Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi

De beste laadoplossingen voor uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi

Laadpaal advies over uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi

Bij een elektrische Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi hoort natuurlijk ook een passende laadpaal of wandlader, om de auto na en voor gebruik op te laden. U vindt in het leveringsprogramma van Laaddirect talloze A-merk laadoplossingen van bekende merken zoals EVBox, Alfen, Wallbox en Webasto. Al deze laadstations zijn geschikt voor gebruik als laadpaal en wandlader. Indien u wenst kunnen we het laadstation voor uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi ook vakkundig voor u installeren. Er is keus uit uiteenlopende ‘offline’ en ‘online’ laadoplossingen die zowel zakelijk als particulier kunnen worden gebruikt.

Om uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi na gebruik weer helemaal op te laden, is het van groot belang dat u een geschikte laadpaal of wandlader kiest. Zo weet u bovendien zeker dat het opladen goed gaat en dat u de  capaciteit van het accupakket van de Kangoo E-Tech Electric Maxi volledig benut.

 

Laadpaal voor de Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi

De Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi is de elektrische ‘broer’ van het welbekende Kangoo-model van de Franse autofabrikant. De ‘Maxi’ is de 5-zits variant van de normale Kangoo E-Tech Electric bestelwagen. Vanwege zijn flexibiliteit, bouwkwaliteit en betrouwbaarheid biedt de Kangoo E-Tech Electric Maxi uitkomst aan zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Tenminste, als u ook een geschikte laadoplossing thuis of op de zaak heeft. Zo bent u niet afhankelijk van publieke laadplekken en heeft u altijd een volledig opgeladen accu als u de weg op gaat.

Laadoplossing kiezen? Let op de specificaties!

Momenteel is de Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi leverbaar in één uitvoering. In deze uitvoering is de elektrische Kangoo uitgerust met een 45 kWh-accupakket, een AC-laadvermogen van 11 kW en een Type 2-laadaansluiting. Optioneel is er ook een 22 kW-boordlader verkrijgbaar.

Oudere uitvoeringen

De oudere versies van Kangoo E-Tech Electric Maxi, zijn de elektrische Kangoo Express Maxi ZE en Kangoo ZE Maxi 33. De eerste elektrische varianten van de Kangoo werden al 2011 geïntroduceerd, en ook hiervan zijn ook diverse uitvoeringen en versies. De nieuwere Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi heeft een grotere accucapaciteit én een groter AC-laadvermogen, wat dus ook van invloed is op uw keuze voor de geschikte laadoplossing. Let hier daarom goed op.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Kangoo E-Tech Electric Maxi
(vanaf 04/2022)
45 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De geschikte laadoplossing voor uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi

Welke lader geschikt is voor uw Renault E-Tech Electric Maxi geschikt is hangt af van welke uitvoering Kangoo u heeft. Heeft u de nieuwste uitvoering, die in de lente van 2022 werd geïntroduceerd, dan heeft u minstens een 3-fase 3x16A aansluiting nodig. Alleen zo benut u het AC-laadvermogen van de elektrische Kangoo Maxi volledig. Bent u in bezit van een oudere Kangoo, bijvoorbeeld uit 2013 of 2017, dan voldoet een elektrische aansluiting met minder capaciteit.

renault kangoo e tech electric maxi laadpaal

 

Kiest u een laadpaal of wandlader voor u elektrische Kangoo?

De keuze tussen een laadpaal en wandlader is best wel belangrijk. Dat is niet omdat er een technisch verschil is. Integendeel zelfs, in dat opzicht zijn deze laadstations technisch nagenoeg gelijk. Het is vooral omdat die keuze het gebruiksgemak van de lader bepaalt. U moet voor uzelf kiezen wat voor u het meest praktisch is. U kunt daarvoor kijken naar de plek waarop u uw elektrische Kangoo E-Tech Electric Maxi wilt opladen, waar de laadpoort van de auto is en bedenken hoe de laadkabel dan komt te lopen. Zo kunt u bepalen of een laadpaal hier handigste is, of dat het toch beter is om een wandlader te plaatsen.

 

Installatie compleet voor u verzorgd

U bent bij Laaddirect ook aan het juiste adres voor de installatie van uw laadoplossing. Kiest u bij het selecteren van uw laadstation dan ook voor ons installatiepakket. Dan zal een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur de complete installatie voor u verzorgen en de lader gebruiksklaar opleveren.

 

Hoe lang duurt het opladen van de Kangoo E-Tech Electric Maxi?

