Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Seres 5

De beste laadoplossingen voor uw Seres 5

Laadpaal advies over uw Seres 5 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Seres 5

Laadpaal of wandlader voor de Seres 5 gezocht? Dan moet u bij Laaddirect zijn! In ons leveringsprogramma vindt u talloze topkwaliteit laadoplossingen van merken zoals EVBox, Wallbox, Alfen, Webasto, Etrel en MyEnergi. Deze kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst, en als u wilt ook gebruiksklaar door een van onze monteurs worden geïnstalleerd, en zijn geschikt voor particuliere en zakelijke toepassingen.

Ook voor laadpalen en wandladers voor de Seres 5 kunt u bij ons terecht. Een groot deel van onze laders is namelijk geschikt voor de Seres. Zo beschikken ze over voldoende laadvermogen, de correcte aansluiting en alle benodigde functies.

 

Waarom een laadpaal voor de Seres 5?

De Seres 5 is een volledig elektrisch aangedreven SUV cross-over die uitstekende prestaties (vermogen, actieradius, acceleratie) combineert met slimme, innovatieve oplossingen, een modern Italiaans design en een fraaie afwerking. Om het maximale uit uw Seres 5 te halen doet u er verstandig aan uw eigen thuislader of lader voor op de zaak aan te schaffen. Op deze manier kan u altijd met een volledig opgeladen accu de weg op.

 

De beste laadpaal vinden: let op de uitvoering

Een geschikte laadpaal kiezen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zo zijn er tal van zaken waar u rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de uitvoering, het AC-laadvermogen en de laadaansluiting van uw auto. De Seres 5 is verkrijgbaar in één uitvoering en is uitgerust met een 88 kWh accupakket en 11 kW AC-boordlader met een normale Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Seres 5 88 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadoplossing is geschikt voor de Seres 5?

Aangezien de Seres 5 een 3-fase boordlader met 11 kW aan AC-laadcapaciteit heeft, heeft u een lader nodig met minstens evenveel laadvermogen. Let op: een dergelijke lader vereist een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting. Heeft u deze niet? In dat geval kunnen wij kijken of uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

SERES 5 laadpaal

 

Wandlader of laadpaal?

U heeft keuze uit twee types lader: een laadpaal of een wandlader. Een laadpaal is, zoals de naam al suggereert, een losstaande paal die u in principe overal kan plaatsen. Wandladers zijn met name geschikt als u uw Seres 5 onder de carport of in de garage wil parkeren en opladen. Dit zijn immers plekken waar een muur dichtbij is. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

 

De montage regelen wij

Over de installatie van uw laadstation heeft u zich geen zorgen te maken – die regelen wij. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur neemt al het werk uit handen en verzorgt de montage van uw lader van A t/m Z.

 

Wat is de laadtijd van de Seres 5

Benieuwd naar de laadtijd van uw Seres 5? Deze rekent u eenvoudig uit aan de hand van onderstaande rekensom:

Laadtijd = ( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

De accucapaciteit van de Seres 5 bedraagt 88 kWh, het AC-laadvermogen 11 kW. De ‘0,85’ is een constante waarde die de rol van energieverlies weergeeft. Vullen we de specificaties van de Seres 5 in deze som in, dan komen we op de volgende laadtijd:

Laadtijd Seres 5 = ( 88 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 9,06 uur = 9 uur 4 minuten

Verschilt het vermogen van uw laadstation van dat van uw EV? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de berekening. Houd daarnaast in uw achterhoofd dat de daadwerkelijke laadtijd hoger of lager kan uitvallen door o.a. de invloed van externe factoren.

 

Seres 5 thuis én op bedrijf opladen

Zoekt u een lader om uw Seres 5 zakelijk mee op te laden? Ook dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Al onze laders zijn namelijk geschikt voor zakelijk gebruik. Bovendien lenen sommige modellen zich bij uitstek voor zakelijke toepassingen. Deze zijn bijvoorbeeld uitgerust met een dubbele socket, een backoffice, noem maar op.

Toekomstbestendige laadoplossing

Vergeet u niet rekening te houden met de toekomst bij uw keuze voor een laadpaal? De kans bestaat dat u uw Seres 5 op den duur vervangt door een EV met meer laadcapaciteit of dat u uw elektrische wagenpark uitbreidt met een nieuwe EV. Door nu alvast uw toekomstplannen mee te nemen bewijst u zichzelf absoluut een dienst.

 

“Hoe vind ik de beste lader voor mijn Seres 5?

Hoe vindt u nu de beste lader voor uw Seres 5? Let bij uw keuze in ieder geval op de volgende zaken:

1: Vaste laadkabel?

U heeft keuze uit laders met een losse en een vaste laadkabel. Een laadstation met een vaste laadkabel is gemakkelijker in gebruik, maar helaas ook een stukje kwetsbaarder. Om deze reden raden wij voor gebruik op publieke plekken een model met een losse laadkabel aan.

2: Enkele vs. dubbele socket

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Kies dan voor een laadoplossing met een dubbele socket, ofwel een dubbele laadaansluiting. Hiermee laadt u probleemloos twee EV’s tegelijk op.

3: Slimme online lader: handig of onnodig?

Slimme laders, ook wel online laders genoemd, zijn laders met een internetverbinding. Dankzij deze verbinding kunnen fabrikanten deze laadstations uitrusten met allerlei handige functies. Populaire functies zijn o.a. een backoffice, Load Balancing en autorisatie:

  • Backoffice: biedt inzicht in alle informatie rondom het laden, waaronder de laadkosten (handig voor verrekenen met medegebruikers of werkgever!), het energieverlies en de exacte laadtijd;
  • Load Balancing: voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie door wanneer overbelasting dreigt automatisch het laadvermogen te reduceren;
  • Autorisatie: geeft u de mogelijkheid om zelf te bepalen wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw lader, bijvoorbeeld door middel van een RFID-lezer, smartphone app of Plug & Charge-functie.

 

A-merk Seres 5 laadpaal of wallbox kopen bij Laaddirect

Een A-merk laadpaal of wallbox voor uw Seres 5 kopen, dat doet u natuurlijk bij Laaddirect. Ons aanbod bestaat uit topkwaliteit laadoplossingen die als laadpaal of wandlader geplaatst kunnen worden en niet alleen als thuislader gebruikt kunnen worden, maar ook voor zakelijke toepassingen. Daarnaast regelen wij ook de installatie van uw nieuwe laadstation! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.