voorkomt dit door automatisch minder laadvermogen te leveren zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld.

5: Met of zonder vaste laadkabel?

Ten slotte heeft u de keuze uit laders met een vaste of losse kabel. Het voordeel van een laadstation met vaste kabel is dat u niet elke keer uw kofferduik in hoeft te duiken zodra u uw Porsche Taycan op wilt laden. Echter, laadstations met vaste laadkabel zijn vaak kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in publieke plekken.

 

Porsche Taycan laadpaal kopen? Dat doet u bij Laaddirect

De beste laadpaal voor de Porsche Taycan koopt u bij Laaddirect. In ons aanbod vindt u talloze geschikte laders die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen. Heeft u vragen? Neem dan gewoon contact met ons op voor vrijblijvend advies – wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.