Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Renault Kangoo Maxi ZE

De beste laadoplossingen voor uw Renault Kangoo Maxi ZE

Laadpaal advies over uw Renault Kangoo Maxi ZE ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Renault Kangoo Maxi ZE

Aan een Renault Kangoo Maxi ZE zonder goede, passende laadpaal of wallbox (wandlader) heeft u natuurlijk vrij weinig. Daarom vindt u bij Laaddirect talloze A-merk laadoplossingen van gerenommeerde merken zoals EVBox, Alfen, Lanova, Wallbox en Wabasto. Deze kunnen als laadpaal en wandlader worden geplaatst, zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en kunnen optioneel voor u geïnstalleerd worden. De Renault Kangoo Maxi ZE is de elektrische ‘broer’ van het welbekende Kangoo-model van de Franse autofabrikant en is leverbaar als elektrische 2-zits of 5-zits. Deze elektrische Renault bestelbus werd in 2011 al op de markt gebracht en is door de jaren heen meerdere malen hernieuwd. Ongeacht welke uitvoering u heeft, het is van groot belang dat u de passende lader vindt. Zo weet u immers zeker dat het opladen goed gaat en dat u het accupakket van de Kangoo Maxi ZZE volledig benut.

Uitvoering niet van invloed op laadsnelheid

Momenteel is de Renault Kangoo leverbaar in twee uitvoeringen: de Kangoo ZE 33 en de Kangoo Maxi ZE 33. Deze verschillen qua lengte, wielbasis, gewicht en aantal zitplaatsen. Opvallend genoeg verschillen ze niet qua laadvermogen/laadsnelheid. Ook zijn er geen verschillen op gebied van het accupakket, AC-laadvermogen of het type laadaansluiting. Beide uitvoeringen hebben een accu van 33 kWh, 7,4 kW aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2-laadaansluiting. Wel is de actieradius van de Kangoo Maxi wat beperkter vanwege zijn hogere gewicht.

Oudere uitvoeringen

Gezien het feit dat de Kangoo ZE, soms ook wel de Kangoo Express Z.E. genoemd, in 2011 is geïntroduceerd, zijn er diverse oudere uitvoeringen. Deze verschillen qua AC-laadvermogen van de nieuwere modellen, wat invloed heeft op uw keuze voor de geschikte laadoplossing. Let hier daarom goed op.

Uitvoering                                             Accu                      AC-laadvermogen Aansluiting
Kangoo Express ZE
(11/2011 – 02/2013)
22 kWh 3,6 kW Type 2
Kangoo Express Mazi ZE
(11/2011 – 02/2013)
22 kWh 3,6 kW Type 2
Kangoo Express ZE
(02/2013 – 07/2017)
22 kWh 3,6 kW Type 2
Kangoo Express Maxi ZE
(02/2013 – 07/2017)
22 kWh 3,6 kW Type 2
Kangoo ZE 33
(Vanaf 07/2017)
33 kWh 7,4 kW Type 2
Kangoo ZE Maxi 33
(Vanaf 07/2017)
33 kWh 7,4 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De beste laadpaal of wallbox voor uw Renault Kangoo (Maxi) ZE

Welke laadoplossing geschikt is voor uw Renault Kangoo ZE hangt af van welke uitvoering van de Kangoo u precies heeft. Heeft u de ZE (Maxi) 33 , dan heeft u minstens een 3-fase 3x16A aansluiting nodig. Waarom? Alleen zo benut u het AC-laadvermogen van de Kangoo ZE volledig. De on-boardlader maakt namelijk gebruik van 2 van de 3 fasen. Met een 1-fase aansluiting blijft het laadvermogen beperkt tot 3,6 kW. Dat is wel voldoende voor een oudere Kangoo, bijvoorbeeld uit 2013 of 2016. Daarvoor voldoet een 1-fase 1x16A laadaansluiting prima. Heeft u de nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi? Dan kunt u voor meer informatie en de best passende lader hier klikken.

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader

De keuze tussen een laadpaal en wandlader is een belangrijke. Niet omdat deze op technisch gebied verschillen – integendeel, deze type laadstations zijn technisch nagenoeg gelijk –  maar omdat dit het gebruiksgemak van de lader bepaalt. Welke u moet kiezen hangt af van wat voor u praktisch is. Kijk goed naar de plek waarop u uw Kangoo ZE (33) wilt opladen en beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Komt een laadpaal hier beter tot zijn recht of is een wandlader toch handiger?

