Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Rivian R1S

De beste laadoplossingen voor uw Rivian R1S

Laadpaal advies over uw Rivian R1S ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Rivian R1S

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor uw Rivian R1S? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Dankzij ons uitgebreide programma kunnen wij namelijk iedereen een passende laadoplossing aanbieden, wat uw wensen ook zijn.

In ons aanbod vindt u ongetwijfeld een passende laadpaal of wandlader voor de Rivian R1S SUV. Ons programma bestaat immers uit verschillende A-merk laadstations die als laadpaal of wandlader kunnen worden geplaatst en geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Wij bieden laadoplossingen aan van de merken Alfen, Webasto, EVbox en Wallbox, evenals backoffice oplossingen van e-Flux. Bovendien regelen wij de gehele installatie voor u, mocht u dat willen.

 

Laadpaal voor de Rivian R1S

De Rivian R1S is het eerste elektrische model van Rivian EV dat beschikbaar is in Europa en Nederland. De R1S is een ruime, zware en luxe uitgevoerde elektrische SUV met een imposante actieradius, aangename rijeigenschappen en moderne vormgeving. Vanwege het zware accupakket is het niet noodzakelijk om uw Rivian R1S elke dag op te laden. Wanneer u uw Rivian R1S SUV wel aan de lader moet aansluiten, wilt u natuurlijk dat dit helemaal goed gaat. Dat is waar onze A-merk laadoplossingen uitkomst bieden.

Drie verschillende uitvoeringen

Vooralsnog is de Rivian R1S verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Deze verschillen met name van elkaar op gebied van uitrusting, niet op gebied van accupakket of aandrijving. Elke configuratie van de R1S is uitgevoerd met een 135 kWh-accupakket – goed voor een bereik van zo’n 500 kilometer – en een 11 kW boordlader. Dit betekent dat het voor uw keuze voor een lader niet uitmaakt welke uitvoering van de Rivian R1S u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
R1S Launch Edition 135 kWh 11 kW Type 2
R1S Explore 135 kWh 11 kW Type 2
R1S Adventure 135 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Rivian R1S?

Natuurlijk wilt u uw Rivian R1S zo snel mogelijk opladen. Om het 11 kW aan AC-laadvermogen van de Amerikaanse SUV volledig te benutten heeft u laadoplossing nodig met minstens evenveel laadcapaciteit. Een 11 kW-laadstation vereist op zijn beurt dat u een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting heeft.

 

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader

Nu u weet hoeveel laadcapaciteit uw toekomstige lader minimaal nodig heeft kunt u kijken naar het type laadstation dat u zoekt. U heeft keuze uit een laadpalen en wandladers.  Een wandlader is ideaal als u uw Rivian R1S in de garage, onder de carport of elders vlakbij uw huis wilt opladen, een laadpaal biedt uitkomst in de meeste andere gevallen. Komt u er niet uit? Schroom in dat geval niet contact met ons op te nemen.

 

Installatie

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw laadstation? Kies dan voor ons installatiepakket. Dan neemt een bij ons aangesloten monteur het gehele installatieproces uit handen. Dat scheelt u een hoop gedoe.

 

Wat is de laadtijd van de Rivian R1S?

De laadtijd van de Rivian R1S kunt u als volgt berekenen. Eerst deelt u de accucapaciteit van de R1S door diens AC-laadvermogen. De uitkomst hiervan deelt u vervolgens door 0,85. Waarom? Tijdens het laden gaat zo’n 15% van de energie verloren. Met het delen door 0,85 (1 – 0,15 = 0,85) houden we hier rekening mee in onze schatting van de laadtijd.

Laadtijd Rivian R1S: ( 135 kW / 11 kW ) / 0,85 = 14,44 uur = 14 uur en 26 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw R1S van dat van uw lader? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de berekening. Houd daarnaast rekening met het feit dat de werkelijke laadtijd hoger of lager kan uitvallen door de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur en/of de staat van de elektrische aansluiting.

 

Is zakelijk opladen mogelijk?

Wilt u uw Rivian R1S zakelijk opladen? Alle laders in ons programma zijn, in principe, geschikt voor particuliere én zakelijke toepassingen. Bovendien lenen sommige laders zich bij uitstek voor zakelijk gebruik. Deze zijn bijvoorbeeld uitgerust met functies die aansluiten op de wensen van zakelijke gebruikers, zoals een backoffice.

Lang profijt van uw laadoplossing

U doet er verstandig aan ook rekening te houden met de toekomstbestendigheid van uw lader. Zo weet u zeker dat u lang profijt heeft van uw nieuwe laadoplossing, óók als u uw Rivian R1S heeft vervanger door een EV met meer laadcapaciteit of een tweede EV heeft aangeschaft.

 

“Hoe vind ik de perfecte lader voor mijn Rivian R1S?”

De perfecte laadpaal of wandlader voor uw Rivian R1S – u moet ‘m alleen vinden. Neem daarom ook de onderstaande zaken mee in uw keuze.

1:  Sockets

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan biedt een lader met een dubbele socket uitkomst. Zo niet, dan voldoet een laadoplossing met een enkele laadaansluiting uiteraard.

2: Laadkabel

Naast laadpalen en wandladers met een losse laadkabel zijn er ook modellen met een vaste kabel. Met zo’n lader hoort het opbergen en opgraven van de laadkabel voorgoed tot de verleden tijd. Handig, niet? Over het algemeen wel, maar in sommige gevallen helaas ook niet. Bijvoorbeeld als uw laadstation in een publieke omgeving staat. Dan is een lader met een vaste kabel juist extra kwetsbaar en dus minder geschikt.

3: Online lader met backoffice

Veel laders zijn tegenwoordig uitgerust met een internetverbinding. Door deze internetaansluiting kunnen ze worden voorzien van allerlei slimme functies en functionaliteiten. Een schoolvoorbeeld hiervan is een backoffice. Een backoffice is functie die u inzicht biedt in het laadproces, van de laadkosten tot het energieverlies. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

4: Autorisatiefunctie

Komt uw toekomstige lader op een publieke plek te staan? Dan raden wij een model met een autorisatiefunctie aan. Hiermee voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadstation. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone applicatie.

5: Load Balancing

Ook een lader met een Load Balancing-functie is een optie. Met (Dynamic) Load Balancing voorkomt u dat uw lader uw elektrische installatie overbelast. Wanneer overbelasting dreigt grijpt de Load Balancing in en wordt het laadvermogen tijdelijk teruggeschroefd.

 

Rivian R1S laadpaal of wandlader kopen bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van A-merk laadpalen en wandladers voor de Rivian R1S. Wat voor type lader u ook zoekt, wij hebben een passende oplossing op voorraad. Daarnaast regelen wij ook de installatie voor u. Heeft u nog vragen? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.