De laadtijd van de Renault Kangoo E-Tech Maxi is afhankelijk van de accucapaciteit en het laadvermogen van de auto. Hoe hoger het laadvermogen, hoe korter de laadtijd. Maar, hoe groter de accucapaciteit, hoe lánger het juist duurt voor de accu van uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi volledig opgeladen is. Als u een indicatie wilt hebben van de laadtijd van uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi, kunt u volgende rekensom gebruiken:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-Laadvermogen (in kW) / 0,85 = Laadtijd in uren

Behalve de accucapaciteit en het AC-laadvermogen houden we hierbij ook rekening met een energieverlies van 15%. Als we de gegevens van de Kangoo E-Tech Electric Maxi invullen, komt daar de volgende laadtijd uit:

45 kWh / 11 kW / 0,85 = 4,81 uur = 4 uur en 49 minuten  

Heeft u de optionele 22 kW-boordlader? Dan gaat het laden aanzienlijk sneller:

45 kWh / 22 kW / 0,85 = 2,41 = 2 uur en 25 minuten

Slechts een indicatie

Deze berekening is zoals gezegd slechts een schatting. Er wordt geen rekening gehouden met tal van andere factoren die de laadtijd kunnen beïnvloeden. Hierbij kunt u denken aan de omgevingstemperatuur of de capaciteit van de elektriciteitsaansluiting.

 

 

Kangoo E-Tech Electric Maxi thuis en op bedrijf opladen

De Kangoo E-Tech Electric Maxi is erg geliefd bij diverse zakelijke gebruikers. In principe zijn alle laders uit ons assortiment ook geschikt voor bedrijfsmatig gebruik. Ons leveringsprogramma bestaat uit laders van uiteenlopende merken. Elke laadoplossing heeft zijn eigen ideale toepassingen en specifieke eigenschappen. Daardoor kunnen wij voor iedere situatie de meest geschikte laadpaal of wandlader aanbieden.

 

Toekomstbestendige investering

Het is aan te raden om bij de aanschaf van de laadoplossing voor uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi ook rekening te houden met uw toekomstige wagenpark. Wellicht heeft u binnenkort nóg een elektrische auto, of heeft de toekomstige vervanger van uw elektrische Kangoo Maxi een laadaansluiting met meer capaciteit nodig. Daarom kan het geen kwaad om een beetje speelruimte te hebben.

 

Houd hier rekening mee tijdens het kiezen van de passende lader voor de Renault Kangoo E-Tech Electric

U wilt uiteraard de meest geschikte oplossing voor het opladen van uw Renault Kangoo E-Tech Electric vinden. Houd u daarom ook rekening met de volgende aspecten:

1: Vaste of losse laadkabel?

Er zijn ook laadstations met een vaste laadkabel. Dan hoeft u niet iedere keer de laadkabel uit uw kofferbak te halen als u uw Kangoo E-Tech Maxi wilt opladen. Houd u er wel rekening mee dat deze laders wat kwetsbaarder zijn. Dat is minder handig als de laadpaal op een publiek toegankelijke plek komt te staan.

2: Een of twee laadaansluitingen

Heeft u een of twee laadaansluitingen heeft u nodig? Verwacht u dat er in de toekomst nog een elektrische voertuig bij komt? Dan adviseren wij u een laadstation met een dubbele socket. In alle andere gevallen zal een lader met een enkele aansluiting prima voldoen.

3: Aanvullende functionaliteiten

Ook moet u nadenken over welke functionaliteiten uw laadstation nog meer moet hebben. Als u een ‘recht toe, recht aan’ laadoplossing zoekt, dan zal een eenvoudige offline laadpaal of wandlader voldoen. Als u meer van een lader verwacht, dan heeft u de keuze uit laadstations met diverse aanvullende functionaliteiten. Hierbij kunt u denken aan een backoffice. Daarmee krijgt u een uitgebreid inzicht in uw laadsessies en -kosten. Ook is er Dynamic Load Balancing om overbelasting van uw elektrische installatie te voorkomen en diverse autorisatie-functies (Plug & Charge, RFID-lezer, smartphone app).

 

Een laadpaal kopen voor uw Renault Kangoo E-Tech Maxi

Zoekt u een laadpaal of wallbox voor uw Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi? Wij hebben de beste laadoplossingen al voor u uitgekozen. U heeft bij ons de keus uit diverse A-merk modellen die als laadpaal en wandlader kunnen worden geïnstalleerd en die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor vrijblijvend advies, hulp bij het kiezen van het beste laadstations en de vakkundige installatie van uw nieuwe laadpaal of wandladers. Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op – wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.