Installatie van A t/m Z voor u geregeld

Ook als u twee linkerhanden heeft bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Kies dan simpelweg ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur neemt de installatie uit handen en regelt alles voor u. Wel zo makkelijk.

Wat is de laadtijd van de Renault Kangoo ZE?

De laadtijd van de Renault Kangoo ZE hangt af van de accucapaciteit en het laadvermogen. Hoe hoger het laadvermogen, hoe korter de laadtijd. Maar, hoe hoger de accucapaciteit, hoe lánger het juist duurt voor de accu 100% opgeladen is. Wilt u een indicatie hebben van de laadtijd van uw Renault Kangoo ZE? Gebruik dan de volgende rekensom:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-Laadvermogen (in kW) / 0,85 = Laadtijd in uren

Naast de accucapaciteit en het AC-laadvermogen houden we in de som ook rekening met een energieverlies van 15%. Vullen we de gegevens van de Kangoo ZE 33 in, dan rolt daar de volgende laadtijd uit:

33 kWh / 7,4 kW / 0,85 = 5,25 uur = 5 uur en 15 minuten

Let op!

Staar u niet blind op deze berekening. Het is immers slechts een schatting die geen rekening houdt met tal van andere factoren die de laadtijd kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur of de staat van uw elektriciteitsaansluiting.

Renault Kangoo ZE 33 thuis en op bedrijf opladen

De Kangoo (Maxi) ZE 33 is een geliefde elektrische bestelbus onder bezorgdiensten, loodgieters, storingsmonteurs en aannemers. Daarom zijn in principe alle laders uit ons assortiment ook geschikt voor zakelijk gebruik.  Bovendien bestaat ons leveringsprogramma uit laders van uiteenlopende merken, elk met zijn eigen ideale toepassingen en unieke eigenschappen. Hierdoor zijn wij in staat voor iedere situatie de meest geschikte laadpaal of wandlader aan te bieden.

Toekomstbestendige investering

U doet er verstandig aan om ook rekening te houden met uw toekomstige wagenpark bij de aanschaf van de laadoplossing voor uw Renault Kangoo ZE 33. Voor het zelfde geld heeft u binnenkort nóg een elektrische auto, of heeft de vervanger van uw Kangoo ZE een laadaansluiting met meer capaciteit nodig. Dergelijke speelruimte hebben kan allesbehalve kwaad en is daarom zeker iets om te overwegen.

Houd hier rekening mee tijdens het kiezen van de passende lader voor de Renault Kangoo Maxi ZE

Natuurlijk wilt u de meest geschikte oplossing voor uw Renault Kangoo (Maxi) ZE 33 vinden. Houd daarom ook rekening met de volgende zaken.

Aantal sockets (laadaansluitingen)

Hoeveel sockets heeft u nodig? Een makkelijke, maar onverminderd belangrijke vraag om te beantwoorden. Verwacht u in de toekomst nóg een elektrische voertuig aan te schaffen, dan raden wij aan een laadstation met een dubbele socket te kiezen. In andere gevallen voldoet een lader met een enkele aansluiting.

Vaste laadkabel?

Ook zijn er laders met een vaste laadkabel. Hierbij hoeft u niet meer telkens uw kofferbak in te duiken om de laadkabel te vinden als u uw Kangoo ZE wilt opladen. Een detail, maar wel eentje die een welbekende frustratie wegneemt. Houd wel in het achterhoofd dat deze laders vanwege die kabel wat kwetsbaarder zijn, en daardoor minder geschikt voor een publieke omgeving.

Functionaliteiten – Back office, Dynamic Load Balancing, Autorisatie-functie

Ten slotte moet u nadenken over welke functionaliteiten u in uw laadstation zoekt. Wilt u een ‘recht toe, recht aan’ lader, dan voldoet een simpele offline laadoplossing. Zoekt u echter meer in een lader, dan heeft u de keuze uit diverse functionaliteiten. Denk hierbij aan een back office waarmee u inzicht krijgt in uw laadkosten, Dynamic Load Balancing die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt of diverse autorisatie-functies (Plug & Charge, RFID-lezer, smartphone app).

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.